Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

ZeilersForum Wintermeeting 2019

Na vijf geslaagde edities 'Wintermeeting Nieuwe Stijl' is er alle reden om de opzet gelijk te houden. Ook dit jaar is er dus een middag- en avondvullend programma met diverse workshops, een lezing en vooral veel gezelligheid, en zijn jullie al vanaf 's middags welkom!

Wil jij ook ervaren dat het ZeilersForum heel wat persoonlijker is dan een gemiddeld internetforum, wil je nu eindelijk eens dat ene forumlid ontmoeten, of kom je juist om oude bekenden weer te spreken, dan is de ZeilersForum.nl Wintermeeting de plek waar je moet zijn! We heten je van harte welkom!

Benieuwd hoe het vorig jaar was? Zie onderstaand filmpje voor een impressie.

Datum en locatie

23 februari 2019

Haddock Watersport, Archerpad 8 – 10, 1324 ZZ Almere.

Een heel gezellige locatie met een echt nautisch karakter. Zie ook: www.haddockwatersport.nl

Programma

- 13.00u: Zaal open

- 13.00u: Tweedehandsmarkt onder de overkapping achter de zalen

- 14.00u: Aanvang workshops en kinderprogramma

- 17.00u: Einde workshops. Borreltijd!

- 18.00u: Buffet

- 20.00u: Avondprogramma, met een lezing door Henk Huizinga

- 24.00u: Aan alles komt een eind...

Om in te kunnen schatten hoeveel deelnemers er zullen zijn gedurende de dag, willen we jullie vragen je aan te melden via de link onderaan dit bericht. Wil je deelnemen aan het buffet, dan is inschrijven verplicht.

Tweedehandsmarkt

Ligt dat ene bootonderdeel al lang in de weg, of zoek je juist iets waarvan je vermoedt dat iemand dat wel eens zou kunnen hebben liggen, dan is de Tweedehandsmarkt iets voor jou! De afgelopen jaren had dit de vorm van een kofferbakverkoop, maar vorig jaar hebben we voor een andere vorm gekozen en is de tweedehandsmarkt naast de grote zaal ingericht. Volgens ons was dat een succes, dus dit jaar willen we dat op dezelfde manier doen. Je vindt de markt onder de overkapping naast de zalen. Deze wordt uitgebreid met enkele partytenten, zodat er ook bij nat weer voldoende ruimte is. Er wordt ook gezorgd voor tafels waarop je kleinere spullen kunt uitstallen. 

Workshops / Demonstraties

De workshops en demonstraties worden in beide zalen gehouden, gewoon omdat één zaal niet voldoende is. Er blijft voldoende ruimte voor mensen die gezellig bij de bar willen praten. Er staat aangegeven waar je welke workshop kunt vinden. Inschrijven voor een specifieke workshop is niet nodig; je kunt gewoon aanschuiven. Wel geldt: vol=vol.

WintermeetZF2015 005   WintermeetZF2015 017

WintermeetZF2015 030   WintermeetZF2015 014

Workshop "Splitsen"

"Doe tamp B anderhalve splitsnaaldlengte door punt C en trek door tot markering A". Een splitsinstructieboekje of Youtube-filmpje is tegenwoordig zó gevonden en iedereen kan zelf beginnen met splitsen. Maar als je lijn aan rafels voor je ligt met allerlei markeringen, snap je dan ook waar je mee bezig bent en waaróm? In de splitsworkshop gaat Bas ("Boarderbas") een stapje dieper naar de basisbeginselen achter het splitsen. Daarmee kunnen beginnende splitsers beter begrijpen waar ze naar toe werken. Al eens gesplitst? Dan kan je met deze kennis meer lijnen splitsen en beter problemen oplossen.
Heb je een splits die maar niet wil lukken? Een oude lijn? Een weerbarstige lijn? Een vraagstuk of een project? Neem het mee! Dan duikt hij er samen met jou in!Dit jaar opent Bas met een uitleg over de softfid; een stukje splitsgereedschap wat even wennen is, maar het hele feest een stuk aangenamer maakt.

Demonstratie "Nieuwe Startracking gadgets"

Chris (Roozeboos) van Startracking kan natuurlijk niet ontbreken bij de workshops. Veel van de elektronica die hij bouwt is in samenspraak met het ZeilersForum ontwikkeld. Ook dit jaar staat hij er weer om jullie nieuwe spulletjes te laten zien en vragen te beantwoorden over electronica aan boord.
De ontwikkelingen zijn doorgegaan en inmiddels heeft de multiview een zusje om te showen: de multiview color. Deze slimme repeater heeft een kleurenscherm en touch en swipe functies. En een zeer helder beeld zodat het ook in zonlicht perfect leesbaar is. Naast het weergeven van de gebruikelijke boord data zoals diepte,wind en log kunnen ook grafiek, performance,navigatie en AIS gegevens weergegeven worden.
Kom langs en beoordeel de multiview color zelf!

Dynamische zeilstabiliteit.

Zeilen is zoveel meer dan van A naar B varen door middel van de wind. Golven en wind hebben een groot effect op het verloop van de reis. Heftige bewegingen, schokken, stampen, slingeren, paaltjes pikken. Allemaal zaken die onderdeel uitmaken van het verloop van de reis.
Arjaan ( La Mavare) neemt ons mee in de principes van dynamische zeilstabiliteit, en de gevolgen van keuzes die je maakt. Voor iedere schipper die de elementen in zijn voordeel wil laten werken.

Demonstratie "OpenPlotter/OpenCPN"

Op de Wintermeeting 2017 hebben we al een uitgebreide inkijk gekregen in de mogelijkheden van de huidige minicomputers voor gebruik aan boord. Voor diegenen die dit gemist hebben, of verdere vragen hebben over dit onderwerp staat Bram Verkerk (brambo) voor jullie klaar. Hij kan jullie alles vertellen over OpenPlotter met OpenCPN 4.8.2 op een Raspberry Pi 3, met VNC, Wifi Access point, SignalK en Touchscreen. Hij hoopt ook een interface van Nmea2000 naar SignalK werkend te kunnen tonen via een can-usb adapter met SignalK/Canboat. Dat is interessant, omdat je dan NMEA2000 kunt lezen en om kunt zetten naar NMEA0183.

Hij biedt jullie daarnaast gratis de mogelijkheid om een kopie te maken van zijn systeem. Breng een lege MicroSD card mee, en je gaat naar huis met een compleet werkende OpenPlotter, je hoeft de kaart alleen nog maar in je Raspberry Pi te steken!

 

  

Kinderprogramma

"Knopen voor kinderen / knutselen"

Kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom op de meeting, meer dan welkom zelfs! We willen jullie van harte uitnodigen om vooral met jullie hele gezin te komen, maar omdat kinderen waarschijnlijk niet zitten te wachten op de hierboven genoemde workshops, willen we ook graag voor de jeugd wat vertier aanbieden.

Er wordt daarom een tafel ingericht waar je gezellig samen met anderen kunnen gaan knopen en knutselen. Je kunt bijvoorbeeld sleutelhangers knopen of een echt varend bootje gaan maken. Als het weer meezit kun je het bootje misschien nog wel buiten laten varen ook!

Wil je niet knutselen of knopen, maar gewoon lekker chillen met anderen, dan is het misschien goed om te vertellen dat er gratis WIFI is bij Haddock!

Genoeg vertier om je te vermaken in ieder geval, dus kom gezellig met je ouders mee!

 

Buffet

Ook dit jaar zal er een keuze zijn uit een heerlijk en uitgebreid Indonesisch en Mediterraans buffet. Met de jongste kinderen wordt ook rekening gehouden, voor hen zal er ook wat lekkers te kiezen zijn.

Het buffet wordt deels uit de verenigingskas betaald, zodat we de kosten laag kunnen houden op €15 per persoon. De jeugd van 13 t/m 17 jaar betaalt €7.50, en kinderen t/m 12 jaar prikken helemaal gratis een vorkje mee!

Let op: voor deelname aan het buffet is aanmelden en vooraf betalen vereist! Zie de link onderaan dit bericht.

De sluitingsdatum voor het aanmelden voor het buffet is 14 februari, in verband met de inkoop door Haddock. Je aanmelding voor het buffet is pas definitief als het verschuldigde bedrag is overgemaakt op onderstaand rekeningnummer, onder vermelding van je forumnaam.

Rekeningnummer: NL97 RABO 0157766675 t.n.v. Zeilersforum. BIC: RABONL2U

 

Avondprogramma

Lezing door Henk Huizinga

We zijn trots dat we de bekende weerkundige Henk Huizinga bereid hebben gevonden om voor Zeilersforum een lezing te geven. Henk is sinds 1972 metereoloog. In 1990 besluit hij in overleg met het KNMI om, naast zijn werk als meteoroloog, NIMOS Meteotraining op te starten. Het bedrijf specialiseert zich in het verzorgen van cursussen aan diverse doelgroepen, waaronder de luchtvaart en de maritieme sector. Al snel worden cursussen voor de watersport ontwikkeld, die de deelnemers voldoende basiskennis bijbrengt om zelf meteorologische informatie te interpreteren. Vanaf 2007 maakt hij voor ZiltMagazine iedere donderdag een speciaal weerbericht voor zeilers.

Henk zal op de wintermeeting een lezing verzorgen over meteobronnen. Gribfiles en weerkaarten. Maar wat doe je er vervolgens mee? Welke afwegingen maak je aan de hand van de geboden informatie, en hoe interpreteer je die? Kortom, hoe haal je optimaal rendement uit je informatie?

Mis deze bijzondere lezing niet. Uiteraard is het stellen van vragen mogelijk!

 

Kosten

De zaalhuur en de kosten van de workshops worden door ZeilerForum.nl betaald. Buiten de kosten voor het buffet is deelname aan de Wintermeeting daarom helemaal gratis

Een kopje koffie of thee krijg je van de vereniging, drankjes en andere consumpties kunnen worden afgerekend met consumptiemunten die je aan de bar kunt kopen. 

 

ZeilersForum Goodies

Het is mogelijk om ter plaatse mutsen, stickers en vlaggetjes, én de befaamde tampon-netjes aan te schaffen. Dit jaar bieden we ook drijvende sleutelhangers, truien en polo's aan met ZeilersForum-logo!

Voor het assortiment en prijzen, zie HIER. Tijdens de wintermeeting kan er ook met PIN worden afgerekend.

    zf-muts

 

Blijven slapen?
Haddock Watersport biedt diverse overnachtingsmogelijkheden, die allemaal voor de Wintermeeting zijn gereserveerd. De waterbungalows zijn allemaal bezet, maar er zijn nog blokhutten vrij en ook in de woonboot zijn nog slaapplaatsen beschikbaar. Zie de site van Haddock voor meer informatie en prijzen. Wil je een slaapplaats reserveren, neem dan geen contact op met Haddock (zij zullen je vertellen dat alles gereserveerd is), maar stuur een berichtje aan Faran.

 

Algemeen

Parkeren is gratis en openbaar vervoer bevindt zich op loopafstand.

Rokers kunnen buiten terecht onder overdekt terras met houtvuur. Huisdieren mogen alleen in onze zalen los rondlopen.

 

Inschrijven


Inschrijven doe je >>>> HIER <<<<


Je aanmelding wordt automatisch gekoppeld aan je gebruikersnaam. Inschrijven is daarom alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Je kunt je inschrijving eventueel wijzigen door deze opnieuw te openen.

We zien jullie graag op 23 februari! 

Team ZeilersForum.nl

Login om te antwoorden
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl