Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Afgelopen weekend vond de Zeilersforum Pinkstertrip 2012 plaats. De derde editie alweer. Een sfeerimpressie.

Woensdag 23 mei stappen we op bij onze schipper voor de week: Dekadent. De crew bestaat uit forumleden wybeslot, kapitein Bob, Dekadents collega Mariëtte, ikzelf en mijn vriend Ivo.

JokebankjeHet plan is om donderdagavond in de Veerhaven van Rotterdam te zijn. Dan hoeven we vrijdag niet meer op bruggen en sluizen te wachten en kunnen we zo het zeegat uit. De tocht naar de Veerhaven verloopt zeer voorspoedig. Al vroeg in de middag zijn we in de Veerhaven. Er komt een stout plannetje uit de mouw van onze schipper. Wat als we gewoon lekker doorvaren? Zo gezegd, zo gedaan.

Na een korte stop varen we het zonovergoten Nederland uit. Mijn eerste echte oversteek. Spannend! Gelukkig staat er een kalme golfslag. De zee laat zich van haar vriendelijkste gezicht zien. Misschien weet zij ook dat het onze eerste keer is en wil ze ons graag nog eens terug zien. De avond valt. In ons bootje zitten we voor mijn gevoel heel dicht op het water. Helemaal alleen op de grote zee. En het is nog een heel eind varen naar Engeland. Ik voel me heel erg klein. Maar dat maakt het nu juist zo bijzonder, zo’n nachtelijke zeezeiltocht.

Jokezon

Deze tijd van het jaar duren de nachten kort, en na mijn eerste slaapje is de zon alweer op. Mariëtte verzekert mij dat de zonsopgang heel mooi was. Ik zie af en toe een meeuw rondvliegen, een teken dat we in de buurt van land komen. Na een paar uur komt er inderdaad een streepje land in zicht. Engeland! Tussen de ferry’s en containerschepen door varen we de Orwell op. Tijd voor een hapje en een drankje in Ipswich, dat een gezellig stadje blijkt te zijn. Daarna wordt het hoog tijd om eens wat slaap in te gaan halen.

JokeOosterscheldeDe volgende dag is de to-do-list niet zo heel erg lang. Wegvaren, de rivier afzakken, en weer uitkomen bij Shotley, waar we de rest van de ZF-crew zullen ontmoeten. Bob stelt voor onderweg de Pin Mill nog even aan te doen. Dat is de kroeg waar iedere zeiler geweest moet zijn, en wij willen wel graag weten waarom. Het is een leuke kroeg, en de cola en taart zijn lekker, maar dat ‘waarom’, daar zijn we nog steeds niet achter. Dan maar door naar Shotley, waar we aanmeren aan de ZF steiger. Daar ontmoeten we onder andere IlCingo en zijn crew.

Jokedriemaster

 

 

 

 

 

In de avond schuiven we achter die typisch Engelse grote glazen platgeslagen bier en maken we kennis met de andere ZF-ers. Leuk om eens een gezicht en een stem te hebben bij al die forumgebruikers. We luisteren naar verhalen en ervaringen en doen zelf ook een duit in het zakje. De tijd vliegt om. De waard luidt de grote bel. Helaas, geen rondje van de zaak, maar een ‘last call’, om nog een drankje te bestellen. Die Engelsen, ze houden er gewoon niet van om het laat te maken. Na dit laatste rondje vertrekt iedereen weer naar zijn eigen boot. Het was gezellig!

Het is leuk in Engeland, maar we moeten toch eens terug. Daarom varen we de volgende ochtend weer oostwaarts. Wederom een lekker windje en lekker weer. Als de nacht valt, begint de wind ook af te nemen. We gaan op de motor verder. Tegen de ochtend komt daar nog een fijn cadeautje bij: Mist. We horen andere schepen, en soms ruiken we ze zelfs, maar zien doen we ze niet. Bepaald niet prettig.

Jokezwaanbrug

Zo motoren we uiteindelijk de nieuwe waterweg binnen. Gelukkig lost daar de de mist toch nog op. Opgelucht leggen we aan in de Veerhaven. Het is een heel eind naar Engeland, en toch is het zo voorbij. Ik ben in ieder geval een nieuwe ervaring rijker.

Meer ervaringen en leuke verhalen lezen? Zie het Pinkstertrip 2012 topic op het forum.

Login om te antwoorden
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl