Den Bommel

Uit ZeilersWiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Den Bommel is een voormalige veerhaven gelegen aan de Zuidzijde het Haringvliet. De haven bestaat nu uit een gemeente haven naast een zand- en grindoverslagplaats en de jachthaven van de watersportvereniging Het Bommelse Gors welke opgericht is in 1970.

De gemoedelijke jachthaven is gelegen in een rustig natuurgebied aan het gors. In het dorp is een bakker aanwezig.

Op het West havenhoofd staat een groen licht. Op het Oost havenhoofd staat een rood/witte staak met rode verlichting die recent weer keurig in de verf is gezet en daarmee goed herkenbaar is. Vanaf deze rood/witte staak loopt een stenen dam naar het gors. Deze dam is in 2010 opgehoogd zodat deze bij normale waterstand bovenwater uitsteekt. De oostelijke kant van het gors is als gevolg van een gebrekkige oeverbescherming afgekalfd en hier heeft zich een ondiepte gevormd. In de geul is een diepte van circa 3 meter. Naast de dam is de ondiepte gemarkeerd door wilgentenen. De havenmeester doet zijn best de ondiepten met wilgentenen te markeren

Passanten kunnen afmeren aan de langssteiger of de kopse steiger van de passantenkom. Ook kan er gebruik gemaakt worden van boxen met een groen bordje. Boxen met een groen bordjekunnen op die op deze manier door passanten worden gebruikt dienen de volgende dag voor 12 uur weer vrij gemaakt te worden tenzij met de havenmeester anders is afgesproken. Grotere boxen (tot 11.5 - 12 meter) bevinden zich voor in de haven, kleinere boxen achterin.In het verenigingsgebouw aan de Westkant van de haven vindt U toiletten en douches (gratis). Drinkwater: muntautomaten op de steigers (gratis) Walstroom: max. 800 Watt per uitgang, bij liggeld inbegrepen Via de havenmeester zijn een aantal fietsen te huur.