Lelystad

Uit ZeilersWiki
Versie door Goforith (Overleg | bijdragen) op 8 feb 2015 om 14:50

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Lelystad is een stad aan het water. De gemeente heeft maar liefst een 17 kilometer lange kustlijn aan Marker- en IJsselmeer. Daar zijn diverse grote jachthavens gevestigd met een totaal aantal ligplaatsen van meer dan drieduizend. Van Noord naar zuid:

Flevo Marina

Flevo Marina is een jachthaven met ruime ligplaatsen. Elke ligplaats is voorzien van een eigen stroomaansluiting en er zijn een groot aantal drinkwaterpunten. Er is een ruim aanbod van luxe sanitaire voorzieningen.

Deko Marine

Deko Marine is een jachthaven met 400 ligplaatsen. De gebruikelijke werffaciliteiten zoals electra, water en sanitaire voorzieningen zijn aanwezig. Mocht u op zoek zijn naar een nieuw schip, u kunt tevens bij Deko Marina een schip kopen/verkopen. Deko Marina deelt de haveningang met de Houtribhaven.

WVL Lelystad

De Houtribhaven ligt ten noordoosten van de Houtribsluizen en is een verenigingshaven. Er is water en stroomvoorziening op de steigers en de gebruikelijke sanitaire voorzieningen zijn aanwezig.

De Houtribhaven is de eerste Jachthaven van Lelystad en wordt sinds het begin beheerd door de Watersportvereniging Lelystad. In de begintijd Had de WvL ook Jachthaven "de Gnutten" aan "het bovenwater" in beheer, binnendijks, ten Noorden van de Oostvaardersplassen tegen Lelystad Haven aan. Dit is later een aparte vereniging geworden.

De Houtribhaven deelt de haveningang met Deko Marine. Bij binnenvaren stuurboorduit om de Houtribhaven te bezoeken, en bakboorduit voor Deko marine.


Dan via de Houtribsluizen van het IJsselmeer naar het Markermeer.

Bataviahaven

Batavia Haven is een passantenhaven en tevens de thuishaven van de prachtige zeilende chartervloot van de Hanzestad Compagnie. Er is een electra- en wateraansluiting voor schepen aanwezig, evenals sanitaire voorzieningen.

De Bataviahaven wordt af en toe gebruikt voor evenementen, dan is er geen plek voor passanten.

Lelystadhaven

Jachthaven Lelystad Haven is de thuishaven voor grote traditionele schepen, jachten, catamarans, diverse andere schepen- en watersportbedrijven. Het biedt plaats aan ongeveer 450 schepen. De gebruikelijke faciliteiten zoals electra, water en sanitaire voorzieningen zijn aanwezig. Het havenkantoor ligt aan het centrale plein tegenover de hoofdsteiger.