Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Clipper Duet schermstoring

Clipper Duet schermstoring 01 juli 2021 10:48 #1300728

  • Midiman
  • Midiman's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1
Dag iedereen,

Sinds een jaar zijn we trotse eigenaar van een 27ft kimkieler die een mooi plekje in Friesland heeft. Hij is bijna 50, maar prima in orde, op wat kleinigheden na, cosmetisch en technisch, die ik nu rustig één voor één aan het aanpakken ben. Ik heb al veel rond zitten kijken op en opgestoken van dit forum.

Mijn vraag gaat over mijn Clipper Duet dieptemeter. Vorig jaar deed ie het meestal wel, snelheid en diepte, scherm goed leesbaar. Dit jaar, na een winter op de wal, heeft ie het nog één keer prima gedaan, maar de laatste paar keer doet ie nagenoeg niks meer. Ik heb een ander draadje hierover gelezen, maar daar was het mij niet duidelijk of bij de schrijvers het weergavescherm wel of niet goed leesbaar is, wat bij mij precies het probleem is.
Als ik hem aanschakel bliept het speakertje continu, alsof ie een morsecode aan het versturen is, en op het scherm is nauwelijks iets te zien, heel zwak geflikker of niks. Ik kan me niet voorstellen dat bijvoorbeeld een kapotte of loszittende transducer dit veroorzaakt, dan zou het scherm toch duidelijk leesbaar moeten blijven?

Het ding zelf is niet van zijn plaats geweest, de aansluitingen zitten goed en de stroomvoorziening is volgens mij in orde.
Mijn hoop is dat één van jullie dit herkent en me een duw in de goede richting kan geven.

Met dank voor moeite en tijd, en iedereen een mooie zomer gewenst!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Clipper Duet schermstoring 01 juli 2021 11:32 #1300740

Ik weet niet hoe oud het instrument is, maar het is wel een budgetapparaat. De vraag is even hoeveel tijd/moeite je hierin wil steken. Ik heb er ook een gehad en na 4 jaar toch wat kuren.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.270 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl