Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Pinkstertrip 2012:  Routiniers en beginners.

 De overkant lonkt. Scherpe kustlijn tegen blauwe achtergrond. Daar aan de overkant zijn de moeilijke maar ook de eenvoudige havens. Soms gaat  men terug als gevolg van ziekte en of domme pech. Maar altijd worden dit soort beslissingen genomen met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Verantwoordelijk zijn voor het schip en zijn bemanning. Dat is waar het uiteindelijk om draait.

Diegenen die voeren onder  betere  omstandigheden zijn er al eens geweest en maakten er al eens deel van uit: de ZF Pinkstertrip vloot.

pinksterenI

Routiniers koppelen aan beginnende overstekers. Dat is de visie. Met als doel om te leren van elkaar. Leren van elkaars kwaliteiten en kunde. Op welk vlak dan ook.

Gezellig is het aan de overkant altijd. Soms (of is het "vaak?") duurt de kennismaking tot in de kleine uurtjes. Handen worden geschud, aanlooptips worden gegeven en boten worden bewonderd.  Tijd voor ontspanning en een goede maaltijd. Even bijkomen van dat slingeren en voor eventjes weer vaste grond onder de voeten.

 De animo is groot te noemen. De verhouding tussen schippers en opstappers is in het voordeel van de eerstgenoemde. En dat is mooi! Mooi voor diegenen die weten wat het is om met een goede schipper naar de overkant te gaan, maar nog mooier voor diegenen die altijd al gewild, maar nimmer gekund hebben om wat voor reden dan ook.

Heb jij jezelf al voorgesteld in het Pinkstertrip-topic?

 

   
   
   
   
© Zeilersforum.nl