Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Na deze korte introductie werd het tijd om mijn 41 jaar oude zeilen uit de auto te halen. Jean Paul bekeek ze en gaf meteen aan dat hij hier wel wat mee kon. Met uitzondering misschien van het achterlijk, dat was volgens hem wel echt een beetje op en hij wist niet of hij de verbindingen kon regenereren. Dat het achterlijk redelijk slecht was hadden we tijdens de test ook al vastgesteld.

Jean Paul gaf aan dat hij de zeilen eerst in een bad gaat laten weken. Dit duurt ongeveer 2 dagen. Het wordt geweekt in lauwwarm water met schoonmaakmiddel dat geen PH waarde heeft. Dus geen zuren of dat soort schadelijke middelen. Het zeil werd netjes opgevouwen en in het bad gelegd. Waarna er een plank op kwam en gewicht. Daarna werd het bad gevuld. Toen Jean Paul met zijn handen over de zeilstof ging, toen zag ik het gewoon opknappen, leuk om te zien!

De eigenaar vertelde verder dat morgen de roestvlekken uit het zeil worden gehaald. Dan maandag wordt het allemaal uit het bad gehaald om te laten drogen, waarna dinsdag en coating plaatsvindt. En het belangrijkste, volgende week weer zeilen!!!

 

Login om te antwoorden
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl