Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za feb 15 @12:00AM
Wintermeet 2020
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

ZeilersForum Wintermeeting 2020

Onze vaste stek Haddock is helaas niet meer beschikbaar, deze heeft moeten wijken voor een bloemetjestentoonstelling. Op zich ook leuk natuurlijk, maar niet helemaal onze gedeelde interesse. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar een nieuwe locatie die qua sfeer niet onderdoet voor het gezellige rommeltje dat we uit Almere kenden, die ongeveer in het midden van het land ligt en waar we nog wat extra wensen konden realiseren. Dat is gelukt! In dit artikel vind je alle belangrijke informatie die je nodig hebt om dit mooie evenement bij te wonen.

De Wintermeeting heeft vanouds 2 doelen: een gezellig weerzien van oude of nieuwe bekenden, en het delen van kennis en kunde. Deze twee doelstellingen botsten nog wel eens met elkaar omdat ze in 1 ruimte geplaatst werden: soms werd de serieuzere workshop overstemd door de gezelligheid, en soms werd het sociale aspect wreed verstoord door lezingen waar niet iedereen behoefte aan had. Daarom hebben we deze twee zaken wat verder uit elkaar getrokken (letterlijk, we hebben een plattegrond nodig) en dat gaf ruimte om zowel de sociale als de informatieve kant een boost te geven.

Schrijf hem in je agenda:
15 februari 2020
Wintermeeting Zeilersforum.nl
Vinkeveen Haven, Herenweg 144 Vinkeveen
Parkeren op het terrein of op de Herenweg, OV is op loopafstand.
 
De Kombuis - VB2 cursusSailors - de EHBO-cursusruimte
Het Droogdok - hoofdlocatieHet Droogdok binnensailorsbuiten

Inhoudsopgave

Workshops en cursussen
Overige activiteiten
Eten, drinken en slapen
Programma
Inschrijven
Algemene zaken

Workshops en cursussen

De meest opvallende wijziging ten opzichte van vorige jaren is dat we de workshops hebben kunnen plaatsen in aparte ruimtes. Bovendien hebben we ze gesplitst (ha!) in zogenaamde inloopworkshops (wat we voorheen altijd hadden) en de wat serieuzere workshops/cursussen met een beperkt aantal plaatsen: deze laatste hebben meer het karakter van een cursus.

1. EHBO

De Kustzeilers hebben in samenwerking met Nova College een EHBO-training voor zeilers gemaakt. Vanuit ZF hebben we meegekeken of deze cursus aansluit bij wat een zeiler aan EHBO-kennis nodig heeft, en we waren zeer te spreken over het resultaat. Vandaar dat we deze aan gaan bieden op de Wintermeeting. Je bent onder leiding van een vakdocent bezig van 10:00-16:45, dus zeg maar de hele dag. Het is een praktische cursus waarbij verschillende kwetsuren die aan boord kunnen voorkomen worden behandeld. Er wordt diep ingegaan op de praktische toepassingen, en actief geoefend. Ook wordt er aandacht gegeven aan diverse materialen en praktische tips. De cursus gaat ervan uit dat directe hulp niet kan worden geboden, zodat je zelf weet wat je kunt doen. We kunnen maximaal 10 deelnemers toelaten in deze cursus dus wees er snel bij! De kosten bedragen € 75 per persoon, dit is inclusief lunch.

2. Cursus VB2

Altijd al je Vaarbewijs 2 willen halen? Onze cursusleider met ruime ervaring in het verzorgen van de cursus Vaarbewijs 2 zorgt ervoor dat je volledig voorbereid bent voor dit examen. Tijdens deze workshop worden stap voor stap de vaardigheden voor het navigeren op getijdewater aangeleerd, alsmede de vaardigheden waar het examen VB2 op test. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor de theorie van VB2. Ook als men geen examen wil doen, maar wel wil leren navigeren, is dit een actieve leuke workshop. Voor deze cursus is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (10) en hij duurt van 10:00-16:45. De prijs is € 25 per persoon, dat is inclusief oefenmateriaal, handout, reader en kaarten, en een lunch. Een plotter kan geleverd worden voor € 12,50, het cursusboek ANWB+oefen cdrom (€ 27,50) kan los aangeschaft worden.

3. Workshop onderhoud buitenboordmotoren

Forumlid FriendlySailor vertelt je vanaf 14:00 alles wat je moet weten om je BBM lekker te verwennen. Deze workshop vindt plaats in een aparte ruimte die 'vies' mag worden, en is een ouderwetse 'loop maar binnen'-workshop. Misschien kun je zelfs je eigen motor meebrengen! Als je dat doet, neem dan ook je eigen gereedschap en onderdelen mee.

4. Splitsen en andere trucs met moderne lijnen

Forumlid FMJ gaat weer helemaal los met de touwtjes. Hij heeft een setje mooie workshops in elkaar gezet waar je echt even voor moet gaan zitten. En staan. En timmeren. Deze workshops starten om 11:00, 13:00 en 15:00 en zijn gratis, maar vol is vol.

5. Wadvaren

Forumlid It Paradyske gaat in zijn inloopworkshop alle vragen beantwoorden die je tegenkomt als je gaat varen op het prachtige Wad. Hij doet dat in de vorm van een vraag-maar-raak-sessie, dus je loopt binnen en doet mee tot je tevreden bent. De start zal om 14:00 zijn.

6. Navigatie etc op je PC door Brambo

Zoals OpenCPN en de Raspberry Pi in combinatie met SignalK.

OeSenc kaarten systeem met de beveiliging dongle, Ais ontvangst met de DSR dongle,

Verder kan hij Navtex ontvangst via de computer laten zien.

Overige activiteiten

1. Tweedehandsmarkt

Ligt dat ene bootonderdeel al lang in de weg, of zoek je juist iets waarvan je vermoedt dat iemand dat wel eens zou kunnen hebben liggen, dan is de Tweedehandsmarkt iets voor jou! De afgelopen jaren had dit de vorm van een kofferbakverkoop, maar vorig jaar hebben we voor een andere vorm gekozen en is de tweedehandsmarkt naast de grote zaal ingericht. Volgens ons was dat een succes, dus dit jaar willen we dat op dezelfde manier doen. Je vindt de markt onder de overkapping naast de zalen. Deze wordt uitgebreid met enkele partytenten, zodat er ook bij nat weer voldoende ruimte is. Er wordt ook gezorgd voor tafels waarop je kleinere spullen kunt uitstallen.

2. Demonstratie "Nieuwe Startracking gadgets"

Chris (Roozeboos) van Startracking kan natuurlijk niet ontbreken bij de workshops. Veel van de elektronica die hij bouwt is in samenspraak met het ZeilersForum ontwikkeld. Ook dit jaar staat hij er weer om jullie nieuwe spulletjes te laten zien en vragen te beantwoorden over electronica aan boord.
De ontwikkelingen zijn doorgegaan en inmiddels heeft de multiview een zusje om te showen: de multiview color. Deze slimme repeater heeft een kleurenscherm en touch en swipe functies. En een zeer helder beeld zodat het ook in zonlicht perfect leesbaar is. Naast het weergeven van de gebruikelijke boord data zoals diepte,wind en log kunnen ook grafiek, performance,navigatie en AIS gegevens weergegeven worden.
Kom langs en beoordeel de multiview color zelf!

3. Kinderprogramma

"Knopen voor kinderen / knutselen"

Kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom op de meeting, meer dan welkom zelfs! We willen jullie van harte uitnodigen om vooral met jullie hele gezin te komen, maar omdat kinderen waarschijnlijk niet zitten te wachten op de hierboven genoemde workshops, willen we ook graag voor de jeugd wat vertier aanbieden.

Er wordt daarom een tafel ingericht waar je gezellig samen met anderen kunnen gaan knopen en knutselen. Je kunt bijvoorbeeld sleutelhangers knopen of een echt varend bootje gaan maken. Als het weer meezit kun je het bootje misschien nog wel buiten laten varen ook!

Wil je niet knutselen of knopen, maar gewoon lekker chillen met anderen, dan is het misschien goed om te vertellen dat er gratis WIFI is!

Genoeg om je te vermaken in ieder geval, dus kom gezellig met je ouders mee!

4. Reddingvlot

Altijd al eens een reddingsvlot willen bekijken, maar er nog nooit aan toe gekomen?

Samvh heeft zijn reddingsvlot hiervoor ter bechikking gesteld, waarvoor dank.

Erik Snel zal om 15:00 uur één en ander begeleiden.

5. ZeilersForum Shop

Het is mogelijk om ter plaatse mutsen, stickers en vlaggetjes, én de befaamde tampon-netjes aan te schaffen. Ook dit jaar bieden we drijvende sleutelhangers, truien en polo's aan met ZeilersForum-logo. Tevens is het complete oeuvre van Albert 45 natuurlijk weer aanwezig.

Tijdens de wintermeeting kan er ook met PIN worden afgerekend.

Eten, drinken en slapen

Buffet

Dit jaar zal er een keuze zijn uit een heerlijk en uitgebreid Indonesisch en “Mont Blanc” buffet. 

Indonesisch
Nasi putih & Bami goreng
Witte rijst & gebakken noedels
Daging rendang
Rundvlees in een saus van kokos
Ikan goreng / dadar Isis saus
Gefrituurde stukjes Victoria baars in een pittige rode Indonesische saus
Ayam asem manis
Kippen vlees in zoetzure saus
Sateh ayam
Saté van kip in Indonesische pindasaus
Sambal goreng buncies Vegetarisch
Boontjes, bamboespruiten in een hete saus
Sayur lodeh Vegetarisch
Gemengde groenten in een kokosbouillon
Sambal goreng telor Vegetarisch
Eieren in een pittige Indonesische saus
Atjar tjampur kuning Vegetarisch
Koude gemende groenten in zoetzure saus
Krupuk, Serundeng en Sambal badjak
 
Mont Blanc (koud - warm buffet)
Visgerechten Noorse garnalensalade, garnering tomaatjes krabmousse
 
Gerookte zalm,
Gerookte forel
Gerookte makreel
 
Vleesgerechten Kalkoen filet met frambozen compote
Warme beenham met honingmosterd saus
Boeuf stroganoff
Mini gehaktballetje in tomatensaus
Gemarineerde kip saté in pindasaus
 
Vegetarisch Warme pasta met courgette, pijnboompitten, mozzarella, tomaat
Ovenschotel van gestoofde prei, geroerbakte Quorn, verse puree, ui,
champignons, knoflook, peen, kaas gratin.
Waldorfsalade van selderij, ananas, appel, walnoten
Garnering, gevulde eieren
Groene salade met een frisse dressing en pijnboompitten
Pommes Gratin
Rijst
Bruin en wit stokbrood, roomboter en kruidenboter

Het buffet wordt deels uit de verenigingskas betaald, zodat we de kosten laag kunnen houden op €15 per persoon. De jeugd van 13 t/m 17 jaar betaalt €7.50, en kinderen t/m 12 jaar prikken helemaal gratis een vorkje mee!

Let op: voor deelname aan het buffet is aanmelden en vooraf betalen vereist! Zie de link onderaan dit bericht.

De sluitingsdatum voor het aanmelden voor het buffet is 1 februari, in verband met de inkoop door de cateraar. Je aanmelding voor het buffet is pas definitief als het verschuldigde bedrag is overgemaakt op onderstaand rekeningnummer, onder vermelding van je forumnaam.

Drinken

Een kopje koffie of thee krijg je van de vereniging, drankjes en andere consumpties kunnen worden afgerekend met consumptiemunten die je aan de bar kunt kopen. Een munt kost een euro en levert je een bier, fris of wijn op. Overige consumpties zijn nog niet definitief beprijsd, maar de algemene richting mag wel duidelijk zijn.

Slapen

Er zijn dit jaar meer mogelijkheden om te overnachten dan voorgaande jaren. Er zijn veel slaapzalen (2-6 personen per kamer), de accomodatie is eenvoudig maar gewoon OK. Je slaapt in stapelbedden. Bij het inschrijfformulier vind je meer details over kosten en mogelijkheden. Omdat gezelligheid in onze ogen geen tijd kent, hanteren we geen sluitingstijd bij de bar. Die gaat gewoon dicht als de laatste persoon naar bed gaat.

Programma

- 09.30u: Ontvangst deelnemers cursussen EHBO en VB2

- 13.00u: Grote zaal open

- 13.00u: Tweedehandsmarkt onder de overkapping

- 14.00u: Aanvang overige workshops en kinderprogramma

- 17.00u: Einde workshops. Borreltijd!

- 18.00u: Buffet

- 20.00u: Feest

Inschrijven

Om in te kunnen schatten hoeveel deelnemers er zullen zijn gedurende de dag, willen we jullie vragen je aan te melden via de link onderaan dit bericht. Wil je deelnemen aan het buffet of een cursus, of wil je blijven overnachten, dan is inschrijven verplicht.

Inschrijven doe je >>>> HIER <<<<

Je aanmelding wordt automatisch gekoppeld aan je gebruikersnaam. Inschrijven is daarom alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Je kunt je inschrijving eventueel wijzigen door deze opnieuw te openen.

Rekeningnummer: NL97 RABO 0157766675 t.n.v. Zeilersforum. BIC: RABONL2U

 

Algemene zaken

Parkeren is gratis en openbaar vervoer bevindt zich op loopafstand.

Rijden op het terrein moet stapvoets.

Rokers kunnen buiten terecht onder overdekt terras.

Huisdieren mogen alleen buiten rondlopen, het is verboden om dieren mee naar binnen te nemen.

Na 24:00 wordt het in de grote zaal rustig aan gedaan, zodat de slapers boven geen last hebben van de wakers beneden.

Er is minimaal 1 EHBO-er aanwezig tijdens het evenement.

En verder gaan we er van uit dat we volwassen genoeg met elkaar zijn om er een mooi feest van te bouwen!

We zien jullie graag op 15 februari!

Team ZeilersForum.nl

Login om te antwoorden
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl