Wemeldinge

Uit ZeilersWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Wemeldinge
Locatie
Adres Sluisplateau 29
Postcode 4424 BK
Plaats Wemeldinge
Telefoon 0113-622093
Website vdrest.nl
E-mail wemeldinge@vdrest.nl
VHF 31

Algemeen

Wemeldinge, aan de noordkant van het Kanaal door Zuid-Beveland, is een klein dorpje met buiten het centrum een jachthaven met diverse voorzieningen.

Aanloop

De haveningang ligt westelijk van het Kanaal door Zuid-Beveland. Pal west naast de haveningang is een strand. Als je tussen de pieren bent, kom je in een mooi beschut kommetje uit. Houd links aan voor de passantensteiger; rechtsaf is voor vaste ligplaatshouders en bovendien zit er voetgangersbruggetje dat op de meest onhandige tijden volautomatisch de doorgang belemmert.

Voorzieningen

Steigers zijn van een vreemd soort plastic en voelen wat wiebelig aan. Het sanitair in deze haven is dik voor elkaar, je kunt kiezen voor de wat ruimere 'luxe' badkamers (bijna 3x3 meter, douchecabine, toilet en wastafel in 1 afgesloten privé-ruimte voor 1 euro) of gebruik maken van de standaard voorzieningen. Wasmachine en droger zijn aanwezig. Water en elektra op de steiger gratis. Toegang tot steigers en sanitairgebouwen middels barcode-kaartjes die door de havenmeester verstrekt worden (1 per persoon). Naast het haventje een paar restaurantjes en een watersportwinkeltje. Jachtwerf aanwezig (Van der Rest).


Bijzonderheden

In het dorp zelf is een supermarkt te vinden op het Dorpsplein; hou rekening met een wandeling van 15-20 minuten vanaf je boot. Daarnaast zijn er in het dorp een behoorlijk aantal horecagelegenheden in diverse prijsklassen.