Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za aug 12 @12:00AM
ZF zomermeeting zuid
za aug 26 @12:00AM
ZF zomermeeting noord
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 (advertorial)

header 

Hoewel het op dit moment nog volop winter is, zijn de voorbereidingen voor het aanstaande vaarseizoen al in volle gang. Daarbij hoort ook de mogelijkheid om je meteokennis aan te scherpen.

Al vele jaren verzorgt NimosMeteo speciale meteotrainingen voor zeilers met als doel het optimale rendement te halen uit weersinformatie. 
Het wordt met de dag eenvoudiger om aan deze informatie te komen, maar de interpretatie hiervan levert vaak nog wat problemen op. 

mensen aan het werk

Pas als je goed onderbouwd aan je bemanning kunt uitleggen waarom je heb besloten nog te wachten met de oversteek naar de Engelse oostkust óf waarom je het tactische plan voor de wedstrijd hebt aangepast omdat een windsprong eerder of later komt, heb je echt controle over de gang van zaken aan boord.

 

henk bij het bord

Meteoroloog Henk Huizinga, o.a. bekend van het Weekendweerbericht voor Zilt Magazine, verzorgt al vele jaren meteocursussen aan zeilers in een prettige watersportambiance. De inhoud van de cursus is zeer praktisch van opbouw, waarbij alleen die zaken aan de orde komen, die van belang zijn bij het maken van goede beslissingen.

Doel is dat na 2 dagen de deelnemer een weerkaart kan lezen en optimaal kan omgaan met GRIB-files. Dit alles wordt op een zeer toegankelijke manier uit de doeken gedaan. Hoe alle verschillende wolkensoorten heten is niet belangrijk. Maar die ene wolk die je zeilplezier kan bederven - de Cumulonimbus met onweer, hagel, windstoten - komt uitgebreid aan de orde.

Daarnaast is het mogelijk om, met voldoende meteokennis, in te schrijven voor een eendaagse cursus, waarbij naast de meteo wordt ingegaan op de dagelijkse praktijk aan boord: hoe organiseer je het vergaren van informatie en met welke middelen doe je dat. De laatste stand van zaken wordt op een verhelderende wijze onder de aandacht gebracht samen met Zilt-redacteur én ervaren zeezeiler Ruud Kattenberg.

grote groep mensen aan het werk

 

Meer informatie kan je vinden op http://nimosmeteo.nl.   
Inschrijven kan via de link http://nimosmeteo.nl/programma.html

 

   
   
   
   
© Zeilersforum.nl