Zierikzee

Uit ZeilersWiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Gemeentehaven
Locatie
Adres 't Luitje
Plaats Zierikzee
Telefoon 0111-413174
WV Zierikzee
Locatie
Adres Bolwerk 4
Postcode 4301 AP
Plaats Zierikzee
Telefoon 0111-414877
Website http://www.wvzierikzee.nl
E-mail info@wvzierikzee.nl

Algemeen

Zierikzee behoort zeker tot de best bewaarde historische steden. Bijzonder zijn de Noord- en Zuidhavenpoort, de Nobelpoort en natuurlijk de stompe kerktoren, de gevangentoren en het wat in een straatje verscholen stadhuis. De oude, droogvallende haven is nu een museum-haven met o.a. een paar schitterende Hoogaars-en.


Aanloop

Kom je vanaf de Zeelandbrug of de Roompot dan volg je de tonnen en ga je met een ruime boog om de oostelijke, cq. westelijke pier heen. Vanuit Colijnsplaat vaar je langs de brug. Let op de stroming. Vervolgens vaar je door een lang kanaal naar de 'Nieuwe Haven'. Na de keersluis -staat normaliter open- krijg je eerst de watersportvereniging en vervolgens de gemeentehaven. Is het daar vol dan vaar je rechtsuit voorbij de charter- en visserschepen. Zomers kan het zo druk zijn, dat je met 5 of 6 naast elkaar ligt.


Voorzieningen

De gemeente haven heeft 2 sanitaire gebouwen, één drijvend en één op de wal bij de charterschepen, beide prima. In de stad -kwartiertje lopen- vind je van alles, waaronder een SPAR op de Appelmarkt, bij het Havenplein, en een AH richting Nobelpoort. Op de Appelmarkt zit ook de Stadsbakkerij. Je doet jezelf tekort als je niet hun palingbroodjes en bolussen geproefd hebt. De Lidl en Aldi zitten in plan West, nauwelijks te belopen, maar met de fiets goed te doen. Aan de haven zit een watersportzaak en enkele goede eetcafé's en restaurants.