Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Deze site en het forum worden beheerd door een team van vrijwilligers dat zich graag aan u voorstelt.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

delphi32-2012

 

 

 

U zult mij aantreffen op de site onder de naam Delphi32; in het echte leven luister ik naar de naam Dennis. Werkzaam in de IT als software engineer bij The Delphi Company, heeft het zeilvirus me na jaren afwezigheid toch weer te pakken gekregen en gelukkig heeft het virus ook mijn gezin besmet. De aanschaf van onze eerste boot viel ongeveer samen met het moment dat ik aan boord van Zeilersforum.nl stapte. Sindsdien zijn beide zaken niet meer uit ons leven weg te denken :)

Op Zeilersforum.nl probeer ik steeds weer voor ogen te houden dat de site er is voor de bezoekers en niet andersom. Ik hoop dat uit te dragen middels mijn aanwezigheid in discussies, maar ook in de functionele kanten die deze site te bieden heeft. Binnen de ZF-vereniging doe ik het secretariaat: ik hou de post bij en stuur van alles en nog wat de wereld in.

 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

hen3-2012

 

 

 

Op het forum ben ik bekend als Hen3. Dat is nauwelijks een nickname te noemen, want als je dat hardop uitspreekt heb je mijn echte naam te pakken: Hendri.


Ik werk als Projectleider Research & Development bij Aebi-Schmidt Nederland, de producent van de 'Nido' zoutstrooiers en sproeimachines die 's winters wereldwijd de wegen en vliegvelden ijsvrij houden. Ik houd me daar bezig met onderzoek en ontwikkeling op met name machinebesturingsgebied.

Het zeilvirus kreeg ik te pakken op 16 jarige leeftijd op een zeilkamp op school en sindsdien heb ik met een aantal onderbrekingen boten gehad en gezeild. Mijn eerste bootje was een Eikplast II, een open zwaardbootje van 4.5m uit de voormalige DDR. Na een Eurokruiser MK2, Van de Stadt Invicta en een Neptune Trident 80 is de Jeanneau Sun Light 30 waar we nu in varen onze vierde kajuitzeilboot. Lid van Zeilersforum.nl ben ik al sinds 2002, maar toen stelde het forum nog niet zo veel voor. Toen we in 2009 na een paar jaar onderbreking weer een boot kochten ben ik niet alleen opnieuw verslaafd geraakt aan het zeilen, maar ook aan het Zeilersforum. Toen ik in 2011 gevraagd werd om Moderator te worden heb ik die uitdaging dan ook graag aangenomen. Binnen het bestuur van de vereniging Zeilersforum fungeer ik als penningmeester.

 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 

Mijn forumnaam is Faran. Dat is de naam van onze boot en betekent reizen, zeilen in Oud Germaans. Mijn roepnaam is Arjan.

Onze bootervaring is 16², houten Draak, Diamant 3000 en de huidige boot, een Jeanneau Sun Odyssey 37 in eigenaarsuitvoering. Al met al varen we nu bijna 40 jaar.
Naast moderatie op het forum verzorg ik de commerciële activiteiten en ben voorzitter van de vereniging Zeilersforum.
Buiten het forum heb ik ruim 38 jaar een commerciële rol gehad bij een grote IT leverancier in diverse functies en sinds mei 2014 met vervroegd pensioen.

Inge en ik hebben een dochter en een zoon. Sinds maart 2013 hebben we er een kleinzoon bij, waar we heel blij mee zijn!

Veel plezier gewenst op het forum en misschien komen we elkaar tegen op het water!

 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

alt

 

 

 

Mijn ouders hadden al een kajuitzeilboot voordat ik geboren werd. Op die manier kwam ik dus op zeer jonge leeftijd in aanraking met het water en ik heb eigenlijk nooit beter geweten dan dat je ieder weekeinde en iedere vakantie aanboord door moest brengen, dat hoorde gewoon zo. Naar mate ik ouder werd, werden de reizen langer en verder, en de steven was als het maar even kon naar het noorden gericht. De drang om verder te komen werd, net als bij mijn ouders, ook bij mij steeds groter, en dat is eigenlijk ook nooit meer goed gekomen toen ik mijn eigen boot ging schipperen.

Ook op jonge leeftijd kwam ik er achter dat ik zeiljachten wilde gaan ontwerpen, en voor ik de scheepsbouw opleiding ging volgen ben ik al begonnen aan het ontwerp van de boot waar we nu mee varen. Ik woon sinds 2008 aanboord, en in 2009 ben ik met boot en al verhuisd naar Canada. In het dagelijks leven schipper ik de boot commercieel in het Noordpoolgebied, en wanneer dat niet kan vanwege te veel ijs, dan werk ik als scheepsbouwkundig adviseur en ontwerper van voornamelijk kleine commerciële schepen.

In 2009 ben ik lid geworden van het zeilersforum, en in het voorjaar van 2013 heeft men mij gevraagd of ik wat moderatie taken op mij zou willen nemen. Ik zie dat als een eer om te mogen doen vanwege de uitstekende sfeer, kennis en bereidwilligheid die hier door alle forumleden getoond word, en ik hoop nog lang onderdeel te mogen blijven van zo’n toegewijde groep watersporters!

 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

snelem-mod

 

 

 

Op het forum ben ik bekend als ErikSnel, wat eenvoudigweg mijn eigen naam is. Ik ben werkzaam bij een wereldwijd IT dienstverleningsbedrijf met een functie in de marketing.

Op mijn 8e verhuisden wij naar Friesland en vanaf dat moment pakten mijn ouders het zeilen weer op. Die zomer werd ik met veel wind onderin de 16m2 gezet, want het enige wat ik al kon op die boot was hozen! Bang en nat zat ik daar onderin, eigenlijk is het onvoorstelbaar dat ik zeilen toch leuk ben gaan vinden.

De rest van mijn jeugd bracht ik grotendeels op het water door, eerst als fokkemaat op onze Seahorse, daarna kreeg ik een eigen bootje, een Leukothea. Niet de beste zeiler, maar wel een goede opleiding want behoorlijk groot om in de hand te houden voor een jochie van twaalf! Logische stap later in mijn jeugd was zeilinstructeur.

Tijdens mijn studie heb ik onder andere zeilinstructie in de USA gegeven en daar werd ik gevraagd om als bemanning in Maine op een schoener van 30m te varen.

Na een pauze van zo'n 10 jaar ben ik nu al weer zo'n 15 jaar actief aan het zeilen, waarbij niet alleen de boot steeds wat groter wordt, maar vooral ook de tochten. Ik ben het liefst op zee aan het zeilen, waarbij de beperking wat mij betreft vooral in tijd zit!

In 2008 werd ik lid van het forum en was al snel blij verrast over de enorme diepgang van de zeilkennis alhier en de levendigheid en kameraadschap. Toen het Zeilersforum mij in 2013 vroeg of ik als moderator mee wil helpen het forum verder uit te bouwen heb ik daar volmondig ja op gezegd!

 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

SeaForceOne

 

 

Ik ben Steef Arts. Terwijl mijn moeder weeën in de kano kreeg, werd mijn vader snel van boord gehaald. Ik kreeg het zeilen dus met de paplepel ingegoten. De eeuwig durende zomers in Zeeland met de zeilboot hebben voor mij de passie voor het zeilen aangewakkerd. En vanaf mijn 15e jaar zeilde ik die zomers voortaan zonder ouders door Zeeland in mijn Orion 20ft
Gedurende mijn studie bleef het zeilen trekken, en regelmatig huurde ik met vrienden een kajuitjacht om er op uit te trekken.
Nadat ik mijn baan als docent op een middelbare school in Brabant kreeg, volgde al snel een eigen schip. Een Hunter 310. Na enkele jaren, een huwelijk en een zoon ruilde ik deze in voor het schip waar ik de grotere tochten mee ging maken. Een Bavaria 370 caribic.
Zeilersforum heeft mij erg geholpen in mijn ontwikkeling als schipper en zeiler. Ik ben dan ook blij dat ik nu iets kan betekenen. Ik wil me dan ook actief inzetten om bij te dragen aan de groei en bloei van deze geweldige internet community.

Login om te antwoorden
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl