Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Onze vlag

Waarom Sailing4KiKa? Van nabij weten we hoe vreselijk het is om als kind kanker te hebben. Onze nicht Tanja had als kind kanker en heeft deze ziekte overleefd. Kanker is altijd verschrikkelijk. Voor een kind dat nog een leven voor zich heeft is het hartverscheurend. Alles wat wij kunnen doen om die kinderen een toekomst te geven is meegenomen.

Boot en bemanning

Onze bemanning bestaat uit Erik en Dolf Snel, de ooms van Tanja. Erik werkt in het dagelijks leven als Account Manager bij Atos Origin. Zijn acht jaar oudere broer Dolf is Consultant Office Automation en werkt in Den Haag bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Als kinderen waren we al gek op zeilen. Het maken van een lange, uitdagende toertocht stond al jaren op ons verlanglijstje. We kijken er naar uit om samen met al die andere zeilfanaten deze fantastische tocht te maken. Helemaal nu we er zo’n mooi doel aan hebben gekoppeld.

De komende tijd vullen we de bemanning met nog een paar zeilers, die we zo snel mogelijk zullen voorstellen.

snelem

Het thuisfront

Ons thuisfront zijn jullie. Iedereen die onze tocht steunt en zo een bijdrage levert aan KiKa.  Alle kosten voor de reis en de boot zijn voor onze eigen rekening. Iedere eurocent die wij binnenkrijgen gaat rechtstreeks naar KiKa.

De eerste grote sponsor hebben we al binnen: Erik’s werkgever Atos Origin. Atos biedt haar communicatiekanalen aan en helpt bij het opzetten van een website, de productie van posters en andere uitingen. Ook mogen wij de 9000 Atos-medewerkers benaderen met het verzoek om Sailing4KiKa te sponsoren.

Andere bedrijven hebben inmiddels ook belangstelling getoond. Zij brengen Sailing4KiKa onder de aandacht bij personeelsleden en klanten.

We zijn nu op zoek naar andere organisaties die aan boord willen komen. Bedrijven die KiKa een warm hart toedragen. Organisaties die echt werk maken van maatschappelijk verantwoord ondernemen en Sailing4KiKa daarom van harte ondersteunen. Niet om onze tocht mogelijk te maken, want daar zorgen wij zelf voor. Maar wel om dankzij Sailing4KiKa een mooie bijdrage te kunnen leveren aan KiKa en daarmee aan kinderen die lijden aan kanker.

Aanmonsteren bij Sailing4Kika?

Wil je helpen om van Sailing4Kika een succes te maken? Monster dan aan op de Dutch Rose. Dat kan op drie manieren:

  • Sponsor KiKa door Sailing4KiKa te ondersteunen met een donatie. Ga voor meer informatie naar de site of stuur een PB.
  • Steek je handen uit de mouwen om Saling4KiKa te laten uitgroeien tot een veel grotere actie. Wij zoeken kwartiermakers die donateurs werven en op zoek gaan naar bedrijven en organisaties die Sailing4KiKa als sponsor willen ondersteunen. Jouw bedrijf geïnteresseerd?
  • Zeil met ons mee in je eigen boot en ondersteun Sailing4KiKa door zelf die 1100 zeemijlen af te leggen. En zoek daar je eigen sponsors voor KiKa bij.

De scheepshoorn

Hoe luider onze scheepshoorn klinkt, hoe meer mensen weten wat we willen bereiken met Sailing4KiKa. We laten onze stem daarom op allerlei manieren horen. Via de interne communicatiekanalen van Atos Origin, waarmee we de 9000 Atos-collega’s bereiken. Via ons Zeilersforum , waar we blij zijn alle aandacht te krijgen Sailing4KiKa. En natuurlijk via onze site sailing4kika en alle social media die eraan gekoppeld zijn. Zoals onze Facebookpagina en ons twitteraccount s4kika.

De Driehoek Noordzee Challenge

In 1977 ontwierp vuurtorenwachter en architect Reid de Jong in Friesland de Driehoek Noordzee Challenge . Zeven zeilschepen van gemiddeld 8 meter zeilden deze tocht voor het eerst. Dat deed hij onder de vlag van de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK). Sindsdien is deze tocht de meest uitdagende zeilrally van Nederland.

Op 18 juni varen de deelnemers vanuit Den Helder naar Lerwick op de Shetlandeilanden. Van daaruit zeilt de vloot naar het Noorse Farsund en daarna terug naar Den Helder. Alles bij elkaar is de tocht zo’n 1100 zeemijlen lang. De uitdaging is niet alleen de afstand, maar vooral de barre omstandigheden. Zelfs in de zomer is het op de noordelijke Noordzee erg koud en kunnen de golven hoog en woest zijn. Onderweg worden de zeilers steeds gastvrij ontvangen door de deelnemende zeilverenigingen.

Zie ook het forum

Login om te antwoorden
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl