Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker!

Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 08 aug 2009 07:54 #82186

 • Etap
 • Etap's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 116
Beste Forumleden,

Al eerder heb ik geschreven dat ik in 2008 voor het eerst sinds 40 jaar weer eens in Nederland een camping heb bezocht. Daar naast doen wij ook aan watersport en hebben dan ook te maken, vergelijkbaar met kamperen, met de voorzieningen van jachthavens. Ik vraag mij dan ook af of beide categorieën ondernemers wel met hun voeten in deze wereld staan, en roep ze dan ook op om eens wakker te worden en naar hun klanten te luisteren. Overigens hoor ik in deze voorzieningen van anderen dezelfde ergernissen; dus ik sta hierin niet alleen. Beste ondernemers, om welke tijd denkt u dat de gemiddelde vakantievierder gebruik maakt van de sanitaire voorzieningen? Juist, tussen 08.00 en 09.00 uur. En om welke tijd denkt de gemiddelde ondernemer in Nederland dat hij het halve sanitair gebouw moet afsluiten om schoon te maken? Juist, tussen 08.00 en 09.00 uur! En waarop denkt de gemiddelde ondernemer te kunnen bezuinigen? Overal muntjes automaten; voor de douche en zelfs voor het warm water. Hoewel een douche? De meeste douches staan zo afgesteld dat het onmogelijk is je haar te wassen, want het aantal liters per minuut is dusdanig terug gedraaid dat er nauwelijks water uitkomt. Verder hoor ik, hoewel ik er zelf geen last van heb, heel veel mensen klagen over de beperking van de bekende 5 minuten douchen. Als ik dat vergelijk met mijn (40 jaar) ervaring buiten Nederland zie ik dat de gemiddelde ondernemer daar de zaken toch over het algemeen wel goed op orde heeft. Schoonmaken gebeurt daar in de meeste gevallen 2 maal per dag, ’s-Avonds rond 22.00 uur en ’s-ochtends omstreeks 11.00 uur. Munten voor de douche, ja soms, maar dan wel een gewone douche met een gewone straal water eruit. Munten voor warm water; nog nooit meegemaakt buiten Nederland behalve de stadscamping in Lausanne. Deze oproep plaats ik op een kampeerforum en een watersportforum.

Groet,
Hans
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 08 aug 2009 09:13 #82189

 • web
 • web's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 5374
Je kunt het breder trekken: klantvriendelijkheid uberhaupt - niet alleen bij campings - tref je zowat in alle landen meer aan dan hier.

De prijs is niet de enige reden dat heel wat mensen graag over de grens gaan winkelen bijvoorbeeld...

Zelf ben ik ook voorstander van een iets hoger all-in tarief en dan geen gezeur met aparte muntjes voor elk kleinigheidje. De 5 minuten limiet is wel prettig als er weinig douches zijn en iedereen tegelijk wil. Vijf minuten is ook gewoon genoeg voor de normale dagelijkse douche. Lekker een halfuur gaan staan poedelen doe je thuis maar hoor, waar geen rij wachtenden staat.

Maar ik kan er nauwelijks over oordelen ; ik ben 2x in m'n leven op een camping geweest en die mierenhopen doen me helemaal niets... oftewel doe mij maar een hotelletje/huisje bij een 'droge' vakantie. Hoef ik ook geen tent of sleurhut mee te slepen, te onderhouden, stallen etcetera.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 11 aug 2009 04:24 #82408

 • mick
 • mick's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 2505
Ik ben een regelmatige kampeerder, mijn ervaring is dat het niveau van voorzieningen evenals de mate van klantvriendelijkheid nogal varieert.

Ook de verschillen van de ''sterrencampings'' onderling zijn groot. Het is net de echte wereld. Schoonmaak in de vroege ochtenduren is vanwege de smeerboel die de hedendaagse kampeerder er van maakt helaas een noodzaak. De veranderende moraal zie je terug op de camping.

Heb dit jaar op de Veluwe gestaan en in Zeeland. Op de Veluwe was er flink geinvesteerd in de camping, het toiletgebouw was echt top. Gevolg: mensen zien dat, en maken er zelf ook geen (minder) bende van.

Zeeland: prachtige plek pal aan zee. Toiletgebouw dat dringend aan renovatie toe is. Rammelende klinken, ontbrekende haakjes, lauw water in de douche, geen toezicht. De gevolgen: grote bende.

De overnachtingskosten zijn voor beide campings gelijk.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 11 aug 2009 06:04 #82414

 • mgbgt1975
 • mgbgt1975's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 6502
Het is een beetje van 2 walletjes eten. Aan de ene kant zijn we trots op onze arbeidsvoorwaarden en sociale voorzieningen terwijl dit er aan de andere kant voor zorgt dat het voor de ondernemer onmogelijk wordt om die dienst neer te zetten die hij eigenlijk wilt.
mgbgt1975 nog steeds bekend als mgbgt1975
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 11 aug 2009 06:57 #82421

 • RobertS
 • RobertS's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 949
Heb inmiddels ook aardig wat campings gezien, maar ik kan bevestigen dat het aanbod inderdaad nogal varieert. Maar het moet me ook wel van het hart dat als je eenmaal naar een land bent geweest waar de meest elementaire voorzieningen nauwelijks aanwezig zijn, je om een lekkende douche niet zoveel zorgen maakt.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 11 aug 2009 07:18 #82422

 • sigdock
 • sigdock's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 2793
Het is een beetje van 2 walletjes eten. Aan de ene kant zijn we trots op onze arbeidsvoorwaarden en sociale voorzieningen terwijl dit er aan de andere kant voor zorgt dat het voor de ondernemer onmogelijk wordt om die dienst neer te zetten die hij eigenlijk wilt.

Dat verschilt dan per ondernemer want er zijn er toch nog voldoende die het wel voor elkaar hebben. Misschien willen sommige ondernemers teveel van de inkomsten in de eigen zak willen laten vloeien? Als er gezorgd wordt voor een propere (want dat zijn wij Nederlanders nietwaar) omgeving en goed werkende faciliteiten dan is de gast al gauw genegen om iets meer te betalen. En een goede ondernemer investeert die extra inkomsten in het bedrijf om het steeds verder te verbeteren.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 16 aug 2009 20:25 #83059

Maar ik kan er nauwelijks over oordelen ; ik ben 2x in m'n leven op een camping geweest en die mierenhopen doen me helemaal niets

Grapje Web? campings zijn mierenhopen??? Ik heb mijn levenlang gekampeerd in Nederland en daarbuiten, zeilen doe ik pas 5 jaar. Ik weet inmiddels wel, heel zeker, dat je in een (jacht)haven vééééééé'l minder privacy, en veel meer hutje-mutje zit dan op welke camping dan ook!!
Maar alletwee is even gezellig, met de juiste buren.... :oops:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 16 aug 2009 21:19 #83070

tjaaaaaa

wat zal ik zeggen?????
<<<<<heeft ook al heel wat campings gezien
en ja, ken ook veel van ergenissen bij dezen.
het liefst kom ik er helemaal niet, maar op mijn vroegere reizen ( pelgrimages ) ging ik er wel eens heen om te douchen

kijk er zijn campings waar de eigenaars zo iets hebben van leve de lol en genieten net als de gasten flink mee in de kantine
dit is natuurlijk al een flinke kostenplaats en zal er weinig personeel zijn om dingen wel te doen

verder heb je de eigenaren die wel verstand van zaken hebben en er bijna alles voor over hebben om een verblijf aldaar een succes te maken
en deze zullen rekening houden met de wensen van hun gasten

de genoemde schoonmaak tijden in begin topic ?????

ja ik denk als je een camping heb waar bv alleen vogelspotters komen of actievere kampeerders dat dan de gebruikstijden wel ongeveer kloppen
maar heb je je camping in midden salou dan zullen de partyanimals wat later een douche komen nemen

en dat geld ook zo voor de jachthavens denk ik ( alhoewel ik daar weinig headbangers tegen kom) ( nou ja behalve di in alcoholvorm dan :lol: :lol: )

en dan zijn er nog de wel willende maar tegengewerkte door gemeentes in de zin van vergunningen aanvragen en dergelijke om mooie en functionele
voorzieningen te mogen plaatsen


pffffffff wat een lang verhaal joh
wat voor boot maakt niet uit, we varen toch allemaal in het zelfde water
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 17 aug 2009 14:16 #83196

 • Goos
 • Goos's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 5
Bestaat er niet zo iets als een classificatie van jachthavens?
Prijsniveau (van voorzieningen) en beschikbaarheid van ligplaatsen zou dan een aardige aanvulling zijn. Het eigenlijke probleem zit 'm natuurlijk in het beperkte aanbod. Veel haven zitten vol en hoeven geen moeite te doen om klanten te lokken. Dan kan je met je tarieven aan de haal gaan en heeft de kwaliteit geen prio.
Nederlandse zuinigheid.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 17 aug 2009 14:53 #83203

@goos; volgens mij een blauwe vlag maar het fijne weet ik er niet van.

Ik ben meestal dik tevreden over de (sanitaire) voorzieningen. Zeker in verhouding tot het liggeld / versus staanplaats voor caravan op klapcar.
:lol: groet Jeroen
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 17 aug 2009 14:58 #83205

je moet je ook afvragen wat verwacht je en wil je, het blijft natuurlijk behelpen tov thuis.
Maar wat er is moet wel schoon zijn.
Anderzijds, als gast moet je zelf ook de boel schoon houdenbv,haren inde wasbak, daar kan de campingeigenaar niets aan doen, in de algemene doucheruimte met schoenen of slippers binnenkomen brengt altijd vuil me. mEESTAL STAAT ER WEL EEN TREKKER, DUS NA HET DOUCHEN EVEN DE VLOER SCHOON VEGEN.
lAAT OOK HET AFWAS GEDEELTE SCHOON ACHTER EN GEEN SPINAZIE RESTEN IN DE WASBAK(BIJ CAMPINGS)

en schoonmaaktijden, tja het moet toch een keer gebeuren, blijft moelijk.
En muntjes douches vind ik verschrikkelijk, maar als je langer wilt douchen doe je er toch gewoon twee in :oops:
Al het goede komt van binnen, Al het kwaade van buiten!!!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 17 aug 2009 15:14 #83207

 • Frey
 • Frey's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 329
De Blauwe Vlag is een mooie classificatie voor havens die zich aan milieuwetgeving houden en zich daarbij inspannen om elk jaar een nog betere milieuperformance neer te zetten. Bij Jachthaven Atlantica aan het Haringvliet hebben ze zo'n classificatie en dat staat garant voor kraakhelder zwemwater zelfs in de haven.

Een classificatie voor jachthavens ben ik nog niet tegengekomen (op de HISWA norm na), het zou inderdaad mooi zijn om daar een systeem voor te hebben, of nog beter een interactieve website waar je reviews en klantbeoordelingen inzichtelijk per vaargebied bij elkaar hebt (via google maps bijvoorbeeld). Op dit moment heb je sites als 'allejachthavens' en natuurlijk de almanak maar dat bied de zeiler nog maar weinig inzicht.

Off-topic : Als we dan toch aan het aanbevelen gaan, jachthaven de Waterkant B.V. bij Dinteloord / Dintelsas is een aanrader. Prachtige passantensteiger met topvoorzieningen. Hartstikke schoon ondanks veelvuldig gebruik van het nette en mooie sanitair. Sanitair aan de steiger en douchen gratis (inbegrepen) een 6 tal minuten met timer op de douchekraan. Het kán dus gewoon wel, en dat voor een prettige prijs.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 17 aug 2009 15:20 #83209

 • RobertS
 • RobertS's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 949
Off-topic : Als we dan toch aan het aanbevelen gaan, jachthaven de Waterkant B.V. bij Dinteloord / Dintelsas is een aanrader. Prachtige passantensteiger met topvoorzieningen. Hartstikke schoon ondanks veelvuldig gebruik van het nette en mooie sanitair. Sanitair aan de steiger en douchen gratis (inbegrepen) een 6 tal minuten met timer op de douchekraan. Het kán dus gewoon wel, en dat voor een prettige prijs.

Jammer alleen dat je midden in een industriehaven ligt langs een van de meest naargeestige vaarwateren van NL, het Volkerak. En zo zie je maar weer, de een vindt hygiene belangrijk, de ander de omgeving van de haven. Persoonlijk vind ik het veel leuker om in een haven te liggen bij een leuk oud stadje/dorpje met minder goede voorzieningen dan andersom.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 17 aug 2009 16:39 #83217

 • Goos
 • Goos's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 5
Alle waar naar zijn geld dus.
De ANWB houd voor campings en puntensysteem aan waarbij ieder ook zijn eigen score van een camping kan mee geven. Afgelopen zomer zo drie campings uitgezocht die minimaal een gemiddelde 8 scoorde en ik heb enorm genoten. Als dat er nu was voor de jachthavens................
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 22 aug 2009 23:18 #84082

 • vrotogel
 • vrotogel's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 2035
Na een vakantie waarin ik voor het eerst het IJssel- en Markermeer heb overgestoken steekt Friesland toch maar magertjes af bij de havens aan het IJsselmeer in Holland (op een enkele uitzondering). Veel Friese havens hebben
- weinig en matig schone douches
- een nachttoilet (goor na 10 minuten na opening)
- toiletpapier ontbreekt
- toiletbrilreininger ontbreekt
- warm water voor scheren ontbreekt
- zeep in het toiletgebouw ontbreekt
- handdoek / droger is ook niet aanwezig.

Vaak zijn de prijzen in Friesland niet echt lager dan in Holland terwijl de service niet is te vergelijken. Natuurlijk ken ik maar een paar havens in Holland maar dat was voor mij een aangename verrassing.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 23 aug 2009 06:49 #84090

.

Vaak zijn de prijzen in Friesland niet echt lager dan in Holland terwijl de service niet is te vergelijken. Natuurlijk ken ik maar een paar havens in Holland maar dat was voor mij een aangename verrassing.

friesland en holland

???????

gebruiken die niet alle 2 dezelfde postzegels??????
lijkt wel een klagende limburger die overigens ook dezelfde postzegels gebruiken en het zelfde oranje nassau lied zingen
wat voor boot maakt niet uit, we varen toch allemaal in het zelfde water
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 23 aug 2009 08:07 #84105

 • rakadam
 • rakadam's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1860
Jachthavens?
Je moet er maar zin in hebben!
Zes dik naast elkaar. Met pech moet je over 11 zeerailingen klimmen om aan wal te komen of (een met mijn onderstel onmogelijke opgave) over de preekstoel naar de wal.
Dan schijnt het steeds meer gebruikelijk te zijn om kuip aan kuip te meren.
Weg is ook je laatste stukje privacy.

Maar gelukkig. de mens is een kuddedier en kruipt het liefst 's avonds bij elkaar in een jachthaven. Zodoende blijven er voor mij voldoende mooie plekjes in het wild over.
Inderdaad geen douches met munten, geen wasserettes, geen droogtrommels, maar ook geen liggeld.

Laat Friesland daar nou juist in uitblinken!
Prachtige plekjes van de Marrekrite - wel een wimpeltje kopen s.v.p., veel oevers waar je vrij kunt liggen, overal gratis bad - je gaat met je blote reet op het gangboord zitten, laat je achterover vallen en je kunt baden zo lang je wilt - en ..... het water is bijna overal geschikt om te zwemmen.

Om er dan toch een Holland Friesland vergelijking te maken: zo gauw ik buiten Friesland kom verbieden provinciale tegels om vrije ligplaats te kiezen en kom ik opvallend veel bordjes 'verboden toegang' tegen.

Zeilersgroet,
Rakadam
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

kwaliteit jachthavens 23 aug 2009 16:16 #84181

 • Solo
 • Solo's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1338
In de Zuid zijn mijn ervaringen veel beter. Willemstad, redelijk box, sanitair voldoende, eenvoudig maar wel zeer schoon, en zelfs wasautomaten één nacht 8 meter 10 euro. Stellendam, heel lux zeer veel fraai sanitair, zelfs een ligbad, heel schoon, wasmachines, drogers, wifi in de haven 13 euro per nacht. Perfect restaurant redelijk geprijsd. Sint Annaland op Tholen, veel sanitair, redelijk lux, wasmachines, goede douches (limiet 5 minuten) wel gratis en heel goed fraaie box met walstroom goed verlichte beveiligde steigers, 10 euro. Perfect restaurant bijna sterrenkwaliteit met plaatselijke producten, oesters, en kreeft, bepaald niet goedkoop wel zeer goed. Zelfs Noordschans is redelijk, sanitair is niet modern, in tegendeel, maar wel schoon, restaurant is meer een kantine maar wel goedkoop. Wel perfecte watersport zaak in de haven.

Het kan dus wel. Wellicht zou de ANBW hier ook eens sterren moeten gaan uitdelen.

Frans van Schaik
Navigare necesse est, vivere non est necesse
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 23 aug 2009 16:50 #84188

 • Lannes
 • Lannes's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Berichten: 2435
Ik ben het helemaal met Roel eens. Ik vind jachthavens een verschrikking, kilometers lopen en struikelend over steigers, midden in de nacht soms dezelfde route voor een sanitaire stop, het zij zo.
Voor mij hoeven ze geen voorzieningen te hebben, want ik zoek ze niet.
De moderne mens die comfortabele woonhuisluxe zoekt kan beter een motorjacht kopen, dan hoeft hij zelfs zijn boot niet meer af.
Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

kwaliteit jachthavens 23 aug 2009 17:59 #84198

 • Solo
 • Solo's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1338
De kwaliteit van jachthavens heeft niets te maken met de vraag of men van jachthavens houdt. Ook ik vind het heel leuk om in de vrije natuur af te meren, of buiten een haven voor anker te gaan.

Maar ik vind wel dat de heren jachthavenexploitanten waar voor hun geld moeten leveren. Slechte en vieze havens zijn namelijk vaak net zo duur als goede havens.

Verder wil ik geen motorjacht, maar zeker in het voor en naseizoen als het koud is er wat ruig gezeild is vind ik de mogelijkheid om alle natte spullen even snel te drogen niet verkeerd. Soms is het leuk om aan boord te koken, maar soms is het ook heel aardig om een goed restaurant in de haven te hebben, en daar andere zeilers en watersporters te ontmoeten.

Kort om er is niets tegen een jachthaven, en de heren exploitanten moeten waar voor hun geld bieden, zoals dat ook elders moet.

Frans van Schaik
Navigare necesse est, vivere non est necesse
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 23 aug 2009 18:04 #84201

 • Lannes
 • Lannes's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Berichten: 2435
Vanuit dat gezichtspunt bekeken heb je gelijk en het is de harde waarheid dat vieze havens evenveel kosten als schone.
Liever heb ik zoiets als het Wellington Dock in Dover. Even de weg oversteken en dan bij Nelson een biertje halen en later het dorp in om te gaan eten. Voilá. En een hete douche vlakbij.
Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Beoordeling van jachthavens 23 aug 2009 20:15 #84244

 • Goos
 • Goos's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 5
Even terugkomend op mijn vraag over een vergelijk van jachthavens, ben ik na wat speuren op deze site terecht gekomen: www.watersportalmanak.nl/artikel/bezochte-jachthavens
Niet compleet maar geeft wel een beeld van de bezochte havens. Tevens is er nog een andere lijst met havens met een blauwe vlag.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 03 okt 2009 11:25 #92151

 • clipper
 • clipper's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 43
Hetgeen is opgemerkt over de Marrekrite kan ik alleen maar beamen. Zogauw je de "grens" met Friesland over bent: koop zo'n oranje wimpel ! Maar om de begindraad (campings) weer op te pakken: Jaren terug, toen wij nog een gezin waren met jonge kinderen, gold voor ons maar een recept: caravan achter de auto, en vijf weken Frankrijk. Zorg voor water en zand, en het altijd goede weer doet de rest. Simpel een kwestie van massa-campings mijden, en je hebt zelf ook vakantie. Maar als kinderen wat ouder worden werkt dat niet meer. Kinderen willen dan meer. En daarmee kwamen Friesland en zeilen in zicht. Goed, hun eerste zeillessen hadden ze al in Frankrijk gehad, en zeilscholen zijn er in Friesland genoeg. Maar om je caravan nu op een Nederlandse camping te plaatsen ? Daar kom je toch liever niet. Want dat is inderdaad vaak bedroevend, met de hier al eerder gememoreerde muntjes voor de douches, en het toiletpapier onder de arm. Bij toeval maakten we echter, op een terugreis vanuit Frankrijk, mee dat het ook anders kan. Ergens in Limburg kwamen we op een RCN-camping, die inmiddels al niet meer bestaat, en daar gold dat alles niet. Een aantal jaren geleden daarom ook in Friesland gezocht, en sedertdien zijn we niet meer weg geweest van RCN-camping/haven De Potten. De boten hebben we er van maart tot en met oktober voor de deur, er zijn ruime plaatsen voor je caravan of tent, er is altijd warm water in de douches, geen gesjouw met toiletpapier, en altijd "goed" watervolk om je heen. Uitvaren kan je alleen het Sneekermeer op, maar vandaar uit kun je naar alle windrichtingen, en ons hoor je dan ook niet mopperen. Campings kunnen dus wel degelijk ook goed beheerd worden, ook in Nederland.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 03 okt 2009 16:53 #92167

 • roblisto
 • roblisto's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 2739
Liever heb ik zoiets als het Wellington Dock in Dover.

even graven in het geheugen: was dat de laatste keer niet 38 pond per nacht?

Gr Rob
Clever 23
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Camping- en Jachthavenexploitanten; wordt eens wakker! 03 okt 2009 18:20 #92177

 • Beauty
 • Beauty's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 6388
Goh de Potten, dat ie nog bestaat. Heb er nog gesurft met Stefan van de Berg, moet 30 jaar geleden zijn geweest. Leuk dat ie camping er nog is. Heeft mij pa zijn roer nog eens van van de spiegel zijn Top afgebroken. Had ie maar niet met het roer eraan het dijkje langs het water achteruit op moeten rijden ..... oeeeh wat was ie boos ....... we maakten dat we weg kwamen.

Sorry off topic.

GR M
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.328 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl