CeesS schreef :
CeesS schreef :
Yellow Boat schreef :
Bleekwater dus
Ad
Dit is de declaratie :
@Ad : is dit de samenstelling van huis/tuin bleekwater ? Heeft de toevoeging 'food grade' nog betekenis ?
Ja , van normale bleekwater , staat op elke fles of in de MSDS ervan die ook van alle merken te vinden is , bijv.
www.leros.nl/wp-content/upload...Bleek-1-ltr.-1-1.pdf
De Natriumhydroxide die er bij staat zit ook altijd in bleekwater omdat de pH van bleekwater altijd gegarandeerd hoog moet zijn. Bij een pH onder de 7 ontstaat chloorgas wat dodelijk kan zijn.
Het gekate van net onder de 5% heeft als reden dat 5% het maximaal toegestane gehalte is voro consumententoepassing. Er bestaan nl gehaltes tot ruim 30% ( in feite is dat de grondstof voor bleekwater) die bijv. wel in zwembaden worden gebruikt alleen zijn die voor consumenten veel te gevaarlijk.
Overigens wordt bleekwater gemaakt door chloorgas door natronloog te leiden waarbij Natriumhypochloriet gevormd wordt. Het si daarom ook vrij logisch dat er altijd wat Natriumhydroxide in bleekwater blijft zitten.
Ps, die hoge concentraties ken ik niet alleen uit de Twaron fabriek( Teijin Aramid) maar ook al uit de tijd dat ik eens als 16 jarige vakantiewerk gedaan heb bij een fabriekje in Arnhem van o.a. bleekwater en afwasmiddelen. Bleekwater maken daar was gewoon een kwestie van chloorbleekloog van 32% wat met een tankwagen werd aangevoerd verdunnen met water en afvullen in plastic flessen.
Altijd leuk om daar te zien hoeveel merken afwasmiddel of bleekwater er daar uit een en dezelfde tank kwamen .
Ad