Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 30 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2020
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: wadzeilen

wadzeilen 14 sept 2005 17:34 #6388

  • jouzers
  • jouzers's Profielfoto
waar moet ik rekening mee houden

Stroom en het getij wat dit veroorzaakt, verder is het niets anders als op binnenwater zoals het ijsselmeer wat veiligheidseisen en zeemanschap betreft (er vanuitgaande dat je daar ook gezeild hebt).

Wat betekent je tochten goed plannen zodat je stroom mee hebt en met genoeg water over evetuele drempels voor havens heen komt, als je verder de vaargeulen aanhoudt hoef je verder met weinig rekening te houden.

Groet,


Remco
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

wad varen 15 sept 2005 11:59 #6404

Ik zou als ik jouw was van de winter een cursus vaarbewijs 1 en 1a doen krijg je ook nog een stukje kustnavigatie en het berekenen van brughoogtes en waterdieptes.

Ruud
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: wadzeilen 18 sept 2005 17:49 #6417

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 592
Uitrusting is belangrijk om goede bijgewerkte kaarten te hebben en goede getijdentabellen. Verder de normale uitrusting voor zee zoals 2 ankers reddingsvesten en vuurpijlen en een goede lenspomp en emmer. Ook een betrouwbare motor is erg prettig. Stroom komt zelden boven de 3 knoop en is meestal minder. Maar je verzet met 2 knoop stroom is fors en je moet er terdege rekening mee houden als die dwars op de vaarrichting loopt. Vertrouw betonning, prikken en kaarten niet onvoorwaardelijk want een geul kan op eens ergens anders lopen. Vaar niet bij nacht over het wad.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.211 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl