Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Ervaring Sterling AB1280 alternator->batt charger?

Ervaring Sterling AB1280 alternator->batt charger? 17 aug 2018 12:04 #969448

Na de upgrade naar AGM's en zonnepanelen merk ik dat mijn accu's niet helemaal opgeladenn worden door de motor. Er is een oude Adverc regelaar aanwezig. Sowieso is mijn electrische systeem enorm bij- en her-verbouwd door leveranciers van de vorige eigenaar.

Ik wil de zaak terugbrengen tot een eenvoudige setup. Een goede (gereviseerde) generator (dynamo) en een eenvoudige regelaar. Omdat we inmiddels volledig walstroom-loos liggen en de zonnepanelen niet onder alle omstandigheden de accu's vol kunnen houden is het belangrijk dat de motor efficiƫnt laadt.

Ik zie dat de Sterling Power AB1280 regelaar zonder draden de accu's kan laden. De AB1280 "fopt" de dynamo tot het leveren van vermogen waarna de AB1280 dit vermogen er op de juiste wijzde (voltage/amperage) doorzet naar de accu('s). Ik vermoed dat er een MPPT module inzit of iets dergelijks??

Ik wil dan graag mijn accu voor de ankerlier via een Cyrix relais koppelen. Op die manier laadt de motor ook mijn ankerlier-accu.

Is bovenstaande een praktische oplossing?? De regelaar spreekt me aan omdat er weinig draden aanzitten en de zaak eenvoudig aan te sluiten is.
Contest 36s Camelot
Laatst bewerkt: 17 aug 2018 12:05 door Sailingcamelot.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.239 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl