Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Waarschuwing ligplaatshouders "aan of bij de maas"

Waarschuwing ligplaatshouders "aan of bij de maas" 10 jan 2009 22:03 #54410

 • Beauty
 • Beauty's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 6388
Ik heb geen bron maar ik wilde het toch noemen. Heb het van een Duitse site gehaald. jawel, een Duitse maar goed wellicht heeft iemand er wat aan.


MAASTRICHT, 8 januari 2009 13:04


‘Haal vaartuigen uit stil water'
Eigenaren van woonarken, recreatievaartuigen, jachthavens en schippers op plassen en kanalen met een directe verbinding met de Maas moeten hun vaartuigen nu uit het water halen of verplaatsen naar water met voldoende diepgang.
Actueel
Rijkswaterstaat Limburg gaat wellicht volgende week de stuwen in de Maas uit bedrijf nemen. ‘Als de strenge vorst ook na het weekeinde aanhoudt wordt dat wellicht noodzakelijk. Als gevolg hiervan daalt de waterstand in de Maas en de aanliggende plassen, afhankelijk van de afvoer, enkele meters.

‘Omdat ijsvorming naar verwachting het eerst plaatsvindt op niet stromende plassen en kanalen, moeten vaartuigen en drijvende inrichtingen op locaties met een directe verbinding met de Maas rekening houden dat op het moment van uit bedrijf nemen van de stuwen in de Maas er nauwelijks of geen mogelijkheid meer is om boten te verplaatsen. Op de Maasplassen heeft zich nu al een dunne ijslaag gevormd. Men doet er verstandig aan zich nu te vergewissen of de huidige ligplaats veilig is bij gestreken stuwen. Hierbij dient onder andere rekening te worden gehouden met voldoende diepte ter plaatse of geschikte bodem om droog te vallen. Voorts is er kans op fluctuerende waterstanden tijdens het uit bedrijf nemen van de stuwen. Het meest veilig is om vaartuigen nu uit het water te halen, ofwel te verplaatsen naar water met voldoende diepgang.'

Voor de doorgaande scheepvaart op de Maas, Julianakanaal, Lateraalkanaal en Maas-Waalkanaal zijn vooralsnog geen problemen door ijsgang. Op diverse locaties wordt gespuid om ijsvorming tegen te gaan.

Gr Michel
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Waarschuwing ligplaatshouders "aan of bij de maas" 10 jan 2009 23:00 #54413

 • Delphi32
 • Delphi32's Profielfoto
 • Offline
 • Admin
 • Berichten: 17679
Het is goed dat je het plaatst; in het Caf√© is al een gescand krantenbericht langsgekomen met dezelfde inhoud, dus het is niet slechts een gerucht. Er wordt wel ge√ęscaleerd blijkbaar: eerst was nog alleen de stuw bij Grave defect cq buiten gebruik, nu gaat het om alle stuwen.

Het goede nieuws is natuurlijk dat de dooi vanaf zondag eraan komt.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Waarschuwing ligplaatshouders "aan of bij de maas" 11 jan 2009 14:41 #54439

 • bliepje
 • bliepje's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 136
Persbericht
Datum
9 januari 2009
Voorlopig stuwen in Maas niet uit bedrijf

Op basis van de huidige temperatuur van het Maaswater en de weersverwachting is er voor Rijkswaterstaat geen aanleiding om de stuwen in de Maas de komende dagen uit bedrijf te nemen. De toestand op het water en de weersvoorspellingen worden nauwlettend in de gaten gehouden. Extra alertheid blijft geboden voor eigenaren van woonarken, recreatievaartuigen, schippers en jachthavens.

Voor de doorgaande scheepvaart op de Maas, Julianakanaal, Lateraalkanaal, en Maas-Waalkanaal zijn er voor alsnog geen problemen door ijsgang. Op diverse locaties worden maatregelen getroffen om het water stromende te houden, zoals spuien en schutten. Rijkswaterstaat waarschuwt minimaal 24 uur voorafgaand aan het uit bedrijf nemen van de stuwen via de media. Hiertoe dient de berichtgeving nauwlettend in de gaten worden gevolgd op teletekst pag. 720, 721, 722 en 725, berichten aan de scheepvaart via www.infocentrum-binnenwateren.nl en www.rijkswaterstaat.nl.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.291 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl