Bruinisse

Uit ZeilersWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De plaats Bruinisse heeft 2 havens: de Watersportvereniging Bruinisse en de Delta Marina. Komend vanuit de Grevelingensluis heb je eerst WSV Bru aan je linkerhand; als je doorvaart zit de Delta Marina net om de hoek ook aan de linkerhand.

Bruinisse heeft elk jaar in de zomer een kermis. Halverwege de zomer zijn er de Visserijdagen met als afsluiting een prachtig vuurwerk dat gelanceerd wordt vanaf de wachtsteiger voor de sluis (hou er rekening mee dat die sluis en dus ook de wachtsteiger op de avond van het vuurwerk niet beschikbaar zijn). De ZF zomermeeting Zuid, traditioneel op Mosselbank-Oost, valt vaak samen met dit feest en we hebben dan een prachtig uitzicht op het vuurwerk.

Vanuit de havens is het een wandeling van 15 minuten naar het centrum en 20-25 minuten naar de Albert Heijn. Er zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden voor als je buiten de deur wilt eten: op de kade aan de Oosterscheldezijde van de sluis zit een prima vis-friet-tent voor als je makkelijk, snel en goedkoop wilt eten; ben je meer op de luxe van een restaurant gesteld dan zijn er genoeg plekken waar je vooral veel visgerechten zult vinden (Restaurant De Meeuw ligt op je wandelroute).