Numansdorp

Uit ZeilersWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Drie havens hier: de luxe marina in de oude Tramhaven, de oude dorpshaven en de haven bij het fort Buitensluis (direct aan SB bij de havenmond).

Dorpshaven (of ook verenigingshaven) is een langgerekte haven met aan SB zijde de ligplaatsen. Aan het einde bij de kraan is het havenkantoor. Hier melden voor een passanten ligplaats. Als de havenmeester al naar huis is, staat er op de kade, leesbaar vanaf het water, een vitrine met daarop een lijst met beschikbare boxen met afmetingen. Streep de box door als u een plek bezet heeft. Wel zo fijn voor een ander die deze ook had willen benutten. TIP: Noteer bij het naar binnenvaren welke boxen leeg zijn.

Voorzieningen: Electro op de steigers, CEE stekkers. Toiletten bij havenkantoor of halverwege de haven. Beide gelegenheden zijn goed verzorgd en schoon. Douches zijn inclusief in het havengeld. WIFI is inclusief het havengeld.

Dorp: Restaurants vanaf 2 - 10 minuten lopen. Alle soorten aanwezig. Supermarkt (AH) op 10 minuten, ook op zondag open.

Passanten tarief: € ?? / meter Toeristen tax: €0.74 / pax (u spekt hiermee de gemeentekas, er wordt niets voor teruggedaan)