Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Staande mast route

Staande mast route 08 mei 2002 19:02 #1306

Bas,

De politie is op de staandemast-route in Amsterdam de laatste jaren fanatiek aan het controleren op het juist voeren van navigatieverlichting, een gewaarschuwd mens... Verder is het handig om voldoende reserve-brandstof mee te nemen, in convooi draaien de bruggen achter elkaar, als je moet stoppen om te tanken en je vaart daarna in je eentje kan het (veel) langer duren voordat de bruggen voor je draaien.

De snelheid van het convooi ligt doorgaans hoog, met mijn kwarttonner houd ik het alleen bij als ik voluit draai maar dat vind ik niet lekker voor mijn motortje. Kleinere schepen raken uiteindelijk los van de kopgroep, dat is normaal.

'sNachts varen door Amsterdam is leuk en gezellig.

Marcel
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Staande mast route 23 mei 2002 23:35 #1353

Als je relatie de Amsterdamse route, de Zeeuwse Volkerak- en Krammersluizen heeft overleefd dan zit je gebeiteld. Veel plezier in Zeeland, vergeet niet Goes en het Grevelingenmeer aan te doen.

Aardige tip voor de terugweg: ik heb een aantal keren in de haven van Gouda overnacht om te wachten op de spoor/snelweg(?) brug in Gouda die de volgende morgen zou draaien. Plak gerust je kajuit af want het sterft daar 'szomers van de gemene steekbeesten.

Marcel
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Staande mast route 28 apr 2011 14:47 #191622

  • willby
  • willby's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 93
Vorige maand nog van loosdrecht naar beneden (tholen) geprutteld met een 8 pk en de mast plat. Was een heel leuke tocht en de bruggen en sluizen hebben bijna allemaal voor mij alleen gedraaid.
De verwachte duur van 3 dagen is uiteindelijk maar 2 dagen geworden zonder stress en lekker rustig. Alleen op het ARK was het wel even spannend want de beroepsvaart komt wel snel voorbij en geeft een flinke golfslag op mijn bootje. Voor de rest de laatste nacht in de noordschans overnacht en dan het SRK op naar tholen en omstreeks 2 uur in de namiddag geariveerd.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.271 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl