Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Vlees in blik!

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 15:10 #484105

Denk aan grotere hoeveelheden idd, ik heb helemaal niet zoveel koelruimte op de boot, en het bier moet ook koud gehouden natuurlijk...

Vissen is fijn en wel (heb een hele set-up mee), maar je kan er niet op rekenen, je kan verse vis niet lang vers houden en elke dag tonijnsteak is ook niet alles ;).
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 15:44 #484115

Toxiq schreef :
de-verleiding schreef :
De zeilers "bekende" slagers zijn toch wat ver, maar als we hier niet slagen, moeten we verder weg.

Je weet wat het spreekwoord zegt: wat je ver haalt is lekker ;)

Nou maak jij de goulash dan ff
gaan wij inblikken
Misschien een gezamenlijke inkoop! :laugh:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 15:56 #484121

  • nico1
  • nico1's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 811
Heb inmiddels redelijke ervaringen met kant en klaar maaltijden.
In Frankrijk heb je een aantal merken die wat ons betreft voldoen. Zeker bij de supers langs de kust is dat te koop. Het helpt ons op knobbelige dagen.
Ook hebben we vaak van die gedroogde worsten en chorizo die best smaken bijgebakken in een warme hap.
Tja, ik kan ook niet laten om knacks in blik mee te nemen, wel de blikken op lange tochten vernissen, anders heb je roestbonken.
Voor kortere stukkies wil ik nog wel vlees in vacuum laten verpakken, kan onderweg vaak ook.
Vlees in blik zoals ballen, bah! Het blijft een opoffering.

Het is hier al gezegd, vislijntje!
Laatst bewerkt: 06 feb 2014 16:00 door nico1.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 16:13 #484132

Roland27 schreef :
Ja prachtig allemaal, dat inblikken bij de lokale slager. Maar hoeveel blikken waren jullie van plan mee te nemen? Want in de Pacific is er toch echt geen lokale slager meer. Of hebben het hier over voorraden voor 2 a 3 jaar ofzo.

Kortom: vis! :whistle:

Schiet me opeens te binnen wat die Bubba in de film "Forest Gump" zegt over wat je allemaal met "shrimp" kunt doen! :woohoo: :woohoo:

Wij gaan inderdaad voor 2/12/ of 3 jaar weg
Maar wil geen partij blikken mee voor die tijd. (we moeten ook nog Franse eend bunkeren)
Zoals ik al melde overal kan je wel vlees krijgen, maar als je een tijdje vaart en je kan er niet aankomen of je vertrouwt het ergens niet!!
dat je kan zeggen ik pak ff een blikkie lekkere....
Ik ben een visliefhebber maar die gaat je ook de keel uithangen als je alle varianten heb gehad..
Dat Idee van "svalk" staat ons wel aan
Even een slager zoeken die zelf inblikt want de beste man slager, koopt ze ook elders in waar in Enkhuizen alle zeilers komen????
(is trouwens net verkocht en overgenomen door een ander)
Maar we hebben meer slagers, we gaan daar eens even mee verder
Dan zelf bereiden etc.. klinkt goed.
bedankt alvast maar weer
Weer een hoop leerstof
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 16:15 #484134

  • Calidris
  • Calidris's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 29402
Roland27 schreef :
Tip: neem een hengel en een sleeplijntje mee.......

Eeh...daar weet de Verleiding alles van (beroepsmatig)
ZF informatie kanaal Telegram: t.me/zeilersforum
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 17:17 #484160

  • Sunday
  • Sunday's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 7641
Wat een toestand voor een beetje zoogdierlijk eiwit!!
Leer iets over de behoefte van het menselijk lichaam voor eiwitten
Leer vegetarisch
Leer vis eten
Verheug je op een enorme biefstuk als je weer in een haven bent
Verwonder je over de Nederlander die naast blikken vlees ook een paar mud aardappelen meeneemt
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 17:28 #484164

Sunday schreef :
Wat een toestand voor een beetje zoogdierlijk eiwit!!
Leer iets over de behoefte van het menselijk lichaam voor eiwitten
Leer vegetarisch
Leer vis eten
Verheug je op een enorme biefstuk als je weer in een haven bent
Verwonder je over de Nederlander die naast blikken vlees ook een paar mud aardappelen meeneemt
Dat kan zeker (ik ben flexitariér).
Het laatste is achterhaald, tegenwoordig is het echte Surinaamse rijst uit Holland.
Laatst bewerkt: 06 feb 2014 17:28 door Free Bird overleden 2016.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 18:13 #484199

WADnWIND schreef :
Roland27 schreef :
Tip: neem een hengel en een sleeplijntje mee.......

Eeh...daar weet de Verleiding alles van (beroepsmatig)

Huh..zit al te kijken naar een nettenrol achterop...
visbaggeren.. :laugh:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 01:04 #484306

  • Armin
  • Armin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 193
Ik heb het zelf ook nog niet geprobeerd maar het lijkt mij een aardige oplossing: wecken!

Zijn speciale potten voor te koop maar gewone lege potjes schijnen ook te werken.
Ik denk dat het ideaal is voor sucadelappen en ander stoofvlees en blijft dan als het goed is jaren goed!

Met een snelkookpan aan boord ook een handige manier om de rest van die tonijn op een later tijdstip verder op te eten!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 07:14 #484328

  • Jedre
  • Jedre's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 4103
Volgens mij zit er een slager in de huesmolen die dat doet. Zal het voor je navragen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 07:21 #484333

  • Roland27
  • Roland27's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 619
Armin schreef :
Ik heb het zelf ook nog niet geprobeerd maar het lijkt mij een aardige oplossing: wecken!

Zijn speciale potten voor te koop maar gewone lege potjes schijnen ook te werken.
Ik denk dat het ideaal is voor sucadelappen en ander stoofvlees en blijft dan als het goed is jaren goed!

Met een snelkookpan aan boord ook een handige manier om de rest van die tonijn op een later tijdstip verder op te eten!

Ook zo handig, glazen potten op een zeilboot. Ik stel wederom mijn vraag: waar ga je al dat ingeblikte en of gewekte vlees laten en al helemaal, in glazen potten!! Voor een paar maanden is dat nog wel te doen, voor meer dan een jaar praat je over aanzienlijke hoeveelheden en vooral gewicht.
Krimpende winden en uitgaande vrouwen, zijn nooit helemaal te vertrouwen!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 07:21 #484335

  • Roland27
  • Roland27's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 619
Sunday schreef :
Wat een toestand voor een beetje zoogdierlijk eiwit!!
Leer iets over de behoefte van het menselijk lichaam voor eiwitten
Leer vegetarisch
Leer vis eten
Verheug je op een enorme biefstuk als je weer in een haven bent
Verwonder je over de Nederlander die naast blikken vlees ook een paar mud aardappelen meeneemt

+1
Krimpende winden en uitgaande vrouwen, zijn nooit helemaal te vertrouwen!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 07:55 #484346

  • Groens
  • Groens's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 112
Slagerij van der Heide Sneek.

Prima vlees in blik, diverse soorten.

Slagerij van der Heide
Kruizebroederstraat 79 8601 CL Sneek
0515 858 060
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 08:22 #484359

Ben ook aan opzoeken geslagen ivm blikken/wecken, en als puntje bij paaltje komt lijken die blikken verdomd dure alternatieven. Je wordt verplicht bij de veel duurdere keurslager te kopen, dan moet je gaan koken en dan nog eens langs de kassa passeren voor een paar euro per 250-500gr blik. Dat lijkt me aanzienlijk duurder als in elke haven stoppen om daar inkopen te doen. Je verliest volgens mij alle financiële voordeel van het thuis goedkoper in te kunnen kopen. Als ik rechtstreeks bij het slachthuis op de vroegmarkt in grote hoeveelheden koop kom ik immers aanzienlijk goedkoper uit als bij de slager...

Wecken lijkt me een ander verhaal omdat je het helemaal zelf kan doen en de potten herbruikbaar zijn. Zelfs bij meerjarige reizen kan je dus gewoon eten inslaan op de route waar dat het absoluut goedkoopst is, daar koken en wecken. Ook de vangst kan je gewoon inmaken, en wie weet wat hij/zij doet op vlak van vissen hoeft volgens mij nooit meer vlees/vis te kopen als hij/zij niet wilt. Ik maak me dan wel weer zorgen over bepaalde andere aspecten van het wecken:
- Het volume van zulke potten (je neemt al snel een heel wat glas mee) - Het feit dat je lege potten moet stockeren, je hebt dus bijna geen keuze als ze te gaan hergebruiken elke keer je inkopen doet
- Het extra gewicht van een geweckte maaltijd tov een geblikte
- De breekbaarheid van de potten (bestaan plastic modellen?)

Heeft iemand ervaring met het wecken/stockeren van grotere hoeveelheden voedsel? Of een ongefundeerde mening? ;)

Note to mods: Dit gaat misschien wat ver van het originele thema van inlikken van vlees. Hoort het er volgens jullie nog bij of splitsen we beter af naar een apart topic over "long-life" eten?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 08:25 #484360

  • svalk
  • svalk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3996
Ja ik moet toegeven dat vlees bij de goede slager wat duurder is dan de plofkip of het opgejaagde varkensvlees bij de super :blush:
Ieder voordeel heb zijn nadeel en ieder nadeel heb zijn voordeel.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 08:33 #484366

Free Bird schreef :
Het laatste is achterhaald, tegenwoordig is het echte Surinaamse rijst uit Holland.

Mmm , kan er nou in Nederland ook al rijst groeien dan?
Komt dan waarschijnlijk door de opwarming van de aarde :huh:
Ad
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 08:37 #484367

orchidius schreef :
Heeft iemand ervaring met het wecken/stockeren van grotere hoeveelheden voedsel? Of een ongefundeerde mening? ;)

Wecken heb ik wel "ervaring" mee maar das al bijna 60 jaar geleden :ohmy: Ik herinner me alleen hoeveel werk het was om bijv. 50 kg sperziebonen te toppen, te rangen en te breken... :ohmy: Ik voel het nog in mijn vingers :S
Een koelkast , laat staan een vriezer was begin zestiger jaren echt nog niet voor iedereen weggelegd.Destijds kwam zelfs de "ijsman" nog door de straat met van die grote stangen ijs voor restaurants en kroegen (voor het bier ;) ).
Maar er is op internet heel veel over te vinden hoor, compleet met handleidingen en "weckshops".
Hier bijv. www.weck.nl/
Ad
Laatst bewerkt: 07 feb 2014 08:41 door Yellow Boat.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 08:51 #484374

Heb niet zoveel vragen over het proces zelf (genoeg ervaring in de oudere telgen van de familie zoals je al aangaf ;)), maar eerder over de praktische kant van het afgewerkte product... Het gewicht en volume van de potten, de breekbaarheid ervan, het stockeren op een boot, het wecken onderweg,...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 09:23 #484389

  • FMJ
  • FMJ's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 5183
Simpelste oplossing: geweer mee!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 09:34 #484392

FMJ schreef :
Simpelste oplossing: geweer mee!
Kannibalisme?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 09:57 #484401

  • FMJ
  • FMJ's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 5183
Af en toe even een eilandje bezoeken, hoef je niet voor jaren maar maximaal voor een week of 2 mee ;-) Voor 2 weken is wekken ook weer overzichtelijk.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 10:38 #484426

FMJ schreef :
Af en toe even een eilandje bezoeken, hoef je niet voor jaren maar maximaal voor een week of 2 mee ;-) Voor 2 weken is wekken ook weer overzichtelijk.

Als daar maar geen kannibalen wonen anders draait de boel om. :ohmy:
Ad
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 16:05 #484560

  • Allegra
  • Allegra's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 357
Is er iemand die dit allemaal ook daadwerkelijk nodig heeft ?


Rond de Noordzee is de tijd makkelijk te overbruggen en is er in het land van aankomst goed en betaalbaar vlees te koop (ook in Noorwegen is het vlees betaalbaar).
Pas als je aan een overtocht zit te denken, zou je eventueel tot deze "noodzakelijkheid" overgaan. Dan zal het nog druk gaan worden.

Trouwens stokvis blijft ook lang goed.
Contest 31HT
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 16:24 #484569

  • Roland27
  • Roland27's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 619
Allegra schreef :
Is er iemand die dit allemaal ook daadwerkelijk nodig heeft ?


Rond de Noordzee is de tijd makkelijk te overbruggen en is er in het land van aankomst goed en betaalbaar vlees te koop (ook in Noorwegen is het vlees betaalbaar).
Pas als je aan een overtocht zit te denken, zou je eventueel tot deze "noodzakelijkheid" overgaan. Dan zal het nog druk gaan worden.

Trouwens stokvis blijft ook lang goed.

Allegra, dit topic is in de categorie "Vertrekkersinfo" gelanceerd. Dus dat geeft eigenlijk al een beetje aan dat dit niet over "rond de Noordzee" gaat maar ietsies verder.
Krimpende winden en uitgaande vrouwen, zijn nooit helemaal te vertrouwen!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 16:39 #484582

Roland27 schreef :
Armin schreef :
Ik heb het zelf ook nog niet geprobeerd maar het lijkt mij een aardige oplossing: wecken!

Zijn speciale potten voor te koop maar gewone lege potjes schijnen ook te werken.
Ik denk dat het ideaal is voor sucadelappen en ander stoofvlees en blijft dan als het goed is jaren goed!

Met een snelkookpan aan boord ook een handige manier om de rest van die tonijn op een later tijdstip verder op te eten!

Ook zo handig, glazen potten op een zeilboot. Ik stel wederom mijn vraag: waar ga je al dat ingeblikte en of gewekte vlees laten en al helemaal, in glazen potten!! Voor een paar maanden is dat nog wel te doen, voor meer dan een jaar praat je over aanzienlijke hoeveelheden en vooral gewicht.

Als je eerst leest voordat je antwoord geeft zal je zien dat ik het maar over een paar blikkies heb
en gewoon of er wat ervaring is, niet die bak volstorten met voer voor 3 jaar
Of koop je eerst en zie je later wel? ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.177 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl