Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Navigatie sw via WiFi aan multiplexer koppelen

Navigatie sw via WiFi aan multiplexer koppelen 10 apr 2021 16:35 #1272134

Geen vraag maar een bevinding, die andere wellicht helpt als ze tegen problemen aan lopen.

Situatie: Navigatie software op een Apple device (iPhone, iPad) koppelen via een (nieuw)WiFi toegangspunt aan de multiplexer.

Probleem; na een update van de firmware van de router werkt het niet meer.

Oorzaak: nieuwe WiFi koppeling maken met bestaande router.

Oplossing: Set het schuifje via Instellingen | <App naam> | Lokaal netwerk op Aan

Toelichting:

In een eerder draadje heb ik beschreven hoe ik en Internet en WiFI voor Navigatie aan boord heb opgelost.
Voor de router (Mango Gi-MT300N-V2) was nu nieuwe firmware beschikbaar waarbij je kan kiezen om alle settings en packages NIET te behouden (=voorkeur ivm gegarandeerde correcte werking). Het nadeel daarvan is dat het accesspoint verloren gaat voor je bestaande WiFi ( als je net als ik besloten hebt om de router een eigen naam te geven ipv de af fabrieksnaam). Omdat ik wel had onthouden hoe ik het accesspoint had benoemd, maar een andere "key" had ingevoerd heb ik daarmee een nieuw netwerk gecreƫerd, die mijn Apple devices nog niet kende. Had ik dat niet gedaan dan had ik voor nu geen probleem gehad :evil:. Daar kwam ik snel achter omdat mijn devices niet meer wilde koppelen zonder een wachtwoord in te voeren, wat ik ook heb gedaan. In feite heb ik dus een nieuw accesspoint op het Apple device aangemaakt en daarmee alle oude settings overschreven.

Doordat ik een nieuw netwerk heb gecreƫerd, en de vraag bij het starten van de navigatie applicatie over "toestemming voor ontdekken op lokale netwerk" o.i.d. met Nee had beantwoord, zonder mij te realiseren wat dat precies betekent, bleek mijn navigatie software niet meer te werken. M.n. de koppeling met de multiplexer kon niet tot stand gebracht worden, terwijl ik wel op het juiste accesspoint was aangesloten. Het eigenaardige was dat de ene navigatie apps wel werkte maar de andere niet. Ook mijn NMEA-logging tooltje werkte niet meer om dezelfde reden.

Uiteindelijk bleek dat het "Lokale Netwerk" via instellingen op Aan moet staan om het weer werkend te krijgen. Ik was er wel even zoet mee :(



Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.245 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl