Willemstad

Uit ZeilersWiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Willemstad is een historische vestingstad gelegen aan het Hollands Diep nabij de Volkeraksluizen. De vestingwerken zijn nog volledig in takt. Het vrij kleine centrum van Willemstad heeft een redelijk winkelapparaat en ruime horecavoorzieningen. In de zomer moet met extreme drukte rekening worden gehouden.

Willemstad heeft twee jachthavens, beide direct aan het Hollands Diep gelegen, en onmiddellijk grenzend aan de vaargeul voor de beroepsvaart van en naar de Volkeraksluizen. Bij het oversteken van deze geul dient goed op de beroepsvaart gelet te worden.

De Gemeente Haven, deze bestaat uit twee delen, ten eerste de oude havenkom aan de rand van de stad. Deze haven is veelal zeer druk zodat dubbel of driedubbel afgemeerd moet worden, waardoor afspaken over vertrek noodzakelijk zijn. Dit deel van de haven is met name in de zomer niet rustig en er is tot laat in de avond lawaai van de aangelegen horeca. Het tweede deel van de haven bevindt zich in de oude vesting grachten en bestaat uit een groot aantal boxen van verschillende afmetingen.

Er is elektriciteit en water op de steigers. Het sanitair is eenvoudig doch degelijk.

Gemeentehaven VHF geen (let op als men op de waterkaart kijkt lijkt het of VHF kanaal 7 voor de haven is, dit is echter het blokkanaal Volkerak noord) telefoon 0168 472576

Iets Westelijker ligt de invaart van de Jachthaven de Batterij. Een ruime modern opgezette jachthaven met alle voorzieningen, op een iets hoger niveau dan in de gemeente haven.

De Batterij VHF 31 telefoon 0168 476595