Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

boek-voorkant-h500Er zijn van die momenten dat je als zeiler geconfronteerd wordt met een soort fundamentele kloof tussen jou en de nietzeilende wereld. Bijvoorbeeld als je gaat varen om ene familiefeest te ontlopen, als je een mooie zeiltocht hebt gemaakt terwijl de barbeque van de buren verregend is, of als je laat weten dat je best een dag zonder wifi kan. Situaties die gegarandeerd wenkbrauwen doen rijzen.

Of je doet wat Ger (Markiezin op het forum) en Henk hebben gedaan: je gaat wonen op je hobby. Dat roept zo mogelijk nog veel meer vragen op bij veel mensen, maar zeker ook bij zeilers! Variërend van 'waarom zou je' tot 'waar staat de vaatwasser', zijn er legio zaken waar je niet meteen zelf aan zou denken als je gaat wonen op een boot, maar waar anderen toch nieuwsgierig naar zijn. Of waar je in de praktijk toch hard tegenaan loopt. 

Ger en Henk zijn dit project dus wel begonnen. Hun belevenissen waren al een tijdje online te volgen op hun blog, maar nu zijn de schrijfsels van Ger gebundeld en aangevuld met nieuw materiaal, in het boekje Gek verklaard! -  Van woonhuis naar woonzeilboot.

Het boekje (104 pagina's) bevat 36 cursiefjes van de hand van Ger, verlucht met pentekeningen van Henk en Peter Rijneveld, en een woordenlijst met zeiljargon. Gers schrijfstijl is luchtig, begrijpelijk en met gevoel voor humor. Aan alles is te merken dat schrijven haar vak is. En hoewel het verhaal zich natuurlijk afspeelt in het leven van de auteur, is dit toch zeker meer dan een ego-document. Door de openhartige en beeldende manier waarop ze schrijft over vervelende maar ook heel praktische zaken, worden de obstakels en problemen identificeerbaar gemaakt. 

Lezenswaardig? Jazeker.Een aanrader voor iedereen die met de gedachte speelt om op een boot te gaan wonen, of die mensen om zich heen heeft die op een boot dreigen te gaan wonen. Het zou zomaar die kloof een stukje kunnen dichten.

Gek verklaard! - Van woonhuis naar woonzeilboot
Ger Wouters 2013
ISBN 978-94-91924-00-2
€12,95 inclusief verzenden op http://www.gekverklaard.nl of bij L.J. Harri, Dekker Watersport, Observator Watersport en Teestie.

Login om te antwoorden
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl