Makkum

Uit ZeilersWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Makkum is vanouds een vissersplaats aan het IJsselmeer. Makkum heeft drie jachthavens. Vanuit Makkum is de Waddenzee snel bereikbaar via sluis Kornwerderzand in de Afsluitdijk.

Marina Makkum

Thuishaven tussen IJsselmeer en Wad. Direct gelegen aan de Friese IJsselmeerkust, op nog geen kwartier varen van de sluizen naar de Waddenzee ligt onze jachthaven Marina Makkum. Dé ideale uitvalsbasis dus voor het ontdekken van de Wadden of het maken van tochten over het IJsselmeer! Voor elke windrichting kiest u de perfecte koers!

Sailcentre Makkum

Sailcentre Makkum is een allround en fullservice watersport bedrijf dat al ruim 35 jaar een begrip en vertrouwd adres is voor u en uw schip. Een werf waar alle werkzaamheden door een vast team van ervaren medewerkers wordt uitgevoerd. Stuk voor stuk mensen met jarenlange ervaring en een warm kloppend (watersport) hart! Wij hebben ruime ervaring op het gebied van jachtservice, onderhoud & reparatie en zijn gespecialiseerd in schadeherstel. Uiteraard werken wij nauw samen met zorgvuldig geselecteerde toeleveranciers. Immers kwaliteit en duurzaamheid hebben wij hoog in het vaandel staan. De jachthaven van Sailcentre Makkum heeft 60 ligplaatsen en beschikt over uitgebreide stallingsmogelijkheden en een 20 tons botenkraan.

Seabell Watersport

Jachthaven Seabell in Makkum is één van de mooiste thuishavens voor zeilers die graag op de Waddenzee en het IJsselmeer zeilen. De jachthaven is goed geoutilleerd en de service is meer dan een vriendelijk woord en een kop koffie. De medewerkers van Seabell zijn zelf ook fervente watersporters. De jachthaven omvat 50 ligplaatsen en biedt ruimte (zowel binnen als buiten) om, al dan niet zelf, werkzaamheden aan het eigen schip uit te voeren. Daarnaast biedt Seabell kraanfaciliteiten voor schepen tot 30 ton. Ook het kranen van tweemasters is door het uitgekiende kraansysteem, mogelijk. Het verwijderen van masten met een lengte van maximaal 25 meter vormt geen probleem. Voor passanten is er aan de buitensteiger altijd wel plaats en in het hoogseizoen is er veelal een box vrij van één van de ligplaatshouders. Ruime sanitaire voorzieningen als ook gratis Wifi zijn aanwezig.