Middelharnis

Uit ZeilersWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De haven van Middelharnis is gelegen aan het Haringvliet, ongeveer 4 km ten Westen van Tiengemeten, ter hoogte van HV 16. De ingang van het havenkanaal is gemarkeerd met twee havenlichten.

De binnenhaven te Middelharnis is alleen bereikbaar via een schutsluis. Bij een waterstand van 0,70 meter + N.A.P vindt schutten plaats op de hele uren (tijdens de openingstijden van de haven). De sluis is 45 meter lang en de drempel zit bij 0,00 meter NAP op 2.60 meter. De doorvaartbreedte bedraagt 6.90 meter. Uirvarend verkeer heeft voorrang. De brug over de sluis wordt automatisch bediend.

De jachthaven te Middelharnis beschikt over de volgende voorzieningen:

- vuilwaterstation en bilgewater op de steiger nabij het toiletgebouw - elektriciteit nabij de ligplaatsen, geen muntinworp nodig - drinkwater voorzieningen: a. aan het begin van de steiger aan de passantenwal, b. op het Vingerling d.m.v. een drukknop en c. in de sluis. afvalcontainers op de passantenwal en bij het toiletgebouw en net over de Wilhelminabrug in het dorp sanitaire voorziening met wasmachine en wasdroger (gelegen op de passantenwal)stortplaats chemisch toilet aan de achterzijde van het toiletgebouw

Het dorp heeft een fraaie historisch kern, met veel horecavoorzieningen en een uitgebreid winkelapparaat.

Alle watersportvoorzieningen zijn aanwezig, inclusief een zeilmakerij, een mastenmakerij en goed voorziene watersportwinkels.

De jachthaven van Middelharnis is via het openbaar vervoer goed bereikbaar. Op ongeveer 5 minuten lopen bevinden zich de bushaltes voor vervoer richting Rotterdam/Zeeland en Voorne-Putten/Zeeland. De bushaltes zijn te vinden aan het Beneden Zandpad te Middelharnis.

VHF 12 Telefoon 0187 482068