Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za aug 31 @12:00AM
ZF Zomermeeting Zuid 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Help 

Welkom op de help-pagina van het forum op Zeilersforum.nl. Deze pagina is gemaakt om je op weg te helpen op het forum.

 

Inhoud:

Forumnavigatie

Zoeken in de forumonderwerpen

Reageren op een onderwerp

Een nieuw onderwerp aanmaken

Foto's en/of bijlagen op het forum plaatsen

Bootspullen kopen of verkopen

Vragen?

 

 

 

Forumnavigatie

Bovenaan de forumweergave vind je de volgende tabbladen:

 • Index
  Dit is de voorpagina van het forum waarin de beschikbare categorieën worden getoond. Klik op een categorie om deze te openen.

 • Recente discussies
  Hier worden de onderwerpen getoond waarin nieuwe berichten zijn geplaatst sinds je laatste bezoek (of naar keuze in een ander tijdvak)

 • Mijn onderwerpen
  Dit is een automatisch gegenereerd overzicht met onderwerpen waarin je zelf actief bent geweest. Je kunt deze weergave niet aanpassen.

 • Favorieten
  Dit is een overzicht van de onderwerpen die je als 'Favoriet' hebt aangemerkt. Dit doe je door op het knopje 'Favoriet' te klikken dat bovenaan een onderwerp staat. Door dat knopje nogmaals in te drukken kun je een gekozen favoriet ook weer verwijderen uit de lijst.

 • Regels
  Dit tabblad toont de forumregels die we met z'n allen hebben afgesproken om het forum leesbaar en leefbaar te houden; iedereen die deelneemt aan het forum wordt geacht deze regels te kennen en te respecteren.

 • Help
  Dit tabblad linkt naar het artikel dat je nu leest.

 • Zoeken
  Op dit tabblad vind je de zoekfunctie, waarmee je het forum kunt doorzoeken op trefwoorden en/of forumlid.

 

 

Zoeken in de forumonderwerpen

Over bijna alles is wel eens iets geschreven op het forum. Het is daarom een goed idee (en het wordt door de forumleden ook gewaardeerd) om eerst te zoeken of je vraag misschien al eens voorbij is gekomen, voordat je een nieuw onderwerp plaatst. 

Klik op het tabblad 'Zoeken' om de zoekfunctie te openen. 

Opmerking:
onder het uitklapmenu 'Home' bovenaan de website vind je ook een zoekfunctie, maar deze heeft minder mogelijkheden dan het forumtabblad 'Zoeken'. Wel kun je met die zoekfunctie ook binnen artikelen op de voorpagina van de website zoeken.


Je kunt zoeken op trefwoorden in de gehele tekst, of alleen in de titel. Het is aan te raden om eerst alleen in de titel te zoeken om het aantal gevonden berichten te beperken. Je kunt eventueel de zoekresultaten beperken door alleen te zoeken in berichten van een specifiek forumlid, door het veld 'Gebruikersnaam' in te vullen.

Zoekopties
Standaard wordt gezocht in berichten die maximaal 1 jaar geleden geplaatst zijn; deze instelling kun je wijzigen. Je kunt het aantal zoekresultaten eventueel nog beperken door alleen binnen een bepaalde categorie (of categorieën) te zoeken.

 

Reageren op een onderwerp

Heb je een onderwerp gevonden waarop je wilt reageren, dan bestaan daarvoor verschillende mogelijkheden. Onder ieder bericht vind je drie knoppen:

 • Snel antwoord
  Er opent zich een invulvenster waarin je direct je bericht kunt invoeren. Er worden hierbij geen extra mogelijkheden getoond, zoals smileys of de mogelijkheid om links en foto's in te voegen.

 • Antwoord
  Er opent zich een nieuwe pagina met de volledige bericht-editor. Je kunt hier je bericht typen en hebt daarbij diverse opmaakmogelijkheden, zoals lettertypes en smileys. Daarnaast kun je links naar andere websites of forumpagina's invoegen en ook foto's. Zie ook 'Foto's en/of bijlagen op het forum plaatsen' hieronder.

 • Quote
  De bericht-editor opent zich, met daarin het bericht waarop je reageert tussen [quote] 'tags'. Je kunt je eigen bericht nu onder of boven die tekst intypen; bij opslaan wordt de tekst waarop je reageert dan aangehaald. Dit kan handig zijn om aan te geven dat je op een specifiek bericht reageert. Gebruik deze mogelijkheid alleen als het nodig is en meerwaarde biedt. Voor meer informatie over quotes, zie dit forumbericht.

 

Een nieuw onderwerp aanmaken

Als je geen bestaand onderwerp hebt gevonden voor je vraag of opmerking, dan kun je een nieuw onderwerp aanmaken. Het plaatsen van een nieuw bericht gaat als volgt:

 • Klik op het 'Index' tabblad. Je ziet nu de beschikbare categorieën. 
 • Kies de juiste categorie voor je vraag en klik er op. Wees hierbij zorgvuldig, het kiezen van een logische categorie zorgt ervoor dat je bericht ook gevonden kan worden. Het moderatorteam behoudt zich het recht voor om berichten zonodig te verplaatsen naar een andere categorie.
 • Klik op de knop 'Nieuw onderwerp'
 • Vul een onderwerp en je vraag in. 
 • Je kunt eventueel ook foto's en andere bijlagen invoegen (zie onder).
 • Klik op 'Plaats bericht'
 • Klaar!

 

Foto's en/of bijlagen op het forum plaatsen

Voor het plaatsen van foto's en bijlagen bestaan verschillende mogelijkheden:

 • Een link plaatsen naar een elders geplaatste foto.

  Je kunt een elders geplaatste foto (binnen of buiten www.zeilersforum.nl) in je bericht weergeven door een link naar de locatie op te nemen. 
  • Klik op het image linkknopje in de bericht-editor.
  • Vul de URL naar de afbeelding* in en druk op 'Voeg in'. Op de plaats van de cursor wordt nu de afbeelding ingevoegd.

   *De URL van een afbeelding vind je door met de rechtermuistoets op de afbeelding te klikken, en dan te kiezen voor 'Adres van afbeelding kopieren'. Dat adres kun je daarna met rechtermuistoets -> plakken (of CTRL-V) in het adresveld plakken.


 • Een link plaatsen naar een elders geplaatst document (bv. PDF) of webpagina.

  Je kunt een elder geplaatst document of website als een link in je bericht opnemen, waarop geklikt kan worden.
  • Klik op het url link knopje in de bericht-editor
  • Vul bij URL het webadres van het document of pagina in
  • Vul bij Tekst de tekst in die je wilt weergeven in je bericht. Dit kan bijvoorbeeld de titel van het document zijn. Dit is niet verplicht, maar maakt je link wel veel duidelijker. Wanneer dit wordt leeggelaten wordt (een deel van) de URL zelf in het bericht getoond.


 • Een foto of bijlage uploaden naar het forum

  Je kunt een foto of document ook vanaf je PC, tablet of telefoon uploaden naar het forum. De maximale bestandsgrootte is 5 MB. Voor foto's is een bestandsgrootte van rond de 500 kB al ruim voldoende voor op het forum. Je helpt ons om de hostingskosten zo laag mogelijk te houden door je foto's flink te verkleinen voordat je ze upload. De maximale grootte van foto's en afbeeldingen is 1024 x 1024 pixels. Grotere foto's worden wel geaccepteerd maar worden automatisch verkleind naar deze waardes. Gebruik eventueel een Image resizer.
  • Klik onder het berichtvenster op 'Voeg bijlage in'
  • Kies een foto of document, en klik op 'Open'
   Toegestane bestandsextensies zijn: jpg, jpeg, gif, png, eps, zip, txt, doc, gz, tgz, docx, pdf, xlsx, odt, gpx, ods.
  • De foto of het document wordt nu als bijlage onderaan het bericht getoond.
  • In het geval van foto's kan het fraaier zijn om de foto in het bericht zelf op te nemen, tussen de tekst. Door in de bericht-editor op 'Voeg in' te klikken, naast de ingevoegde bijlage, wordt deze op de cursorpositie ingevoegd.

Als het uploaden niet lukt is dit vrijwel altijd het gevolg van een te groot bestand. 

 

Bootspullen kopen of verkopen

Aan het plaatsen van een advertentie op Zeilersforum.nl zijn geen kosten verbonden, maar er gelden wel speciale regels. Lees deze regels goed voor je een advertentie plaatst, dat voorkomt teleurstellingen en extra werk voor de moderators. De regels voor adverteren kan je hier teruglezen: Huisregels te koop aangeboden

Als je over een advertentie van een ander lid een vraag wilt stellen of je wilt iets kopen, reageer dan altijd via een PB en niet op het forum. Uitzonderingen zijn vragen die voor alle kopers van belang zijn.

 


Vragen?

Kijk eerst bij Veel gestelde vragen of je vraag daar bij staat.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of een forumbericht plaatsen onder Moderator feedback

 

Login om te antwoorden
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl