Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Lekkage, osmose, problemen met de motor of een gammele mastconstructie… De aanschaf van een gebruikt polyester zeiljacht kan een potentiële koper de nodige slapeloze nachten bezorgen. Want waar moet je allemaal op letten om te voorkomen dat de mooie droom over een eigen zeiljacht eindigt in een kostbare nachtmerrie? blonkboek

Jachtexpert Koos Blonk heeft een gedegen boek geschreven over het keuren van een polyester zeiljacht, waarin stap voor stap alle punten worden beschreven die bij een keuring aan de orde komen. Van de juiste papieren tot praktische keuringsgereedschappen, van onderwaterschip tot tuigage en van gasinstallatie tot binnenboordmotor. Er wordt ingegaan op hoe je de diverse onderdelen keurt en welke zaken als wezenlijke gebreken kunnen worden aangemerkt. Daarnaast geeft Blonk in heldere bewoordingen nuttige achtergrondinformatie over onder meer constructies, technische systemen en elektrische installaties.

Het boek is zeer geschikt als cursusboek voor jachtexperts in opleiding, maar het is zeker ook interessant voor zeilers die hun jacht op technisch vlak beter willen leren kennen of de aanschaf van een (ander) jacht overwegen. Het helpt je om een complex product als een zeiljacht te doorgronden en in te schatten of er problemen spelen. Het is geen klusboek dat tot in detail beschrijft hoe geconstateerde problemen kunnen worden aangepakt, maar het vaststellen van een probleem is het begin van de oplossing. En tevens kan het tijdens de zoektocht naar een ander zeiljacht een reden zijn om nog wat verder te zoeken of juist met de verkoper in gesprek te gaan.

Kun je na het lezen van dit boek nu ook zelf een polyester zeiljacht keuren? Deze vraag is vergelijkbaar met de vraag of je na het lezen van een boek over zeilen ook echt kunt zeilen. Met de theoretische kennis zit het na het lezen wel goed, maar uiteindelijk komt het toch vooral aan op praktijkervaring. Keuren leer je net als zeilen vooral door het veel te doen. Maar door je eigen boot met dit boek in de hand eens te doorgronden of tijdens de zoektocht naar een (ander) zeiljacht meerdere jachten goed te bekijken en op de juiste zaken te letten, kom je een heel eind en zal mede dankzij dit boek menig kostbare nachtmerrie vermeden kunnen worden.

Te koop bij o.a. Bol.com, of zoek naar ISBN 9789086161362. Adviesprijs €34,95

Login om te antwoorden
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl