Argonaut 770

Uit ZeilersWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Argonaut 770
770
Argonaut 770
CASCO
L.O.A. 7,70m
L.O.W. 0m
Breedte 2,44m
Diepgang 1,10m
Mastlengte 0m
L.B.W. 0m
Gewicht 0kg
Rompsnelheid kp
Zeilen
Grootzeil 14m2
Fok 0m2
Genua 15m2
Spinnaker 0m2
Overig
Bouwjaren 19xx t/m xxxx

De Argonaut is een klassieke gezinszeilboot, wat niet wil zeggen dat er niet serieus mee te varen is. De argonaut werd vermoedelijk gebouwd op de Abma werf in Sneek. Vergelijkbare schepen zijn de Sneekermeer en de Domp. Hoeveel er gebouwd zijn is onbekend. Aan boord is plaats voor 4 volwassenen, waarbij twee volwassenen in de punt (niet al te lang) en 2 langsscheeps in de hondenkooien kunnen slapen. Ook is het mogelijk een plank in de kajuit neer te leggen om zo een groot en ruim twee persoons bed te maken.

De Argonaut is een multiknikspant in zg. KNES vorm. D Deze multiknikspant benaderd de als ideaal beschouwde S-spant vorm en het schip is dan ook geschikt om mee op de kustwateren, Oostzee, Waddenzee, IJsselmeer en Markermeer te zeilen. Door zijn geringe diepgang van ongeveer 1.1m is het schip ook uitermate geschikt voor de kleinere merengebieden (Friesland, Loosdrecht, Westeinder) en plassen. Hij is goed herkenbaar als Argonaut door zijn preekstoel die doorloopt (itt niet doorlopende bij de Domp).

De Argonaut is goed geschikt als toerzeilschip voor de zeiler die het ook leuk vind om de handen uit de mouwen te steken. Er staan zo nu en dan schepen te koop op Marktplaats / Speurders / Boten te koop en de prijs varieert tussen de 1500 en de 10.000 euro afhankelijk van de staat van het schip, van de motor, het binnenwerk etc.

Indeling

Vaareigenschappen

Bijzonderheden

houten mast en giek

Bekende schepen

Links

Scheepsnaam Bouwjaar Zeilnummer Forumnaam Afbeelding
Voorbeeld Bouwjaar Zeilnummer Forumnaam Afbeelding