Tsja.. van een willekeurige keukenboer.
VOORDELEN VAN EEN CORIAN WERKBLAD
Het grootste voordeel van Corian is dat de naden onzichtbaar afgewerkt kunnen worden. Zo kunnen verschillende vlakken naadloos in elkaar kunnen overlopen en krijg je één strak geheel. Het is ook een duurzaam materiaal met een hoge hardheid. Het is heel onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en ant-statisch. Bij correct gebruik gaat een werkblad in Corian ook heel lang mee.
NADELEN VAN CORIAN ALS KEUKENBLAD
Corian is niet hittebestendig, warme potten en pannen mogen dus niet op het werkblad geplaatst worden. Het is ook een materiaal dat gevoelig is aan bepaalde zuren. Tomaten of citroenen worden dus beter op een snijplank gesneden. Verder is Corian, net zoals de meeste alternatieven, ook gevoelig voor krassen.
Ik vind het vooral veel mooier dan het melamine dat er af kwam. Met name omdat het een door-en-door-materiaal is, dus niet een laagje plakplastic op hout. Ook voor de hobbyist is het makkelijk te verwerken. Je kunt het later ook makkelijk repareren. Krassen schuur je er weer uit of kun je opvullen. Overigens snij ik bij ons thuis ook alles op een snijplank, hoewel we een stenen aanrechtblad hebben. Dat kan er wel tegen, maar mijn messen weer niet.
Vandaag de deksels van de (koel)kast eruit gezaagd en gefreesd. Nu alleen nog nieuw beslag.