Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Traditioneel steekt een flink aantal ZF-leden rond de Pinksterdagen van wal om ergens aan de oostkust van Engeland gezamenlijk een biertje te pakken. Ooit begonnen met een paar boten, maar inmiddels ondernemen jaarlijks ergens tussen de 15 en 20 ZF-boten de oversteek naar Engeland. Naast de vaste bemanningsleden en ervaren zeezeilers is er altijd een flink aantal opstappers die dit voor het eerst meemaken.RedEnsign

Waar gaat het om?

Het officieuze doel van de Pinkstertrip is om opstappers die daar zelf nog geen ervaring hebben kennis te laten maken met zeezeilen. Het forum ondersteunt dit doel door opstappers en schippers met elkaar in contact te brengen. Er is géén sprake van een georganiseerde tocht, noch is er begeleiding of andere vorm van ondersteuning vanuit ZeilersForum.nl van schippers en opstappers die deelnemen.

Het forum faciliteert slechts zeilers die onderling afspraken willen maken over deelname, opstappers, bestemming, reisvoorbereiding en dergelijke. Het is in ieder geval beslist geen georganiseerde toertocht of iets dergelijks. Wel een gelegenheid om samen met medezeilers een mooie, leerzame en gezellige tocht te maken. Het is ook dé kans voor opstappers om te ervaren wat zeezeilen nu zoveel anders maakt dan zeilen op de binnenwateren.

Zonsondergang vanaf de il Cigno

Wat doet ZeilersForum.nl?

Wij ondersteunen de Pinkstertocht met praktische zaken, zoals (uiteraard) een discussietopic, het reserveren van ligplaatsen, een DCS groepsnummer, een inschrijflijst, een schepenlijst met contactgegevens (beschikbaar voor de schippers) en dergelijke. Er wordt een tijd en plaats afgesproken waar we elkaar ontmoeten, maar meer dan dat eigenlijk niet.

 

 

Wie is er verantwoordelijk?

Schippers en boten doen mee op individuele basis. Iedere schipper is zelf volledig verantwoordelijk voor de veiligheid van de opvarenden en van het schip. Hij of zij beslist zelf over vertrek, route en aanloophavens. Eventueel kunnen schippers onderling nog nadere afspraken maken, maar de ervaring leert dat het niet verstandig is om daar al te veel waarde aan te hechten als het bedoeld is om de veiligheid te vergroten. Boten lopen heel snel van elkaar weg!

Hoe zit het met de kosten?

Er zijn geen kosten aan de inschrijving verbonden. De kosten voor diesel, havengeld, eten en drinken en dergelijke kunnen desgewenst onderling verrekend worden, het forum staat daar buiten. Als de kas en de gelegenheid dat toelaten is er een oorlam op kosten van het forum voor alle dappere zeilers die op tijd op de afgesproken plaats zijn.

Wie gaan er allemaal?

Schippers en opstappers kunnen zich via deze link inschrijven:

Inschrijf formulier  De inschrijving is gesloten

Via deze link (let op, het duurt even voordat de lijst is bijgewerkt na een wijziging) kan je de lijst van schippers en opstappers inzien:

Overzicht schippers en opstappers

Voor opstappers geldt dat het verstandig is om, naast de inschrijving, zelf ook actief op zoek te gaan naar een plaatsje aan boord. De lijst van schippers kan je daar goed bij helpen.

Wanneer gaan we?

ZF ers in de UKDe datum van de Pinkstertrip 2016 staat vast: zaterdagmiddag 14 mei 2016 treffen we elkaar voor de ZF borrel in de UK. Het vaarschema daaromheen is aan iedere boot zelf om te bepalen, maar veel boten vertrekken de donderdag ervoor en de meesten proberen de dinsdagmorgen erna weer op hun werk te zijn. Maar de voorkeuren van de bemanning, de te zeilen afstand en uiteraard het weer kunnen ook hele andere keuzes opleveren. Het is aan de schipper en zijn of haar bemanning om hierin keuzes te maken.

Waar spreken we af?

Ipswich Haven MarinaDe keuze van de bestemming lijkt dit jaar een uitgemaakte zaak: Ipswich, aan het (bevaarbare) uiteinde van de River Orwell. Net zoals vorig jaar zullen wij voor iedere deelnemende boot een ligplaats reserveren in Ipswich Haven Marina, aan bakboordzijde als je door de sluis van Ipswich komt. Op het feit na dat er geen glazen douchedeuren zijn :) , werd deze marina in 2015 door iedereen goed gewaardeerd. Ondanks deze reserveringen zijn schippers tot niets verplicht, al is het uiteraard wel prettig als je je even afmeldt wanneer je geen gebruik maakt van je ligplaats.

De ZF borrel op zaterdagavond is in pub ‘Isaacs’, direct aan de haven. Hier kan je alle verhalen over de overtocht delen met je mede ZF’ers onder het genot van een drankje. Ook geeft het overige Engelse publiek altijd voldoende aanleiding voor geanimeerde gesprekken...

 

 

 

Bij wie kan je met andere vragen terecht?

Uiteraard is het forumtopic ‘Pinkstertrip 2016’ de meest directe en snelste manier om antwoord op je vragen te krijgen. Mocht je iets willen vragen wat niet direct op het forum hoeft te staan kan je bij mod ilCigno terecht via een PB of per e-mail ilcigno at zeilersforum.nl

 

Login om te antwoorden
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl