Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za aug 03 @12:00AM
ZF zomermeeting noord
za aug 17 @12:00AM
ZF zomermeeting zuid
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

ZeilersForum Wintermeeting 2017

 

Terwijl we dit schrijven ligt er een dik pak sneeuw, en hoewel dit al snel verdwijnt is het toch zichtbaar winter geworden. Een mooi moment om aan de ZeilersForum Wintermeeting te gaan denken!

Na drie geslaagde edities 'Wintermeeting Nieuwe Stijl' is er alle reden om de opzet gelijk te houden. Ook dit jaar is er dus een middag- en avondvullend programma met diverse workshops, een lezing en vooral veel gezelligheid, en zijn jullie al vanaf 's middags welkom!

Wil jij ook ervaren dat het ZeilersForum heel wat persoonlijker is dan een gemiddeld internetforum, wil je nu eindelijk eens dat ene forumlid ontmoeten, of kom je juist om oude bekenden weer te spreken, dan is de ZeilersForum.nl Wintermeeting 2017 de plek waar je moet zijn! We heten je van harte welkom!

Benieuwd hoe het vorig jaar was? Zie onderstaand filmpje voor een impressie.

 

Datum en locatie

18 februari 2017

Haddock Watersport, Archerpad 8 – 10, 1324 ZZ Almere.

Een heel gezellige locatie met een echt nautisch karakter. Zie ook: www.haddockwatersport.nl

 

Programma

- 13.00u: Zaal open

- 13.00u: Tweedehandsmarkt onder de overkapping achter de zalen

- 14.00u: Aanvang workshops en kinderprogramma

- 17.00u: Einde workshops. Borreltijd!

- 17.00u: Test knippen verstaging

- 18.00u: Buffet

- 20.00u: Avondprogramma (met lezing)

- 24.00u: Aan alles komt een eind...

Om in te kunnen schatten hoeveel deelnemers er zullen zijn gedurende de dag, willen we jullie vragen je aan te melden via de link onderaan dit bericht. Wil je deelnemen aan het buffet, dan is inschrijven verplicht.

 

Tweedehandsmarkt

Ligt dat ene bootonderdeel al lang in de weg, of zoek je juist iets waarvan je vermoedt dat iemand dat wel eens zou kunnen hebben liggen, dan is de Tweedehandsmarkt iets voor jou! Afgelopen jaren had dit de vorm van een kofferbakverkoop, dit jaar krijgt het een prominentere plaats en wordt er een overdekte markt ingericht. Je vind deze onder de overkapping naast de zalen. Deze wordt uitgebreid met enkele partytenten, zodat er ook bij nat weer voldoende ruimte is. Er wordt ook gezorgd voor tafels waarop je kleinere spullen kunt uitstallen. Omdat de markt nu achter het gebouw plaatsvindt is er vanuit de zalen goed zicht op en is het uit de loop van bezoekers die niets met de wintermeeting van doen hebben.

Workshops

De workshops worden in beide zalen gehouden, gewoon omdat één zaal niet voldoende meer is. Er blijft voldoende ruimte voor mensen die gezellig bij de bar willen praten. Er staat aangegeven waar je welke workshop kunt vinden. Inschrijven voor een specifieke workshop is niet nodig; je kunt gewoon aanschuiven. Wel geldt: vol=vol.

WintermeetZF2015 005   WintermeetZF2015 017

WintermeetZF2015 030   WintermeetZF2015 014

 

Workshop 1 "Mini-computers aan boord"

Singleboardcomputers als de Raspberry Pi en Arduino worden niet alleen steeds goedkoper, maar ook steeds krachtiger. Ze zijn uitermate geschikt voor zelfbouw projecten voor op de boot.We hebben op het forum al diverse toepassingen voor aan boord langs zien komen, tot volwaardige navigatiecomputers aan toe. Voor velen van ons blijft het echter toch een 'black box' waar we weinig van begrijpen. Zo niet voor forumlid Bas van Dijk, en hij vertelt jullie tijdens deze workshop graag over de haast onbeperkte mogelijkheden van deze computers. 

Zo is het maken van waarschuwingssystemen voor vocht, temperatuur, gas etc, als ook communicatie met andere apparatuur relatief eenvoudig. Uitgebreide kennis van elektronica en programmeren is niet eens altijd nodig. Er zijn veel voordelen aan zo'n zelfbouw systeem, bv:
- Meestal goedkoper dan iets kant en klaars kopen.
- Je kan het systeem exact laten doen wat je wil, je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken.
- Bij storing ken je het systeem goed en is het makkelijker om te verhelpen.
Bovendien is het gewoon leuk om te doen.

Aan de hand van een paar voorbeelden kan je zelf eens proberen bv een gassensor te programmeren die een alarm laat afgaan als er gas in de boot gedetecteerd is, of een alarm dat je een SMS stuurt als de temperatuur in de boot onder nul graden daalt.

Ben je benieuwd wat er verder allemaal mogelijk is, of heb je misschien specifieke vragen waar je zelf tegenaan bent gelopen, dan is dit de workshop voor jou!


Workshop 2 "Haal meer uit WinGPS"

Het is één van de meeste verkochte navigatiesoftware voor aan boord, met een waslijst aan mogelijkheden. Voor forumlid Aart Korstjens, als schrijver van de helpfiles van WinGPS, heeft het programma weinig geheimen meer, en hij deelt deze kennis graag met jullie tijdens deze workshop. Op de Wintermeeting is zijn motto: Haal méér uit je WinGPS. Er zijn zéker nog vele opties die niet door iedereen ten volle benut worden.


Workshop 3 "Splitsen"

"Doe tamp B anderhalve splitsnaaldlengte door punt C en trek door tot markering A". Een splitsinstructieboekje of Youtube-filmpje is tegenwoordig zó gevonden en iedereen kan zelf beginnen met splitsen. Maar als je lijn aan rafels voor je ligt met allerlei markeringen, snap je dan ook waar je mee bezig bent en waaróm? In de splitsworkshop gaat Bas van Vliet ("Boarderbas") een stapje dieper naar de basisbeginselen achter het splitsen. Daarmee kunnen beginnende splitsers beter begrijpen waar ze naar toe werken. Al eens gesplitst? Dan kan je met deze kennis meer lijnen splitsen en beter problemen oplossen.

Heb je een splits die maar niet wil lukken? Een oude lijn? Een weerbarstige lijn? Een vraagstuk of een project? Neem het mee! Dan duikt hij er samen met jou in!


Workshop 4 "Nieuwe Startracking gadgets"

Chris (Roozeboos) van Startracking kan natuurlijk niet ontbreken bij de workshops. Veel van de elektronica die hij bouwt is in samenspraak met het ZeilersForum ontwikkeld. Ook dit jaar staat hij er weer om jullie nieuwe spulletjes te laten zien en vragen te beantwoorden.
Hij zal dit jaar weer een aantal nieuwe apparaten introduceren. Uiteraard en met trots zal de splinternieuwe multiview worden gedemonstreerd. Je mening daarover kan je nu direct kwijt bij de maker! Daarnaast de '1 kanaals nmea naar usb en wifi converter' en de 'gps module'. 

Eindeljk zal er ook een versie van de 'Star Yacht Master' te zien zijn. Deze heeft een aantal ingangen en uitgangen en de functionaliteit is simpel te programmeren door de gebruiker. Ook nieuw, en zeer waarschijnlijk werkend te zien, is de StarTracking-Lora module. LORA is een draadloos netwerk wat speciaal bedoeld is voor 'The Internet of Things. Er kunnen korte datapakketjes mee verstuurd worden, met een interval van zo'n 6 minuten. Dit is zeer geschikt voor het monitoren van de boot omdat er geen simkaart nodig is, data versturen is gratis en het abonnement is spotgoedkoop.  

 

Expositie

in de hal exposeert forumlid Wilweg enkele van haar tekeningen. Uiteraard is ze zelf aanwezig om desgevraagd iets te vertellen over haar werk en waardoor ze geïnspireerd wordt.

 

Kinderprogramma

"Knopen voor kinderen / knutselen"

Kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom op de meeting, meer dan welkom zelfs! We willen jullie van harte uitnodigen om vooral met jullie hele gezin te komen, maar omdat kinderen waarschijnlijk niet zitten te wachten op de hierboven genoemde workshops, willen we ook graag voor de jeugd wat vertier aanbieden.

Er wordt daarom een tafel ingericht waar je gezellig samen met anderen kunnen gaan knopen en knutselen. Je kunt bijvoorbeeld sleutelhangers knopen of een echt varend bootje gaan maken. Als het weer meezit kun je het bootje misschien nog wel buiten laten varen ook!

Wil je niet knutselen of knopen, maar gewoon lekker chillen met anderen, dan is het misschien goed om te vertellen dat er gratis WIFI is bij Haddock!

Genoeg vertier om je te vermaken in ieder geval, dus kom gezellig met je ouders mee!

Wedstrijd "Lijnen werpen"

Het staat vaak garant voor leedvermaak in de jachthaven: er moet een lijn om een bolder gegooid worden. Zelfs als de bolder dichtbij staat blijkt het voor sommigen nog lastig genoeg, vooral als je het zo snel mogelijk probeert te doen omdat het waait en de boot steeds verder van de bolder drijft... 
Nu heb je de kans om een keer veilig te oefenen met de nodige hulp en tips van ervaringsdeskundigen, óf juist om je kunsten te vertonen. Voor alle kinderen die een lijntje om de bolder kunnen werpen ligt een prijsje klaar.

 

Test "Verstaging knippen"

Veel zeilers hebben 'iets' aan boord om in geval van nood de verstaging te kunnen kappen, van betonscharen tot slijptollen. Maar welke methode werkt nu echt en welke totaal niet? Je kunt daar nu achterkomen en het zelf proberen! Er wordt gezorgd voor een bos stagdraad van verschillende diktes. Onder leiding van Timo (ilCigno) en onder toeziend oog van je mede-zeilers kan je je eigen gereedschap uitproberen en wellicht anderen ervan overtuigen dat jóuw methode toch echt de beste is. Uiteraard wordt het resultaat van deskundig commentaar voorzien door de omstanders en proberen we tot een oordeel te komen wat wel en wat niet werkt.

We nodigen jullie dan ook uit om zoveel mogelijk tangen, slijpers, schieters of zagen mee te nemen. 

 

Lezing

Het is een terugkerend thema op het forum: waar moet je allemaal op letten als je een boot koopt? Is het misschien verstandig om een keuring te laten verrichten omdat je zelf niet de technische kennis hebt om de staat van een boot te beoordelen? Of is je eigen beeld misschien te vertroebeld door de roze bril die je op hebt?

Dat is het onderwerp in de lezing: "Boten keuren, een avontuur op zich!", door Olav Cox.

Na een zeilreis rond de wereld laat (forumlid) Olav Cox het zeilen zeker niet achter zich. Hij start zijn bedrijf 'Ritme van de oceaan - Cox Zeiljachtexpertise' wat  zich naast aankoop-  en bouwbegeleiding richt op het keuren van zeilboten. Inmiddels is hij een ervaren en veel gevraagde keurmeester. Zijn lezing is geen droog theorieverhaal, maar weet leuke en leerzame anekdotes te combineren met verhalen waar mensen die een boot willen gaan kopen wat aan hebben. En voor zeilers die dat voorlopig niet van plan zijn vormt zijn lezing een feest der herkenning van toen ze zelf een bootje kochten.

De lezing zal plaatsvinden in de kleine zaal, na het buffet. 

Zie ook: Ritme van de Oceaan

 

Buffet

Ook dit jaar zal er een keuze zijn uit een heerlijk en uitgebreid Indonesisch en Mediterraans buffet.

Het buffet wordt deels uit de verenigingskas betaald, zodat we de kosten laag kunnen houden op €15 per persoon. De jeugd van 13 t/m 17 jaar betaalt €7.50, en kinderen t/m 12 jaar prikken helemaal gratis een vorkje mee!

Let op: voor deelname aan het buffet is aanmelden en vooraf betalen vereist! Zie de link onderaan dit bericht.

De sluitingsdatum voor het aanmelden voor het buffet is 2 februari, in verband met de inkoop door Haddock. Je aanmelding voor het buffet is pas definitief als het verschuldigde bedrag is overgemaakt op onderstaand rekeningnummer, onder vermelding van je forumnaam.

Rekeningnummer: NL97 RABO 0157766675 t.n.v. Zeilersforum. BIC: RABONL2U

 

Kosten

De zaalhuur en de kosten van de workshops worden door ZeilerForum.nl betaald. Buiten de kosten voor het buffet is deelname aan de Wintermeeting daarom helemaal gratis

Een kopje koffie of thee krijg je van de vereniging, drankjes en andere consumpties kunnen worden afgerekend met consumptiemunten die je aan de bar kunt kopen. 

 

ZeilersForum Goodies

Het is mogelijk om ter plaatse mutsen, stickers en vlaggetjes, én de befaamde tampon-netjes aan te schaffen. Dit jaar bieden we ook drijvende sleutelhangers, truien en polo's aan met ZeilersForum-logo!

Voor het assortiment en prijzen, zie HIER. Tijdens de wintermeeting kan er ook met PIN worden afgerekend.

    zf-muts

 

Blijven slapen?
Haddock Watersport biedt diverse overnachtingsmogelijkheden, die allemaal voor de Wintermeeting zijn gereserveerd. De waterbungalows zijn allemaal bezet, maar er zijn nog blokhutten vrij en ook in de woonboot zijn nog slaapplaatsen beschikbaar. Zie de site van Haddock voor meer informatie en prijzen. Wil je een slaapplaats reserveren, neem dan geen contact op met Haddock (zij zullen je vertellen dat alles gereserveerd is), maar stuur een berichtje aan Faran.

 

Algemeen

Parkeren is gratis en openbaar vervoer bevindt zich op loopafstand.

Rokers kunnen buiten terecht onder overdekt terras met houtvuur. Huisdieren mogen alleen in onze zalen los rondlopen.

 

Inschrijven


Inschrijven doe je >>>> HIER <<<<


Je aanmelding wordt automatisch gekoppeld aan je gebruikersnaam. Inschrijven is daarom alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Je kunt je inschrijving eventueel wijzigen door deze opnieuw te openen.

 

We zien jullie graag op 18 februari!

Team ZeilersForum.nl

Login om te antwoorden
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl