Om even in te haken op de zoutwater vraag. Het is ook door de mensen van rws gezegt dat het kieren een lerend traject is. Men doet constant meten hoe de zout laag zich vormt en gedraagt. Daarom liggen er ook op vijf of zes locaties meet scheepjes in het Haringvliet. Die meten op meerdere dieptes temperatuur en ec gehalte. Zo krijgt men een indruk hoe de zout laag zich formt. Maar de eerste vijf zes meters zijn van af de waterspiegel gezien zo zoet als wat.
Hier kan de meet resultaten zien per lokatie
waterinfo.rws.nl/#!/kaart/zouten/
In het begin was alles en iedereen in rep en roer dat alles zout zou worden en bla bla dit en dat. Maar het heeft altijd al KIER besluit geheten. Overigens zijn er altijd al vanaf de afsluiting door de dam zoute putten in het Haringvliet geweest. Dit bestaan doet men nu vergroten door dit project.
Mede door dit project is de waterkwaliteit en kwantiteit in de polder waar ik dan toevallig woon op het oog verbeterd. Veel polder water komt nu uit het spui. Via de beningergorzen waar een hevel geplaatst is om het water over de dijk te krijgen. Ook zo'n ganzenhotel gebied
Grt. Mark
Verzonden vanaf mijn iPad zonder tapatalk.