Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za jan 23 @ 1:00PM - 05:30PM
Wadvaren voor Dummies
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

ADVERTORIAL

 

Veelzijdig, eenvoudig te installeren maar vooral ook prijsvriendelijk.

Dat waren de kenmerken waar de nieuwe AIS wifi Multiplexer van Hans & Sarah aan moest voldoen.

Het begon allemaal aan het begin van de eerste lockdown, waar het gejaagde leven bruut tot stilstand kwam. Dat was het moment die ons deed beseffen dat er nog zoveel meer is in het leven dan carrière maken en de eeuwige rush. En dat ging rigoureus, de al lang gekoesterde droom van Hans om een rondje Atlantic te varen had slechts een seconde van overtuiging nodig bij Sarah. De 24ft’er ging in de verkoop en er kwam wat groters voor terug. Nog geen week later werd het glas geheven op de aankoop van een Jeanneau 34ft.

Onmiddellijk begonnen met ervaring op te doen, het uitzetten van de route en de upgrade van de navigatie instrumenten.  Laat dat laatste nu al jaren Hans zijn grote interesse zijn!

Het nieuwe schip heeft een wat gedateerde Raymarine ST-60 set en een oude Garmin 128 GPS. De Garmin inwisselen voor een Kaartplotter daar was geen twijfel over, maar de nog perfect werkende Raymarine instrumenten zomaar vervangen was toch wel zonde. Een gebruikte kaartplotter in de C-serie was een optie om alles budget vriendelijk te combineren, maar zo budget vriendelijk was dat idee ook weer niet. Een gebruikte plotter, ondanks zijn verouderde techniek, is nog behoorlijk aan de prijs. Dan nog de twijfels waar te plaatsen: in een Navpod aan de stuurstand, onder de buiskap of misschien toch maar bij de kaarttafel. Op alle drie de plekken zou een scherm van pas zijn.  

Uiteraard hadden de topics over navigeren met een tablet op het Zeilersforum al jaren de aandacht. Gezien de wensen en het aangewezen budget was een AIS wifi multiplexer het perfecte alternatief. Zelfs OpenCPN zou kunnen draaien op een Android tablet! Dus navigatie waar je ook bent aan boord.

 QE logo transparent large 5000x585De AIS multiplexers van Quark-Elec waren al snel in beeld. Prachtige producten met alle gewenste mogelijkheden en bovendien heel prijsvriendelijk. Jammer genoeg alleen makkelijk te bestellen in Engeland.
Dit moest toch ook anders kunnen? Gewoon in een Nederlandse webshop te betalen met iDeal en een snellere verzending, of misschien wel via een lokale dealer.A027 WiFi GPS and AIS receiver with SeaTalk Converter

De Quark-Elec producten beginnen bij een basis AIS receiver tot aan het topmodel, een NMEA2000-Seatalk multiplexer met bi-directionele communicatie. De royale mogelijkheden zijn toch simpel te configureren.

A034 NMEA 2000 connection to AISBG Zeus QK A034Een passend voorbeeld is die van Peter, een Quark-Elec klant, die zijn QK-A034 via zijn N2K backbone laat voorzien van stroom waardoor de bekabeling beperkt blijft, maar zijn wensenlijst was uitgebreid. Hij heeft de gegevens van zijn ST60 meters, N2K Vesper Marine AIS, zijn B&G radar en Garmin GPS antenne allemaal gecombineerd door de QK-A034 zodat alles te zien is op de B&G Zeus plotter.

Daar blijft het niet bij want op de laptop van Peter gebruikt hij OpenCPN en op de iPad Navionics. De waypoints stuurt hij via NMEA naar zijn stuurautomaat en QK-A034 filtert de datastroom waardoor dit zonder vertraging en geheel foutloos gaat. Nieuwe protocollen zoals NMEA2000 en het oudere SeaTalk zijn vlekkeloos gecombineerd en draadloos te zien op ieder willekeurig wifi device of kaartplotter voor minder dan €200.

Smartmarine gaat nieuwe smart-producten introduceren en toepassingen in de trend van Internet of Things aanbieden. We hebben allemaal voor kapitalen in de haven liggen, maar zeker in de wintermaanden zijn we weinig aan boord en vertrouwen we terecht op de havenmeester die een oogje in het zeil houdt. Maar, hoe makkelijk zou het zijn om op je telefoon te kunnen aflezen wat het niveau van het bilgewater is, of wat het vochtigheidsgehalte in de kajuit is? Om met één druk op een knop de eventuele problemen op afstand direct op te lossen? Geen ingewikkelde installaties, gewoon draadloos en plug&play.

Logo Groot Zwart De toekomst is al op de wal, nu nog aan boord. Laat je overtuigen door de producten op Smartmarine.nl. De mogelijkheden van de AIS receivers en wifi multiplexers zijn heel makkelijk te vergelijken met de product guides. Is iets niet helemaal duidelijk of heb je vragen, bij Smartmarine helpen ze je graag!  

In aanvulling op deze advertorial heeft Smartmarine een interessante inkoop actie voor de leden van Zeilersforum, bereikbaar via deze link: https://www.smartmarine.nl/c/zeilersforum-nl-inkoopactie

 

 

www.smartmarine.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31403690310

 

 

 

Login om te antwoorden
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl