Ooltgensplaat

Uit ZeilersWiki
Ga naar: navigatie, zoeken


De haven van Ooltgensplaat ligt in het centrum van het dorp. Vanaf het Zoommeer/Volkerak is de aanloop goed gemarkeerd. Het is zaak de geul goed aan te houden. De drempeldiepte is 2 meter. Een lang toegangskanaal leidt via een meestal openstaande keersluis naar de havenkom. De bocht in het havenkanaal is onoverzichtelijk. Met enige regelmaat loop een rondvaartboot of een klein vrachtschip de haven binnen. Het verdient aanbeveling bij het in of uitvaren van de haven uit te luisteren op kanaal 10, dan wel zelf even aan te geven dat men binnen of uit loopt. De haven wordt geëxploiteerd de WSV Ooltgensplaat.

De steigers zijn modern. Water en elektriciteit zijn op de steigers aanwezig. Hiervoor staan er muntautomaten (1 euro-munten). Het sanitair is eenvoudig maar degelijk.

Vanuit de haven is heel Ooltgensplaat op loopafstand. Ooltgensplaat heeft één grote supermarkt, waar vrijwel alles te verkrijgen is. Met de Waag in de rug: rechtsaf, eerste links, doorlopen tot de eerste splitsing, dijk af, rechtsaf, Emtee aan de linkerhand. Max 10 minuten lopen.

Er zijn twee horecagelegenheden op loopafstand. Een restaurant in de havenkom en een Chinees bij de Emtee.

De zondagsrust in Ooltgensplaat is vrij streng, zodat er dan niets te koop is.

VHF: geen

telefoon 06 13487303