Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
... maar de 3e zondag van de winterwedstrijden ging door

Zondag 14 december 2008, de laatste dag van het jaar dat er een kolibri wedstrijd verzeild wordt, op de Kagerplassen bij de www.kwvdekaag.nl .
Let op van de 33 boten die er aan de start waren er 10 van de KOLIBRI 560.

’s Morgens om 9 uur zat ik weer op de fiets van Zoetermeer naar Warmond,
Goed in gepakt truien,zeilpak,grote das om mijn nek en een flinke Unox-muts op.
(die had ik over gehouden van de Nieuwjaarsduik Scheveningen)
Flink door gefietst dus binnen het uur in de haven en toch warm ondanks de 0 graden. Er was even sprake van uitstel omdat men dacht dat alle dekken van de boten glad en bevroren zou zijn , maar dat was niet het geval .
Half twaalf was de start met windkracht 2 , enerzijds teleurstellend maar aan de andere kant meer wind dan was het aanvoelen veel kouder. De wind voorspelling was 4 , dus die kunnen er dus ook naast zitten.
Wij zeilde 2 rondjes Kaag , de start was redelijk goed , maar al bij de eerste boei kon ik het al niet bijhouden. Deels ook mijn eigen schuld omdat alle kolibries zonder buitenboordmotor en alle inhoud van de boot eruit gehaald, dat was bij mij niet het geval omdat ik daar te lui voor bent.

Ik doe mee met de wedstrijd vooral voor de gezelligheid, je hebt een doel voor ogen, en het breng je tot beter zeilen, je leert de boot kennen, en het dwingt je ook om de boot intensief te gebruiken , laat het wel wezen, je gaat niet in je eentje in de winter een dagje zeilen. Je leert erg veel van de andere boten, op allerlei gebied , onderhoud , zeilen, maar ook de bereidheid om onderling elkaar tips te geven, kortom het KOLIBRI gevoel. Alle boten gaan ’s morgens in het water en ’s avonds worden ze weer getakeld en op de trailer gezet, en iedereen helpt elkaar zonder uitzondering . 

Omdat er één keer gestart werd, waren we op tijd binnen. Rond 15uur was iedereen binnen, en in het restaurant was er soep en drank maar vooral lekker warm. Gezellig met elkaar in een kring na gepraat en de uitslagen aan gehoord.
Dit keer was 1 – Aat Kool 2 – Jos Buijs 3 – Bart Begemann. 
Een geweldige dag , midden december, bijzonder vooral omdat iedereen denkt dat er in die maanden niets wordt gedaan en de boot opgeborgen ligt.
Na zo’n dag ,vind je de boot toch weer heel waardevol, zo niet goud waard.
Dus mijn advies aan veel Kolibri club genoten is, doe eens meer met je boot, hij is het waard, en daarnaast het is een bijzondere sport dat zeilen.
Zie ik je op de 4e zondag – winterwedstrijd 18 januari 2009 op de Kaag.

Fijne en gezellige feestdagen en een heel goed nieuw-zeil-jaar 2009.

Jos Otterloo otterlll

   
   
   
   
© Zeilersforum.nl