Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Barbecue's aan boord

Barbecue's aan boord 11 juli 2017 15:45 #851473

  • sy helios
  • sy helios's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 13768
geen enkele beveiliging tegen plons? :S
Helios is de zonnegod, Zoon van het Titanenpaar Hyperion en Theia, broer van Selene (Maan) en Eos (dageraad). Met zijn zonnewagen rijst hij bij dageraad op uit de Okeanos, rijdt langs de hemelkoepel en verdwijnt `s avonds in het westen weer in de oceaan.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 11 juli 2017 15:47 #851475

Dat hoeft niet hoor, als dat gebeurt is het een zelfdovend systeem.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 11 juli 2017 15:49 #851476

  • Avalon
  • Avalon's Profielfoto
  • aanwezig
  • Gebruiker
  • Berichten: 592
Heb er opstaande randen waardoor de Cobb veilig staat, en met de rubber doptjes schuift hij niet
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 11 juli 2017 15:49 #851477

  • Knar
  • Knar's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1750
Palomine schreef :
Joop66 schreef :
Bas van Dijk schreef :
Pulled Pork is zooooo 2016...

Ja, dat heb ik ook al gemist.

WTF is Pulled Pork???

Zeg maar, draadjesvlees van varken. Pulled chicked bestaat inmiddels ook...

Heb mezelf laatst zelfs getrakteerd op een broodje pulled-salmon bij Ikea.
Kortom, een nieuwe hype. Gaat vanzelf weer over.

Dick
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 11 juli 2017 16:03 #851481

  • ilCigno
  • ilCigno's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 18211
Avalon schreef :
Vandaar dat ik de volgende oplossing heb gedacht, en dat gaat super.
Dat mag ik graag zien, dit soort praktische oplossingen. Mooi gedaan Avalon.
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 11 juli 2017 16:25 #851486

  • Avalon
  • Avalon's Profielfoto
  • aanwezig
  • Gebruiker
  • Berichten: 592
Thanks, ilCigno

Hebben onze compromis 999 sinds Maart 2017, en ben permanent bezig met kleine praktische verbeteringen, zal daar op de compromis club een extra vermelding maken, met foto's
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 11 juli 2017 17:33 #851498

  • Keesie
  • Keesie's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 47
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 11 juli 2017 17:48 #851500

  • svalk
  • svalk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3996
Ja typisch he, maar wil niet opnieuw een hele gasdiscussie los maken maar bij mij geen gas aan boord. Spontane steekvlam uit kool is toch wat moeilijk te realiseren , tenminste dat is mijn gedachte.
Ieder voordeel heb zijn nadeel en ieder nadeel heb zijn voordeel.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 13 juli 2017 15:51 #852136

  • Knar
  • Knar's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1750


Ik heb al jaren de kleinste versie van de JoyStove aan boord. Een geinig dingetje waar je ook op kan koken, wokken etc. Hij wordt gemaakt van omgesmolten afgedankte vliegtuigen. De daaruit voortvloeiende roestbestendigheid maakt hem geschikt voor gebruik aan boord.

Ik gebruik hem alleen om te barbequen op de wal, bv wanneer aangemeerd aan een van de eilandjes op de Vechtplassen of de Randmeren.

Ondanks dat het ding gebaseerd is op een eeuwenoud Aziatisch concept, heb ik er, zoals je op de afbeelding kan zien, toch onlangs met wat aluminium profielen uit de afvalbak nog een innovatie aan toe weten te voegen, namelijk de mogelijkheid om het rooster zo nodig wat hoger te zetten zodat er ook objecten op kunnen die om een wat langere garingstijd vragen.

Aan het begin van elk vaarseizoen sta ik altijd wat weifelend stil bij die glanzende Cobbs maar besluit dan toch dat de aanschaf daarvan teveel lijkt op de overstap van een zeilboot naar een motorboot: je weet zeker dat het praktischer is, maar iets in je verzet zich omdat je zeker weet dat je ook wat gaat missen.

Dick
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 13 juli 2017 16:23 #852152

  • H2O
  • H2O's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1303
Knar schreef :


Ik heb al jaren de kleinste versie van de JoyStove aan boord. Een geinig dingetje waar je ook op kan koken, wokken etc. Hij wordt gemaakt van omgesmolten afgedankte vliegtuigen. De daaruit voortvloeiende roestbestendigheid maakt hem geschikt voor gebruik aan boord.

Ik gebruik hem alleen om te barbequen op de wal, bv wanneer aangemeerd aan een van de eilandjes op de Vechtplassen of de Randmeren.

Ondanks dat het ding gebaseerd is op een eeuwenoud Aziatisch concept, heb ik er, zoals je op de afbeelding kan zien, toch onlangs met wat aluminium profielen uit de afvalbak nog een innovatie aan toe weten te voegen, namelijk de mogelijkheid om het rooster zo nodig wat hoger te zetten zodat er ook objecten op kunnen die om een wat langere garingstijd vragen.

Aan het begin van elk vaarseizoen sta ik altijd wat weifelend stil bij die glanzende Cobbs maar besluit dan toch dat de aanschaf daarvan teveel lijkt op de overstap van een zeilboot naar een motorboot: je weet zeker dat het praktischer is, maar iets in je verzet zich omdat je zeker weet dat je ook wat gaat missen.

Dick
BBQ't vast prima.

De charme is natuurlijk ook dat het er niet zo aantrekkelijk uitziet ;)
Laatst bewerkt: 13 juli 2017 16:23 door H2O.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 13 juli 2017 16:30 #852155

  • OldBawley
  • OldBawley's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2200
Omdat ik ooit een vriendin verloor doordat het gas plots op was midden in een kooksessie ben ik goed voorbereid op reis gegaan.

Onder andere een hibaci barbecue en een braai aan boord. ( Naast de drie ander manieren om aan boord te koken)
Die braai was houtgestookt, je zette het ding aan land, verzamelde enkele stokjes en kon koken.
Leuk, eens iets anders als barbecue maar je kon het ding alleen aan land gebruiken. Dat geeft dezelfde problemen als barbequen op een land houtvuurtje. Namelijk muggen en het feit dat je om de haverklap weer naar de boot moet roeien om “Iets “ te halen.
Na enkele jaren loos in de motorput rondliggen heb ik de driekwart meter braaipan gedumpt. Het houtbrandertje voor onder de pan heb ik nog wel aan boord. Prima voor een kookwas.

De gietijzeren hibachi heb ik ook gedumpt. Werd te weinig gebruikt en moest aan land.
Dan de Magma´s. Die zijn echter gewoon te groot voor ons bootje. Estetiek is op een klassieker belangrijk. Ik heb dan geexperimenteerd met een kleine versie van die Magna.
Kocht in Turkije voor twee € een roestvrijstalen vergiet, rommelde een beetje met de ankerlier handle, een kurk en een splitsdoorn en hoppa, een mini magma. Aanmaakhoutjes voor onze houtkachel als brandstof. Werkte prima op een paar kleinigheden na.
Ten eerste is barbequen best een kunst. Dat merk ik iedere keer we uitgenodigd worden om verkoold kreng te gaan eten. Buiten een harde koolstofkorst en binnen nog spastische bewegingen makende kippepoten.
Ook ben ik meer dan eens m´n vers gevangen visje verloren toen het van het rooster in zee rolde. Word je niet vrolijk van.
Bovendien is barbequen gewoon aan massa gebonden. Heb je zo´n klein vergietje vol gloeiende kooltjes en je legt er een reusachtige entrecote op... dan sluit deze de lucht compleet af en je kookt je steak. Daarom is die magma zo groot.

Bovendien koelde ik mijn rvs vergiet na het tafelen door het even in zee te kouden en dat was ook al niet goed. Na vijf gebruiken roesten er gaten in.

Zo´n Cobb zou ik wel graag willen. Maar niet als ik er speciale brandstof voor moet bestellen. Want dat spul kennen ze hier in het zuiden niet.

Altijd problemen. Ik eet wel een koude salade deze avond. Best lekker bij 33°.
Bijlagen:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 13 juli 2017 16:37 #852157

  • Knar
  • Knar's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1750
H2O schreef :
De charme is natuurlijk ook dat het er niet zo aantrekkelijk uitziet ;)

Zoiets noemt men doorleefd. Het ding is zeker meer dan 25 jaar oud.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 13 juli 2017 21:04 #852259

  • DavidS
  • DavidS's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3380
Eclips schreef :
Pulled pork is hier hip, of eigenlijk hype, maar in de States een heel normaal gerecht. Als je daar over "pulled chicken" begint, kijken ze je heel vreemd aan of lachen je uit.

Doen ze ook als je zegt dat de mens van de aap afstamt en niet van Adam en Eva....
"Life is too short to own an ugly boat"
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 13 juli 2017 21:10 #852261

  • Albert 45
  • Albert 45's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12600
DavidS schreef :
Eclips schreef :
Pulled pork is hier hip, of eigenlijk hype, maar in de States een heel normaal gerecht. Als je daar over "pulled chicken" begint, kijken ze je heel vreemd aan of lachen je uit.

Doen ze ook als je zegt dat de mens van de aap afstamt en niet van Adam en Eva....
Nou... als ze eens goed naar hun president kijken, moeten ze toch wel van gedachte veranderen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 14 juli 2017 07:50 #852315

  • Eclips
  • Eclips's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6743
DavidS schreef :
Eclips schreef :
Pulled pork is hier hip, of eigenlijk hype, maar in de States een heel normaal gerecht. Als je daar over "pulled chicken" begint, kijken ze je heel vreemd aan of lachen je uit.

Doen ze ook als je zegt dat de mens van de aap afstamt en niet van Adam en Eva....

Dus? Wat is je punt?
Als de bedoeling was om mijn opmerking in twijfel te trekken of te bagatelliseren: "pulled chicken" is een modegril, bedacht in Europa. Dit in tegenstelling tot "pulled pork", wat een oorspronkelijk Amerikaans gerecht is. "Keuringsdienst van waarde" heeft er een uitzending aan gewijd.
Roald

Never follow a Southerly!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 14 juli 2017 08:16 #852325

Eclips schreef :
DavidS schreef :
Eclips schreef :
Pulled pork is hier hip, of eigenlijk hype, maar in de States een heel normaal gerecht. Als je daar over "pulled chicken" begint, kijken ze je heel vreemd aan of lachen je uit.

Doen ze ook als je zegt dat de mens van de aap afstamt en niet van Adam en Eva....

Dus? Wat is je punt?
Als de bedoeling was om mijn opmerking in twijfel te trekken of te bagatelliseren: "pulled chicken" is een modegril, bedacht in Europa. Dit in tegenstelling tot "pulled pork", wat een oorspronkelijk Amerikaans gerecht is. "Keuringsdienst van waarde" heeft er een uitzending aan gewijd.

Uiteindelijk een onzinnige discussie dit in mijn ogen.
Wat is een 'oorspronkelijk' amerikaans gerecht? Maakte de Cherokees het al?
(het antwoord is ja en nee... Pulled pork is ontstaan toen de spanjaarden in America kwamen in de 17de eeuw en natives zagen die rundvlees langzaam gaarde in een pit, de spanjaarden zijn dit toen gaan doen met de varkens die ze meehadden).

Dingen starten soms als hype, daarom is het niet minderwaardig of zo.. ALs het aanslaat en blijft bestaan wordt het een traditie, zo gaat/ging dat met alles. Wat is het verschil? En meestal onstaan nieuwe tradities uit samenvoegingen van andere tradities zoals de pitroast van de native americans en het varkensvlees van de Spanjaarden.

Vraag mensen een Japanse traditie te noemen qua eten en 9 van de 10 zal sushi met rauwe zalm noemen. De waarheid is dat de meeste japanners gruwelen bij het idee van rauwe zalm,h en dit een 'hype'is die in de jaren 80 gepushed werd door een marketing machine in Noorwegen omdat ze een zalm overschot hadden. Voor de 80's werd er in Japan nooit sushi met rauwe zalm gegeten, en veel echte traditionele sushi restaurants in Japan hebben het niet op de kaart staan.

www.npr.org/sections/money/201...651-the-salmon-taboo
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 14 juli 2017 08:37 #852329

  • Eclips
  • Eclips's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6743
Ook sushi met zalm is inderdaad een Europees bedenksel. Japanners maken sushi en sashimi met tonijn.
Een gerecht wat ontstaat door een samensmelting van culturen en de eeuwen overleeft is m.i. wel iets anders dan een gerecht wat ontstaat in de breinen van marketingstrategen. Maar ik gun ieder zijn eigen opvatting.

En ik ben zelf gek op "kipshoarma". Ook zoiets... ;)
Roald

Never follow a Southerly!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 14 juli 2017 08:50 #852336

Eclips schreef :
Ook sushi met zalm is inderdaad een Europees bedenksel. Japanners maken sushi en sashimi met tonijn.
Een gerecht wat ontstaat door een samensmelting van culturen en de eeuwen overleeft is m.i. wel iets anders dan een gerecht wat ontstaat in de breinen van marketingstrategen. Maar ik gun ieder zijn eigen opvatting.

En ik ben zelf gek op "kipshoarma". Ook zoiets... ;)

Jaja, ok, maar sushi met zalm is dus het ultieme voorbeeld van iets wat door marketingstrategen is bedacht. :-)

Veel meer dan wij denken.

Het idee dat je diamanten in een trouwring doet: pure marketing uit de 50-er jaren omdat ze de diamanten niet kwijt raakte. Geplugd via Hollywood en Marilyn Monroe.
Dingen als een Frikandel, pure marketing, nu een integraal deel van onze snackcultuur.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 14 juli 2017 23:03 #852607

  • Delphi32
  • Delphi32's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 17794
Zoek ook even na waar de pizza oorspronkelijk vandaan komt.

En lach je vervolgens een breuk om de vele 'originale' diepvriesdingen in de supermarkt :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 15 juli 2017 02:27 #852613

  • Sloe Gin
  • Sloe Gin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 10123
....ja en kijk eens naar het huidige stereotype zeilers. Dat klootjesvolk lijkt in de verste verte niet meer op de elite van weleer. Die gaan barbeknoeien in een rode broek op een vouwstoel van nog geen tientje i.p.v. socializen in de jachtclub.
May sauce be upon you.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:Barbecue's aan boord 15 juli 2017 04:01 #852614

Sloe Gin schreef :
....ja en kijk eens naar het huidige stereotype zeilers. Dat klootjesvolk lijkt in de verste verte niet meer op de elite van weleer. Die gaan barbeknoeien in een rode broek op een vouwstoel van nog geen tientje i.p.v. socializen in de jachtclub.

Hahahahahahah


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Zoek niet naar 100 dingen waarom iets niet werkt! Zoek naar 1 ding wat wel werkt .
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:Barbecue's aan boord 15 juli 2017 05:42 #852617

Ja wat een plebs vaart er rond tegenwoordig! En dan ook nog niet kunnen bbq-en dus dan maar iets nemen waar ze nog net wel mee overweg kunnen om in ieder geval het gevoel te hebben "het buitenleven" te leven ;)

Ik houd het maar bij kooltjes in een kleine Weber, thuis. Onhandig als ik ben steek ik die aan met zo'n firestarter - mag zeker ook niet?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:Barbecue's aan boord 15 juli 2017 06:13 #852619

Barbaar, een echte man gaat het bos in met een speer, komt terug met een zwijn op de rug, maakt een vuurtje met vuursteentjes wat droog gras etc

Toen waren ook de vrouwen nog trots op de man

Tegenwoordig is het een jan lul die het winkelwagentje voort. Sjokt




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Zoek niet naar 100 dingen waarom iets niet werkt! Zoek naar 1 ding wat wel werkt .
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:Barbecue's aan boord 15 juli 2017 06:18 #852620

Als we een schaap hebben doen we het zo

Wel lastig op een boot :)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Zoek niet naar 100 dingen waarom iets niet werkt! Zoek naar 1 ding wat wel werkt .
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:Barbecue's aan boord 15 juli 2017 06:45 #852625

  • Sloe Gin
  • Sloe Gin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 10123
Wat nou?
Grootzeil van de giek en je hebt een pracht van een spit en je kuip kan vol met houtskool. :evil:
May sauce be upon you.
Laatst bewerkt: 15 juli 2017 06:47 door Sloe Gin.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.193 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl