Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Navico Corus - gezocht Display C400M

Navico Corus - gezocht Display C400M 25 aug 2021 08:02 #1318438

Ik heb een uitgebreide Navico-Corus windset dieptemeter kompas log op mijn Waarschip 1010 - Black Magic Woman.

Helaas is de C400M display vermoedelijk overleden.
Als ik deze aansluit krijg ik hele vreemde dieptes. Als ik dan vervolgens de stroom van de set haal en weer aan doe, dan krijg ik niets meer op de display. Voor iemand herkenbaar?

Wellicht heeft er iemand nog zo'n display of een niet meer in gebruik zijnde set liggen, dan houd ik me aanbevolen. Financieel neem ik aan dat we er wel uit komen.



Bij voorbaat dank,

Harris
Laatst bewerkt: 25 aug 2021 08:06 door Black Magic Woman.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Navico Corus - gezocht Display C400M 31 jan 2022 10:29 #1364475

  • sjoerdju
  • sjoerdju's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 8
Hoi Harris,

Ik heb hetzelfde display en wil de data in mijn computer gaan invoeren – lang verhaal – maar kan nergens de handleiding of meer informatie vinden over het ding, meer specifiek of de gever 150 kHz of 200 kHz is. Weet jij dat toevallig? Of heb je uiteindelijk een ander vervangend scherm gekocht? (En welke dan, dan kan ik het aantal kHz opzoeken).

Heel erg veel dank!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Navico Corus - gezocht Display C400M 31 jan 2022 10:51 #1364485

Hallo Sjoedju,

Je bent de enige reactie tot nog toe, maar het werkt kennelijk wel :)
Ik heb geen verstand van elektronica. De data in je computer invoeren dat klinkt wel heel stoer in mijn oren. Geen idee wat betreft hoeveel kHz die geven uit spuugt. Wel heb ik gewoon de handleidingen op het internet kunnen vinden. luijtenconsultancy.nl/onewebme...Corus%20compleet.pdf
Maar die heb je zelf ook wel gevonden neem ik aan.

Ik heb wel een andere vraag waar je mij misschien mee kunt helpen. Ik heb een heel stuk draadlengte weggehaald bij de diepte metergever. De meningen verschillen of dat nu wel of niet kan (het wordt altijd afgeraden maar ik zag het nut er niet van dus heb ik 'm ingekort. Misschien moet ik 'm weer verlengen), maar ik heb wel gewoon diepte op het scherm gehad. Die zou dan een fractie kunnen afwijken kennelijk. nu doet bij de C400M de snelheid het niet meer en bij een ander type display doet de diepte raar. Heb je enig idee of dat met de lengte van die geverdraad te maken kan hebben? Ik krijg hele aparte storingen. Rare tekentjes op de schermen etc.
Je hebt geen C400 M gever over begrijp ik?
Groet,
Harris
Laatst bewerkt: 31 jan 2022 13:37 door Black Magic Woman.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Navico Corus - gezocht Display C400M 31 jan 2022 11:08 #1364502

  • sjoerdju
  • sjoerdju's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 8
Heeee Harris, ik heb de display ook, maar helaas geen handleiding. Die jij vond heb ik inderdaad ook gevonden, maar daar staat nauwelijks technische info in.

Kan mij niet voorstellen dat het draad inkorten enorm veel effect op de dieptemeter heeft. De mijne heeft sowieso een afwijking van ik dacht 15 cm, dus echt netjes gecalibreerd is de mijne ook niet. Merk je snel genoeg, hahaha.

Als het goed is heb je voorin 2 sensors (afhankelijk van je type boot): een diepte en een snelheid. Die snelheid werkt met pulsen, dus dat zou helemaal niet uit moeten maken qua lengte. Welk ander type display heb je gebruikt? Doet de snelheid het wel op dat display?

Ik vermoed dat je er een hebt met het verkeerde aantal kHz namelijk. Het display is namelijk het ding dat een signaal naar je dieptemeter stuurt, die het vervolgens weer opvangt en terugstuurt naar het display.

Het is trouwens niet zo dat ik er nou enorm veel verstand van heb, maar ik ben al enige weken bezig met het uitzoeken en er is schrikbarend weinig info online over te vinden. Heel vreemd.

p.s. (je nummer kan je beter niet online laten staan trouwens)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Navico Corus - gezocht Display C400M 31 jan 2022 13:44 #1364558

Bedank voor de tip. tel nummer verwijderd. Ik had niet door dat we openbaar aan het praten waren.
Ik heb een hele doos met allerlei spul een keer overgenomen. toen heb ik ook de hele boel uitgebreid met display binnen met alle functies, kompas, extra speedmeter met grote letters en had ik nog allerlei reserve spul over. Het werkte allemaal prima alleen bleek mijn windmeter niet te werken. daar had ik ook een nieuwe gever voor en kabel.. Die moet ik ook nog testen trouwens. Ik wist niet dat je verschillende frequenties gevers hebt..wel raar dat op de C400M de snelheid niet werkt en op die andere ( apart kastje zonder display die zit er nu in) werkt de dieptemeter niet. Dan toch maar diepte was de keuze, maar dat is dan ook de enige die het ( met allerlei storingen ook nog ) in 2021 goed deed.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Navico Corus - gezocht Display C400M 31 jan 2022 15:19 #1364615

  • sjoerdju
  • sjoerdju's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 8
Ik vermoed dat die C400M op 150kHz zendt, maar 100% zeker weet ik het nog niet. Ik heb contact met allerlei eigenaren, maar het staat nergens in de stukken – die verkopers willen vooral upsellen ook. Volgens AirMar is het een oude P19, ik ben nog even aan het doorpushen welke frequentie dat ding zou zijn, wat ik online lees is weer 200kHz... Zodra ik het weet geef ik het door.

Als jij weet welk kastje je hebt, kijk ik even welke frequentie het is en kunnen we afstrepen :). Waarom de snelheid niet werkt op het display, kan zomaar een hele andere reden hebben ook (bv een defect circuit in het scherm), lastig te zeggen. Als hij het wel doet op het kastje, is het in ieder geval niet de sensor of kabel.

Ik wil deze eraan hangen: actisense.com/products/dst-2-n...-digital-transducer/ om de data daarna naar OpenPlotter te krijgen (en zo te delen op allerlei displays, waterkaarten en ook grafieken/dieptekaarten te kunnen maken).
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Navico Corus - gezocht Display C400M 31 jan 2022 15:51 #1364628

  • sjoerdju
  • sjoerdju's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 8
Ok, bijgevoegd het wirediagram van de Airmar taker & de bevestiging dat het inderdaad 150kHz is. Ik ga het proberen de komende weken/maanden en zal nog even laten weten of het werkt. Als jouw kastje ook 150kHz is, is er denk ik iets anders aan de hand.
Bijlagen:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Navico Corus - gezocht Display C400M 31 jan 2022 20:24 #1364782

  • sjoerdju
  • sjoerdju's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 8
Ik heb trouwens iemand gevonden in de USA die het spul goed kent en repareert: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tom LaMers. Ik ga er zelf een Actisense opzetten, maar hij repareert zelfs gratis:

The Navico C400M multifunction display interfaces to a 150 kHz, 600 watt transducer. They can work with a 200 kHz unit but will have poor sensitivity.

Usually when a system stops reading it is either a damaged sounder piezoelectric element or a malfunction in the sounding portion of the transducer pc board. I do have both the transducer and the C400M available as replacements or may be able to repair your units. Repairs are free except for return shipping and parts.

The C400M sell for US$ 350 and the transducers are $175. Both are used, tested and updated for increased water resistance.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Navico Corus - gezocht Display C400M 01 feb 2022 08:58 #1364865

Dat kan een oplossing zijn, alleen zou ik liever even proberen of met vervangen van dat ding het probleem is opgelost. mijn boot staat ion Arnhem bij Deep Yachts ( voorheen van Workum) op de kant.
Je woont zeker niet toevallig in de buurt?
Er staat overigens alleen een serienummer op MC1742 geen frequentie. Of zou de levensduur zijn ingesteld op 25000 mijl. toen begaf dat ding het ongeveer :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Navico Corus - gezocht Display C400M 02 feb 2022 09:06 #1365200

  • sjoerdju
  • sjoerdju's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 8
Hi, ik woon in Amsterdam (zonder auto) dus dat is nog wel een eindje. Van het seizoen ben ik zeker wel een keer in de buurt! In principe zou elk display dat 150 kHz doet moeten werken, dus je kan ook even kijken in de haven of een watersportwinkel in de buurt. Als je geen haast hebt, zie ik je in het seizoen wel en testen we het met de mijne!

Ik ben geen pro, dus dat serienummer zegt mij niet zoveel :) heb je wellicht een merk of typenummer?
Laatst bewerkt: 02 feb 2022 09:07 door sjoerdju.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Navico Corus - gezocht Display C400M 02 feb 2022 11:07 #1365237

Dat is gewoon die C400M. die storing geeft op alle andere displays ( ik heb er 6: wind 2x, diepte/snelheid, kompas, universeel binnen voor alle functies , snelheid groot) drie daarvan kunnen geloof ik alles weergeven, maar zo gebruik ik ze.

Maar als ik een C400M er weer aan kan hangen zou ik kunnen zien of dan alles is opgelost.
Als je nu toevallig vlak bij had gewoond.. laten repareren is een optie nu ineens dankzij jou info. Alleen als dat op een nieuwe uitdraait zou het wel aardig zijn om te weten of dan ook alle problemen zijn opgelost.
Ik zal eerst de C400M die thuis ligt nog eens proberen. wie weet was het vocht en werkt alles weer nu. Ik moet sowieso de wind gevers nog testen met een andere kabel.
Dat eerst maar eens doen. Het geluk is soms met de domme.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.274 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl