Hurley 700

Uit ZeilersWiki
Versie door Marcelm (Overleg | bijdragen) op 27 dec 2011 om 17:30 (layout aangepast)

Ga naar: navigatie, zoeken
Hurley 700
Hurley 700
Hurley 700
CASCO
L.O.A. 7.1 m
L.O.W. 6.80 m
BREEDTE 2.25 m
DIEPGANG 1.20 m
GEWICHT 2.200 kg
SW-Waarde  ??
Materiaal Romp Polyester
Materiaal Opbouw Polyester
Zeilen
Grootzeil m2
Fok m2
Genua m2
Spinacker m2
Overig
Bouwjaren 196? t/m 19??

Indeling

Vaareigenschappen

Een zeer stabiel zeiljacht met voldoende ruimte om met twee volwassen + 2 kinderen een goede vakantie te hebben. De Hurley 700 is een ontwerp dat medio jaren '60 gebouwd werd in Engeland. Daar stond dit schip bekend als de Hurley 22. Er zijn meerdere revisies en varianten van dit schip gebouwd. De aanpassingen zijn voornamelijk doorgevoerd door de Engelse marine die de Hurley 22 als "oefenboot" gebruikte. Origineel bezat de Hurley kimkielen maar in de latere 700 typen zijn deze vervangen door een bulbkiel met ballast. De rompvorm is een S-Spant. De oudere varianten kan je naast de kimkiel configuratie herkennen aan een "voorruit" en twee "patrijsruiten" aan de zijkant van de kajuit ipv een gestrekte lange ruit in de latere varianten. De voorste panoramaruit is ook verdwenen in de latere versies.

Medio jaren '70 hield de Engelse werf er mee op en werd de bouw overgenomen door het Nederlandse Holland Yachting B.V. in Harderwijk. Daar werd het schip verder gemoderniseerd en gepresenteerd als de Hurley 700. Het schip werd standaard geleverd met een grootzeil, fok, stormfok en genua.

Het ontwerp van het jacht is door LLoyds London getest op zeewaardigheid en is een van de weinige officieel zeewaardig verklaarde zeiljachten in deze prijsklasse en grootte.

Bijzonderheden

Bekende schepen

Links naar relevante sites

[1]
[2]