Hellevoetsluis

Uit ZeilersWiki
Ga naar: navigatie, zoeken


In Hellevoetsluis zijn verscheidene havens, zowel van watersportverenigingen (WSV's) (3 stuks) als ook enige commerciële. Prijzen lopen sterk uiteen, net als de staat van onderhoud, en het aanbod qua voorzieningen.

In de Helius haven zijn 4 verschillende havens ondergebracht. 3 WSV's en 1 commerciële. De Heliushaven bevindt zich op 20 minuten loopafstand van het centrum van de stad.

Daarnaast zijn er ook nog havens aan het resterende deel van het Kanaal door Voorne zowel voor als achter de sluis.

Ook in het centrum van Hellevoetsluis zijn twee haven. De invaart ligt direct ten Oosten van de vuurtoren. Het buitenste deel van de haven, genaamd De Haaven is voornamelijk voor passanten. Achter de draaibrug is de jachthaven Het Groote Dok gevestigd. Overnachten in deze havens kan onrustig zijn in verband met overlast van uitgaanspubliek in het centrum. De draaibrug wordt 's nachts niet bediend en dit beperkt de aankomst en vertrek mogelijkheden van het Groote Dok.

Hellevoetsluis is een streekcentrum voor Voorne. Het heeft een uitgebreid winkelapparaat en veel horeca, zowel voor een jonger als een ouder publiek. Daarnaast is er cultuurhistorisch ook het e.e.a. te zien zoals een achttiende eeuws nog werkend droogdok, historische vestingwerken, en het nationaal brandweermuseum.