Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: anti-slip matten

anti-slip matten 14 juli 2005 08:15 #6065

Ik ben geen voorstander van matten op het dek. Je ziet niet wat er onder de matten gebeurd mocht er water onder blijven staan of iets degelijks met als resultaat dat je de slechte plekken niet ziet met alle gevolgen van dien.

Je schrijft dat je niet wilt verven maar om bovenstaande reden toch ter info:

Je heb tegenwoordig verschillende mogelijkheden voor anti slip. Gewoon parkietenzand door de verf mengen (supergoedkoop alleen wat verf) ik ben voor Coelan gegaan dit zijn ook korreltjes maar omdat ik een blank dek heb moesten ze helder zijn. Echt super anti-slip staat echt muurvast al zou ik volgende keer nadat ik het aangebracht heb nog een laag lak erover aanbrengen omdat nu enkele korreltje lostaten. Wij hebben het met z'n tweeen aangebracht de 1 blijft roeren zodat de korreltjes goed verdeeld blijven en de ander smeert (eerst even afplakken).
Er zijn ook zeer goede anti slip verven heb ik verder geen ervaring mee maar schijnen ook goede resultaten op te leveren.

succes met je keuze
Groeten,
Julius
W570, Spaekhugger, Jeanneau Selection
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: anti-slip matten 14 juli 2005 10:55 #6067

  • heesterman
  • heesterman's Profielfoto
Ook ik ben geen voorstander van tredmaster o.i.d. Niet alleen vanwege het eerder genoemde verbergen van de ondergrond (optie: verlijmen met epoxy i.p.v. contactlijm) maar nog veel meer vanwege het verwachte geklungel als je het schilderwerk om het rubber heen wil bijwerken. Schuren wordt volgens mij een crime...

Zilverzand wind ik ook niet aantrekkelijk, laat zich niet lekker schuren. Neem officieel antislip poeder. Dat is kunststof en laat zich beter schuren en zakt ook niet snel naar de bodem van je verfbus.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: anti-slip matten 19 juli 2005 11:13 #6084

  • Duncan
  • Duncan's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 569
Ik heb gekeken naar TREADMASTER. Dit heeft een hele goede naam.
Het kost ongeveer 70 euro voor 1.1 m^2.
Het is lastig want het ziet er heel mooi uit (lichtblauw !) en is superstroef, maar je kunt er inderdaad niet onder kijken voor de komende 20+ jaar.
Er zat een stuk op mijn kuipvloer en dat zat ( ik denk al sinds 1976) nog steeds muurvast.

Er stond een artikel in PBO over het leggen van antislip op je dek.
Keuze was contactlijm of epoxy, maar sikaflex werd dacht ik niet genoemd.
Er stonden foto's bij van het monteren met epoxy, met als genoemd voordeel dat kleine correcties in de positionering nog mogelijk zijn.

Ik ben nog aan het twijfelen. :D

Waarschip 725 \"Violetteje\"

Een gek kan meer vragen dan.....
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: anti-slip matten 02 aug 2005 18:39 #6131

  • Geert
  • Geert's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 42
Probeer eens een 2 comp. lak met antislippoeder (1500 gr. euro 8,00)
bevalt het niet dan kun je altijd nog matten nemen bijv. treadmaster of TBS.

groet Geert
jachtverf.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: anti-slip matten 03 aug 2005 14:01 #6144

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
plakken met epoxy kan alleen als de ondergrond er voor geschikt is, cq je dek helemaal kaal halen. Als je dek in de epoxy staat kan je contactlijm weer vergeten want dat hecht niet. Sikaflex/ polymeerkit uit de bouwmarkt hecht wel ongeveer overal op. Kan je ook kleurloos krijgen. Gewoon met een kam opbrengen en met een roller vastdrukken. Met een fohn is het er weer goed af te krabben.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: anti-slip matten 04 aug 2005 19:49 #6150

  • heesterman
  • heesterman's Profielfoto
EJ,

Als je aan mij persoonlijk gaat schrijven dan krijg je een persoonlijke reactie terug.

Ik probeer altijd het beste advies te geven dat ik bieden kan. Als ik over een onderwerp niets weet dan reageer ik niet.

Ik denk dat als je per se tredmaster op je hechthouten dek wilt lijmen dat dat het gemakkelijkst gaat met epoxy, nadat het dek zelf goed in de epoxy is gezet.

De verlijming met epoxy is volgens mij het makkelijkst goed te doen in vergelijking met de andere manieren. Bij zorgvuldig werken is de kans op luchtinsluiting het kleinst en de positionering en hechting het best.

Tredmaster verwijderen is denk ik nooit een fijne klus hoe het ook verwerkt mag zijn. Het is echter zachter dan hechthout en ik twijfel er niet aan dat je het kan verwijderen zonder het hechthout eronder in een ravage te veranderen. Kleine plekken voor nieuw beslag zijn waarschijnlijk met een frees of beitel vrij te maken.

En nu we het toch over het geven van advies hebben, zou je jouw gedachten iets zorvuldiger willen formuleren? Als je iets geschreven hebt kan ik er meestal geen touw aan vastknopen (voor alle duidelijkheid, ik ben erg handig met touw...).

Vooral je bijdrage over wantspanning bij de kromme mast blinkt uit in onduidelijkheid. Zelfs na een aantal keren lezen begrijp ik nog steeds niet wat je bedoeld, en als je iets nuttigs in gedachten heb dan wil ik graag weten wat.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.254 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl