Middelplaat

Uit ZeilersWiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Algemeen

Middelplaat is een havenkommetje aan de westkant van het Grevelingenmeer, aan de Brouwersdam, ten zuiden van Port Zélande. De kom wordt gebruikt door een paar veerboten die 3x per dag binnenlopen, om passagiers op de stoomtram te zetten of juist af te halen, maar verder is de kom beschikbaar. Je kunt aan een officiële steiger liggen, er is een loswal die ook wel misbruikt wordt als overnachtingsplek, en er is voldoende ruimte om te ankeren als je niet per sé de wal op hoeft.

Vanaf de wal kun je naar het Noordzeestrand aan de andere kant van de Brouwersdam lopen. Daar zitten wat eet- en drinktentjes. Voor de rest is hier niets.

Aanloop

Helemaal naar het westen varen, tot je niet verder kan. Laat je niet verrassen door de aanlegsteiger die net oostelijk van het haventje ligt, want daar is het erg ondiep. Je moet daar echt voorbij (er liggen ook eigenlijk alleen maar motorboten :)) Stroming is hier niet echt relevant. Mogelijk krijg je wat vervelende golven als er een ZO-wind goed doorstaat. Bij N-wind kan de openbare aanlegsteiger (lagerwal) onrustig liggen.