Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Götakanaal druk?

Götakanaal druk? 13 jan 2009 17:35 #54661

 • Arcadia
 • Arcadia's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1158
Ik overweeg komende zomer naar Stockholm te varen, en dan terug door het binnenland van Zweden via het Götakanaal. Als je daar eenmaal bent, kies je niet even een andere route. Bovendien is de doorgang nogal prijzig. Daarom zou ik graag willen weten hoe druk het daar in juli/augustus is. Wij zoeken namelijk niet alleen natuurschoon maar vooral ook rust.
Als mensen de ervaring hebben dat het in die periode echt druk is, dan ga ik er liever een ander jaar heen, als ik buiten de schoolvakantie kan.
Groeten,
- Marti
# rondje Atlantic 2016-2017, blog in www.sailingarcadia.nl
# www.czt.nl voor schippers en opstappers
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Götakanaal druk? 13 jan 2009 21:04 #54700

 • Beauty
 • Beauty's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 6388
Da's precies de periode dat de Zweden ook vakantie hebben dus je bent niet alleen. Wil je de gehele trip RUST ga dan niet.

Echter ....

Je gaat dwars door Zweden en komt door heel veel plekken, oorden en stadjes. De een druk en de ander midden in de bossen. Als je je van tevoren in leest zul je van tevoren de rustige plekjes wel herkennen. Vanuit Stockholm zou ik eerst redelijk snel tot Viken door tuffen. Dan ben je op het hoogste punt en heb je de meeste sluizen gehad. En daarmee ook de meeste toeristische plekken. Weet namelijk dat er niet veel Zweden de trip helemaal maken. Ze gaan maar een stuk met je mee en dan keren ze weer naar huis. In het midden op de grote meren is het dus het minst druk, is onze ervaring tenminste.

Als je bereid bent om ook vroeg op te staan om voor de eerste sluis te gaan liggen heb je dat voordeel de hele dag. Je gaat met 4 bootjes de sluis in en die 4 blijven dan vaak bij elkaar. Je kan elkaar bijna niet inhalen. Wel slim is het dan om een rustplek uit te kiezen waar je na de eerste sluis een stuk kan tuffen om ze de andere wachters voor de volgende sluis de kans te bieden om ook te schutten in de ochtend. Anders is het pas in de middag op pad gaan en op die manier ook geen drukte te hebben bij de sluis.

Tip: Bij harde aanlandige wind niet naar Berg gaan als je niet zeker weet dat je nog kan schutten. Zeer vervelend overnachten voor de 7 traps sluis kan ik je vertellen.

Concreet
Zeer mooie rustige route met evenveel touristische trekpleisters. Wat prijs betreft .... op het kanaal heb je wel gratis overnachten dus als je op het kanaal stuk 2 weken blijft spaar je wel 14 dagen maal x aantal Euro's uit aan kosten. De volgende keer ga ik of bij Gotenborg omhoog naar de meren of speer ik vanuit het oosten het eerste stuk binnen een week door. maar dat komt omdat ik het nu al een keer gedaan heb.

neem dus de tijd op de meren, die steekt bijna iedereen over door tijdgebrek. Wijk daar van de paden af en duik tussen de scheren. Rustiger kan je het niet hebben.

Gr Michel
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Götakanaal druk? 14 jan 2009 19:08 #54840

 • Arcadia
 • Arcadia's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1158
Dank je, Beauty, voor je ter zake doende antwoord. Daar heb ik wat aan.
Ik neig er toe om het Götakanaal voor een andere keer te bewaren, als het ook voor de Zweden zo'n toeristische trekpleister is. Er valt voor ons aan de kust ook nog meer dan genoeg te beleven, en daar is het makkelijker om drukke plekken te vermijden.
Maar je hebt wel bevestigd voor me dat het de moeite waard is om het in de toekomst een keer te bezoeken.
Groeten,
- Marti
# rondje Atlantic 2016-2017, blog in www.sailingarcadia.nl
# www.czt.nl voor schippers en opstappers
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.209 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl