Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Afgelopen Zaterdag was het na lang wachten dan eindelijk zover: 10 forumleden melden zich op de cursuslocatie in Amsterdam om de leerstof  voor het SRC, oftwel het Short-Range certificaat tot zich te nemen.

Na een kop koffie, appeltaart en nodige handen schudden werd vol goede moed van start gegaan. Er werd driftig geoefend op de aanwezige marifoons waardoor het af en toe behoorlijk druk werd op de diverse kanalen in de Amsterdamse ether.

Niet alleen was er aandacht voor het Safety- Urgency en Distress verkeer met een correcte afhandeling hiervan, ook kwamen de andere alarmeringsmiddelen zoals SART, PLB 's  en EPIRB 's ruim aan bod.

Nadat in het tweede gedeelte van de dag de papierwinkel aan bod was gekomen begonnen enkele deelnemers toch wat ernstiger te kijken en ietwat nerveus op hun stoel te schuiven. Het was examentijd!

Na een klein half uurtje zweten kon instructeur Geert-Jan het verlossende woord tot eenieder spreken. De nederlandse kust- en binnenwateren zijn weer een stukje veiliger geworden:we hebben er tien volwaardige marifoon-operators bij!
Login om te antwoorden
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl