Makreel bereiden volgens mijn 2 zoontjes van 4 en 6 jaar
- Markeel dood maken, sla hem tussen zijn ogen en het is gebeurd
- Pak een scherp mes en snijd hem open van tussen zijn kiewen tot aan zijn staart (de onderkant vd vis dus!)
- haal alles wat niet wit is eruit (dat zijn dus de ingewanden)
- Sprenkel een beetje citroensap in de snede
- Doe er een paar takjes kruiden in (experimenteer maar wat je lekker vind)
- Je kunt er ook peper/zout/sambal enz. in stoppen
- Doe de makreel in een stukje zilverfolie samen met een klein beetje olie of boter
- Gooi dit pakketje op de BBQ, beide kanten 10 minuten
- uitpakken (pas op HEET!)
- opeten
De kinderen doen alles zelf behalve het omdraaien en afhalen vd BBQ
benodigd aantal makrelen:
- 2 voor die van 4
- 1 voor die van 6
- 2 voor pappa en mamma (of ook voor die van 4 als we niet heel snel zijn)
Gr,
Marcel