Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Barbecue's aan boord

Barbecue's aan boord 09 juli 2017 23:09 #850873

  • Waterman
  • Waterman's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1726
ilCigno schreef :
......
Waterman is dus de gelukkige winnaar.....
:woohoo: B)
Zeilen: alle stress waait uit mijn hoofd 8-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 09:36 #850962

  • MrDJ
  • MrDJ's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 875
svalk schreef :
MrDJ schreef :
Ondanks dat Cobb staat voor koken op kolen en als zeer veilig wordt beschouwd werd het ons verboden te gebruiken in de haven van Terschelling ( passanten haven )

De Cobb wordt daar gezien als barbeque!

Wat is het verschil tussen koken en bakken of grillen op kolen ? Beide is open vuur en ik denk dat het daar om gaat toch ?

Geen verschil > maar dit was de slogan voor de Cobb.

De Cobb is geen open vuur, de buiten kant blijft koel en ( ik zou het niet gauw doen ) is redelijk makkelijk te verplaatsen.
Dus zou er geen verschil mogen zijn in gebruik tussen een gasstel en een Cobb.
Toch mag de ene wel en de ander mag niet worden gebruikt!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 09:41 #850967

  • HPV
  • HPV's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6068
Cobbstones steek je het beste aan met een Creme Brulee brandertje, Blokker of zo en iets van 7 a 10 euro.
Werken perfect.

Ja een cobb rookt in het begin even tot de steen gaat gloeien. Met een minuutje of 2 wel over...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 10:13 #850981

  • Waterblok
  • Waterblok's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 5184
Action Creme Brûlée brandertje 1,85 €....
Kun je ook fijn lijnen mee afbranden.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 11:49 #851007

  • ZeeZin
  • ZeeZin's Profielfoto
ilCigno schreef :
Zuidmeeting wordt een Battle of the Barbecue's lijkt het

Doe ik wel testen: wie het beste vlees heeft klaargemaakt :woohoo:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 12:06 #851012

  • HPV
  • HPV's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6068
Waterblok schreef :
Action Creme Brûlée brandertje 1,85 €....
Kun je ook fijn lijnen mee afbranden.

tsss....die van de Blokker is natuurlijk veul beter...Weer een ZF test?

overigens...Is een schottelbraai een BBQ?
Laatst bewerkt: 10 juli 2017 12:07 door HPV.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 12:54 #851028

  • blommie
  • blommie's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 874
In 2006 kreeg ik een Cobb toen we trouwden van de Collega"s van mijn vrouw.
Nu ik zelf pas 25 jaar bij mijn werkgever werkte kreeg ik van mijn collega's ook een Cobb, dat kwam goed uit want de oude met kunststof onderbak was pas gescheurd (waarschijnlijk door het heen en weer rollen in de boot)
Wij hebben de nieuwe afgelopen weekend ingewijd, en we vinden het gewoon een super ding.
gr Marcel
hanse 370 together
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 14:50 #851065

  • ReneK
  • ReneK's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4360
allemaal Cobbs , ik heb hem na 1 seizoen verkocht , zal wel aan mij gelegen hebben maar ik vond het een onding

niemand een Magma welke je gewoon aan de railing monteerd ? (wij hebben zo'n ding welke op kolen/briketten werkt, ik vind het prima )




www.bol.com/nl/p/magma-marine-...Type=suggestedsearch
www.svbluepearl.com

Inmiddels hebben we Kroatië verlaten en zijn we (weer) onderweg globaal richting Nieuw Zeeland ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 15:39 #851082

  • Firebolt
  • Firebolt's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 690
Nachtvlinder schreef :
Ik ben vast naief, maar als zo'n Cobb niet rookt, hoe krijg je dan die typische BBQ smaak aan je vlees? Of moet ik het meer zien als een hetelucht oven of zelf stoofpan?

Je kan rooksmaak krijgen door wat vochtige houtsnippers bij te voegen. Ik heb ooit eens een zak houtsnippers gekocht van Weber. een handje van die snippers doe je als je begint in een beker water. Na 10 minuten de snippers droogschudden en boven op de kolen of cobblestone doen.




Gepost met de officiële Zeilersforum-app
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 16:02 #851090

Efficiënter en goedkoper voor de liefhebbers van rooksmaak: liquid smoke en rookpoeder

Wat een gedoe voor wat rooksmaak al extra schoonmaakwerk en dan ook nog eens met hongerige blik staan te staren naar al die bbq's en zusjes daarvan voor een maaltje die je in de 'gewone' pan zo klaar hebt. :pinch: :evil:
Ik vermoed hier een bepaalde hobby :laugh:

Gr. Petra
Greetingzzz van Petra
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 16:36 #851099

  • Anjo
  • Anjo's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12515
Hobby?

A Way Of Torture

Stuurman aan wal ;-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 16:43 #851100

  • DavidS
  • DavidS's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3351
Anjo schreef :
Hobby?

A Way Of Torture


dan liever K3 op de zuidmeeting :evil:
"Life is too short to own an ugly boat"
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 16:58 #851105

  • svalk
  • svalk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3991
ReneK schreef :
allemaal Cobbs , ik heb hem na 1 seizoen verkocht , zal wel aan mij gelegen hebben maar ik vond het een onding

niemand een Magma welke je gewoon aan de railing monteerd ? (wij hebben zo'n ding welke op kolen/briketten werkt, ik vind het prima

Nou ik ook hoor en heb de Magma al 10 jaar op t hek en bevalt me prima.





Lekker bbq en op het Götakanal B)
Ieder voordeel heb zijn nadeel en ieder nadeel heb zijn voordeel.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 17:47 #851125

  • freek1970
  • freek1970's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3575
Nachtvlinder schreef
Ik ben vast naief, maar als zo'n Cobb niet rookt, hoe krijg je dan die typische BBQ smaak aan je vlees? Of moet ik het meer zien als een hetelucht oven of zelf stoofpan?

Ja dat is dus inderdaad het probleem het is super veilig en kan allerlei dingen die een gewone bbq niet kan zoals brood bakken en een kip garen maar het is een bbq zonder ballen voor het grillen van vlees want het smaakt naar niks.
Ik gebruik dit al jaren vul hem met briketten om de typische bbq smaak aan het vlees te krijgen want dat red je met gas ook niet helemaal (op de kant uiteraard!) alhoewel het ook nog aan boord zou kunnen als je heel voorzichtig werkt en er een plaat materiaal onder ligt.
BBQ juist gebruiken is ook een vak om gecremeerd vlees te voorkomen! :woohoo:
Ik ga pas hem gebruiken als ie minimaal al 30 minuten gebrand heeft en alleen nog gloeit en mijd vet vlees dan werkt zo'n gril goed en word het vlees niet gecremeerd en krijg je wel de bbq smaak, sate, hamburgers en een enkel nat worstje gaan prima zo, speklappen zijn te vet die steken het vuur weer aan.




Freek
Het mooist is de boot waar je zelf de sleutels van hebt.
Laatst bewerkt: 10 juli 2017 17:50 door freek1970.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 17:49 #851127

  • svalk
  • svalk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3991
Hmmm snap het na tig jaar ZF niet meer ,nou ja jullie weten nu wel hoe ik er over denk :laugh: :laugh: :laugh:
Ieder voordeel heb zijn nadeel en ieder nadeel heb zijn voordeel.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 18:34 #851148

Nachtvlinder schreef :
Dat is helemaal in toch, deze zomer!?

Pulled Pork is zooooo 2016...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 21:34 #851229

  • mrtnm
  • mrtnm's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2017
HPV schreef :
Cobbstones steek je het beste aan met een Creme Brulee brandertje, Blokker of zo en iets van 7 a 10 euro.
Werken perfect.

Ja een cobb rookt in het begin even tot de steen gaat gloeien. Met een minuutje of 2 wel over...

Soldeerboutje op gas doet het ook goed.

Martijn :)
Leisure 22


www.leisure17-22.nl/

Zo snel mogelijk weer een Grote reis!!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 10 juli 2017 22:44 #851240

  • AdB
  • AdB's Profielfoto
  • aanwezig
  • Gebruiker
  • Berichten: 3971


Barbecuen doe je in de achtertuin...
Zeilen doe je op een zeilboot...

Daarna een goede steak op west-terschelling.


A
Tornado sport
Een monohull is eigenlijk een multihull die niet "af" is...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 11 juli 2017 10:46 #851362

  • Eclips
  • Eclips's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6609
AdB schreef :

Barbecuen doe je in de achtertuin...
Zeilen doe je op een zeilboot...

Daarna een goede steak op west-terschelling.


A

Daar denken ze bij Magma en SAFire toch echt anders over...

Ben jij dat, op de foto?
Roald

Never follow a Southerly!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 11 juli 2017 12:10 #851400

  • HPV
  • HPV's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6068
Eclips schreef :
AdB schreef :

Barbecuen doe je in de achtertuin...
Zeilen doe je op een zeilboot...

Daarna een goede steak op west-terschelling.


A


Wat een onzin dit weer...Babyolie is zeker ook van baby's?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 11 juli 2017 14:06 #851437

  • Joop66
  • Joop66's Profielfoto
  • aanwezig
  • Gebruiker
  • Berichten: 8012
Bas van Dijk schreef :
Pulled Pork is zooooo 2016...

Ja, dat heb ik ook al gemist.

WTF is Pulled Pork???
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 11 juli 2017 14:18 #851441

Joop66 schreef :
Bas van Dijk schreef :
Pulled Pork is zooooo 2016...

Ja, dat heb ik ook al gemist.

WTF is Pulled Pork???
lmgtfy.com/?q=Pulled+pork
Hans Fix, Feeling 29DI
Met elektrische hulpmotor.
hansfix.nl/electric/
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 11 juli 2017 14:25 #851442

  • Palomine
  • Palomine's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6256
Joop66 schreef :
Bas van Dijk schreef :
Pulled Pork is zooooo 2016...

Ja, dat heb ik ook al gemist.

WTF is Pulled Pork???

Zeg maar, draadjesvlees van varken. Pulled chicked bestaat inmiddels ook...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 11 juli 2017 14:41 #851446

  • Eclips
  • Eclips's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6609
Palomine schreef :
Zeg maar, draadjesvlees van varken. Pulled chicked bestaat inmiddels ook...
Ja, maar dat is weer typisch Nederlands. Pulled chicken...waarschijnlijk bedacht door Unilever.

Waar draadjesvlees gemaakt wordt door rundvlees in jus heel lang te laten sudderen, wordt pulled pork gemaakt door een stuk varkensvlees op een barbecue langdurig, en dus heel langzaam, te laten garen. De temperatuur is daarbij relatief laag, maar wat het beste is, dat weten alleen de kenners. En ik ken wel kenners, maar heb zelf geen pulled pork-ervaring.

Pulled pork is hier hip, of eigenlijk hype, maar in de States een heel normaal gerecht. Als je daar over "pulled chicken" begint, kijken ze je heel vreemd aan of lachen je uit.
Roald

Never follow a Southerly!
Laatst bewerkt: 11 juli 2017 14:45 door Eclips.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 11 juli 2017 15:44 #851471

  • Avalon
  • Avalon's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 572
Heb na 12 jaar ook dit jaar weer een nieuwe cobb aangeschaft, en hebben er al een paar weekenden van genoten. Toch heb je als je de deksel eraf haalt best wat spetters, en dat is toch minder op de teak banken.

Vandaar dat ik de volgende oplossing heb gedacht, en dat gaat super.

Veel bbq plezier






Laatst bewerkt: 11 juli 2017 15:47 door Avalon.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.215 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl