Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Rond de Pinksterdagen wordt al weer voor de elfde keer de traditionele ZF Pinkstertrip gezeild. Een oversteek naar de oostkust van Engeland, een gezamenlijk biertje in een pub, wellicht samen een warme maaltijd en dan weer terugzeilen naar Nederland. Inmiddels hebben we wat ervaring kunnen opdoen met de extra inklaringsformaliteiten na de Brexit en weten we dat dit ons in ieder geval niet hoeft te weerhouden van een mooie oversteek. In het topic bij dit artikel bespreken we onder andere de bestemming en alle andere vragen die de deelnemers hebben over dit evenement.

Vlaggen

Waar gaat het om?

Het forum vormt het platform waar zeilers onderling afspraken kunnen maken over deelname, opstappers, reisvoorbereiding en dergelijke. En er wordt uiteraard een haven afgesproken waar we elkaar ontmoeten. Maar de ZF Pinkstertrip is geen georganiseerde tocht, er is geen sprake van begeleiding of iets dergelijks. Iedere boot zeilt de tocht op individuele basis. Dat gezegd hebbende, is de ZF Pinkstertrip een mooie gelegenheid om samen met medezeilers een leerzame en gezellige tocht te maken. Het is ook dé kans voor opstappers om te ervaren wat zeezeilen nu zoveel anders maakt dan zeilen op de binnenwateren en in korte tijd veel zeilervaring op te doen, zonder hoge kosten. Het officieuze doel van de ZF Pinkstertrip is dan ook om zeilers kennis te laten maken met zeezeilen. Wat is er nu mooier om voor het eerst onder zeil een ‘vreemde kust’ aan te lopen? Er zijn al heel wat zeilers die hun eerste ervaringen op zee tijdens de Pinkstertrip hebben opgedaan!

Zonsondergang op zee

Door mij wordt de Pinkstertrip ondersteund met wat praktische zaken, zoals het contact met de marina voor het reserveren van ligplaatsen, een DCS groepsnummer, een inschrijflijst en een schepenlijst met contactgegevens. Deze laatste is overigens alleen beschikbaar voor de schippers.

Wie is er verantwoordelijk?

Schippers en boten doen mee op volledig individuele basis. Iedere schipper is zelf volledig verantwoordelijk voor de veiligheid van de opvarenden en van het schip en hij of zij beslist zelf over vertrek, route en dergelijke.

Hoe zit het met de kosten?

Er zijn geen kosten aan de inschrijving verbonden. Over de kosten voor diesel, havengeld, eten en drinken en eventuele schades maken schipper en opstappers onderling afspraken.

Wie gaan er allemaal?

Schippers en opstappers kunnen zich via deze link inschrijven:

Inschrijfformulier

Tip voor opstappers: schrijf je niet alleen in, maar benader ook zelf actief de schipper(s) waar je graag bij op zou willen stappen. De lijst met inschrijvingen kan je daar goed bij helpen. Stuur gewoon een PB en laat je belangstelling merken, dat verplicht je nog tot niets. Laat je vooral niet weerhouden door twijfel over je zeilcapaciteiten of gebrek aan ervaring, de schipper kan je prima adviseren wat wel en wat niet mogelijk is.

Via deze link kan je de lijst van schippers en opstappers inzien:

Lijst schippers en opstappers


Wil je iets aanpassen stuur mij dan even een PB: ilCigno.

Wanneer gaan we?

De datum van de ZF Pinkstertrip staat vast: zaterdagmiddag 27 mei 2023 treffen de zeilers elkaar in Engeland voor de ZF borrel. Het vaarschema daaromheen is aan iedere boot zelf om te bepalen.

Bij wie kan je met vragen terecht?

Uiteraard is het forumtopic de meest directe en snelste manier om antwoord op je vragen te krijgen. Mocht je iets willen vragen wat niet direct op het forum hoeft te staan stuur dan even een PB naar ilCigno

Ruige zee bij de Maasmond

 

Login om te antwoorden
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl