Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Groot onderhoud Kwartton

Groot onderhoud Kwartton 19 okt 2004 22:41 #4534

Het is moeilijk om te beoordelen wat er moet gebeuren zonder verdere informatie (fotos e.d.).
Als het hout onder de verf slecht is kun je dat inderdaad zien door kleine scheurtkes in de verf of andere bollingen. Is alles nog strak dan hoef je alleen maar goed te schuren en een nieuwe laag op te zetten (voor goede kleurdekking twee keer).
Lakken is een ander verhaal.
Mahonie heeft de neiging om te verkleuren onder de lak, het wordt geel. Mocht je alles weer terug willen brengen naar donkerrood dan rest je niets anders dan kaalhalen. Dit betekend met verfkrabber en verfbrander alle lak eraf schrapen. Daarna goed doorschuren totdat alle gele plekken verdwenen zijn (testen met een natte vinger) en daarna weer opnieuw te lakken, minimaal 6 lagen maar liever acht. Informatie vindt je ook op de bus lak die je gebruikt. Ik gebruik zelf het liefste 1-componentenlak omdat dit flexibeler blijft ten optichte van 2-componenten, dit wordt keihard. De boot is flexibel dus dat geeft spanning.
De eerste laag verdun ik 70% met terpentine, de volgende 50%, de volgende 30% en de volgende 10% en resterende lagen volle lak. Zo krijg je een goede penetratie van de ondergrond en een goede opbouw naar de volgende jaren omdat je dit niet regelmatig wilt doen. Om het vergelen tegen te gaan zijn er goede lakken met een UV-filter.
Succes
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.091 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl