Brouwershaven

Uit ZeilersWiki
Versie door Solo (Overleg | bijdragen) op 18 nov 2012 om 12:32

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Jachthaven in of tegen de oude stad aan. Erg leuk. Drukke maar handige boodschappensteiger.

Bij het aanlopen van de haven, zeker in het donker of bij slecht weer, moet men goed opletten. Voor de haveningang ligt een bank die niet voor niets "dwars in de weg" heet. Men dient komende vanuit het Oosten GB 20 ronden en dan tamelijk dicht langs de oever naar de haveningang varen. In de zomer is deze geul gemarkeerd met een rij gele boeien, in de winter niet! Deze gele boeien markeren een onderwaterliggende dam.

Er zijn in feite verscheidene havens, ten eerste de oude havenkom, waarin zowel een aantal boxen zijn aangelegd, als een aantal steigers waaraan afgemeerd kan worden. Direct na de keersluis is ook een gewone jachthaven met een groot aantal boxen van diverse lengtes.

Voorzieningen zijn over twee locaties verspeid, een in de nieuwe haven, een aan de oude havenkom. Deze locaties zijn te openen met een elektronische sleutel waarop tevens het tegoed voor douches, en het gebruik van wasmachines is vastgelegd. Niet gebruikt tegoed wordt terugbetaald. (Dit is problematisch als men vroeg wil vertrekken)

De haven ligt in het hart van het stadje. Alle voorzieningen zijn in de stad aanwezig.

VHF 31 telefoon 0111-691330